Nyhedsbrev 2018 nr. 6

Udgivet 3. september - læs her om:

 1. Bustur til Musicon Mikrobryggeri og Herslev Bryghus 15. september
 2. Invitation til 60 års fødselsdagsreception
 3. Seneste arrangement - Øllets dag på Det Gamle Hundebad
 4. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. Bryggeri-bustur 15. september - stadig ledige pladser

   Lokalafdeling Rødovres årlige bustur går denne gang til Roskilde området. Første stop er Musicon Mikrobryggeri (https://www.facebook.com/Musiconmikrobryggeri/). Når vi kommer er det præcis 4 måneder siden de "slog dørene op for alvor" som de selv skriver det. I mellemtiden har man kunnet møde dem bl.a. til Ølfestivalen og til Øl i Folkeparken tidligere i august i Roskilde.

   Efter smagning og fortælling går turen videre til Herslev Bryghus (https://www.facebook.com/herslevbryghus/). Bryghuset blev grundlagt i april 2004, så der må være mange gode historier at fortælle til en smagning af de lokale produkter.

   Vi bliver også sluppet løs i gårdbutikken inden turen går tilbage til Rødovre.

   Programmet for turen ser sådan ud:

   Kl. 12:00 afgang fra Rødovre Station
   ca. 13:00 ankomst til Musicon Mikrobryggeri
   ca. 14:20 afgang fra Musicon Mikrobryggeri
   ca. 15:00 ankomst til Herslev Bryghus
   ca. 17:00 afgang fra Herslev Bryghus
   ca. 18:00 ankomst til Rødovre Station

   Prisen for bustur-retur og smagsprøver er 300 kr.

   Tilmelding til lokalafdeling.roedovre(at)ale.dk, husk at oplyse medlemsnummer. Betaling til ølkontoen reg.nr. 1551 kontonr. 10136520, husk også her at angive medlemsnummer. Tilmeldings- og betalingsfrist 10. september kl. 23:59.

   2. 60 års fødselsdagsreception

   Et trofast medlem - Frank Urban - har sendt os en indbydelse, som han beder os formidle til alle medlemmer:

   "Da jeg den sidste dag i september runder et skarpt hjørne, eller i mit tilfælde nærmere et rundt altså 60 år (seksti) har jeg okkuperet Marinegården lørdag den 22. september fra kl. 14. til kl. ??

   Der holder jeg åbent hus med lidt vådt og tørt til ganen så længe lageret rækker.

   Ønskesedlen er enkel, ønsker mig kun tilskud til min store udlandsrejse til New Zealand og Austrationen i 2020. Jeg har fået oprettet en konto til dette formaål i Danske Bank 3306-3307950219.

   Håber vi ses til en hyggelig dag/aften/nat/morgen.

   Mvh Frank urban"

   3. Seneste arrangement - Øllets Dag

   STOR håndbrygger-succes på Det Gamle Hundebad!

   I lørdags den 1. september fejrede lokalafdelingen Øllets Dag og foreningens 20 års jubilæum på Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79.

   Der var et par kiks i planlægningen, bl.a. var der tvivl om vi måtte servere øl, som ikke er blevet brygget i fødevaregodkendte lokaler, men vi fandt i sidste øjeblik et koncept, som fungerede.

   Derfor kunne vi præsentere hele 19 hjemmebryggede lækkerier, og arrangementet fik foromtale både i Søndagsavisen Vestegnen (i torsdags) og en flot helsides-artikel i Rødovre Lokal Nyt. Det satte også sit tydelige aftryk på besøget:

   Der blev solgt hele 78 entrébilletter, som også fungerede som smagekort, og der var travlhed bag baren hele eftermiddagen, hvor der blev skænket ca. 450 smagsprøver på de herligste, håndbryggede dråber. Derudover kom der også en del ”almindelige” kunder, som hyggede sig sammen med os. Det præcise deltagerantal er ukendt – vi havde heldigvis for travlt til at tælle – men flere gange startede barkøen udenfor døren!

   Lokalformand Kim var bag baren sammen med barmutter Nete, kyndigt suppleret af Preben (som også fungerede som ”kældermester”) samt Steen og Birte. Igen i år afviklede Kim tre ualmindeligt nemme ølquizzer med stor underholdnings- og informationsværdi. Hvem er fx i tvivl om, at ølkapslen blev opfundet i 1892, og at oplukkeren først blev opfundet to år senere?

   Hundebadsejerne Nete og Denis har allerede reserveret første lørdag i september til næste år, hvor vi har planer om at gentage håndbryggertemaet på Øllets Dag 2019. Vi lægger os allerede nu i selen for at gøre næste års arrangement endnu bedre – i hvert fald starter vi planlægningen i rigtig god tid, og konceptet bliver også justeret lidt.

   Hvis der blandt vores medlemmer findes hjemmebryggere, som kunne tænke sig at deltage i næste års festivitas med eget øl, så tøv ikke med allerede nu at kontakte kim.danoe@ale.dk.

   Til slut skal lyde en stor tak til de håndbryggere, som med meget kort varsel stillede deres øl til rådighed for det nysgerrige ølpublikum! Uden jeres lækre bryg kunne det ikke lade sig gøre…

   4. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Resten af 2018 ser lige nu således ud:

   15. september - bustur i det sjællandske - se ovenfor
   23. oktober holder vi årsmøde
   12. eller 15. november byder vi på juleølsmagning og 
   8. december er der julefrokost på Brewpub

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Øllets Dag

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

   Unge og ældre myldrede til

   Kamp-programmet

   Kampen er indledt