Nyhedsbrev 2019 nr. 3

Udgivet 23. april - læs her om:

  1. Tilmelding til Introduktion til håndbryg 9. maj
  2. Seneste arrangement - Skålekøkken
  3. Annonce - Ølfestival søger frivillige
  4. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

      1. Introduktion til håndbryg

      Er det svært/dyrt/bøvlet/pladskrævende at brygge øl selv? Nej, tværtimod! Torsdag den 9. maj kan du selv komme og se (og smage) hvordan processen er, og hvor enkelt det faktisk er at brygge velsmagende øl derhjemme.

      Brøndbyvester Bryggerlaug inviterer Lokalafdeling Rødovre på besøg i den gamle mølle på Brøndby Møllevej 37, 2605 Brøndby (overfor Brøndby Rådhus) – og løjerne starter kl. 19.00. Efter en rundvisning og gennemgang af bryggerlaugets fine udstyr (inkl. et par smagsprøver), går vi over i møllehuset lige ved siden af møllen, hvor der skal smages på flere af de hjemmebryggede herligheder, mens håndbryggerne fortæller om de forskellige øl og processerne i ølproduktion.

      Der er ikke mad med i dette arrangement, men der serveres lidt snacks undervejs. Det er derfor en god idé at spise hjemmefra.

      Da pladsen er begrænset i møllen, har vi sat grænsen ved max. 20 deltagere. Sjældent har det gamle princip ”FØRST TIL MØLLE” været mere relevant, så skynd dig at tilmelde dig. Bindende tilmelding sker til lokalafdeling.roedovre@ale.dk allersenest torsdag d. 2. maj, husk at oplyse BÅDE navn OG medlemsnummer. Betaling af kr. 50,- pr. person skal ske til lokalafdelingens ølkonto: reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 - husk at oplyse medlemsnummer og navn eller initialer. Hvis der ikke er flere pladser, skal du nok få besked. HUSK at medbringe dit smageglas.

      2. Seneste arrangement - Skålekøkken

      Som sidste år havde Brøndbyvester Bryggerlaug inviteret os til Brøndbyvester Skole 13. april. Deltagerne skulle kreere og siden spise en masse retter tilberedt med øl – og med matchende øl til, alt udvalgt af lokalformand Kim Danø og hustru.

      Af de 8 retter kan nævnes:

      Forret: Sprød løgtærte med bacon - dertil Jacobsen Nutty Ale

      Hovedret: Ovnstegte øl-spareribs med hjemmelavet barbecuesauce - dertil Schlenkerla Eiches Doppelbock (kunne man forvente andet fra Kim?)

      Dessert: Ølpandekager med marcipanis og rosinkompot - dertil Hornbeer Caribbean Rumstout

      Hele menuen kan ses blandt billederne.

      Efter endt oprydning kunne deltagerne godt forspiste vralte hjemad ved 22 tiden.

      3. Annonce - Ølfestival mangler frivillige

      Om fire uger åbnes dørene for årets Ølfestival i Lokomotivværkstedet. Hele tre dage med rig lejlighed til at smage nye øl eller gensmage favoritter. Sidste år nåede vi op på over 1.000 forskellige øl, så mon ikke der er noget for enhver smag.

      Og tænk engang - du kan få gratis adgang alle tre dage! Det får du ved at tage mindst 2 vagter af 4-5 timer som frivillig. Du får en polet for hver times vagt og du kan også få 5 gratis medlemspoletter på dit medlemskort hver dag! Du får også et måltid mad pr. vagt.

      Hvorfor tøve? Gå ind på https://ale.crewplan.dk straks og opret dig som frivillig. Lokalredaktøren vil anbefale, at du tager et par vagter i garderoben, hvor vi møder gæsterne forventningsfulde når de kommer og i højt humør når de går (skylder måske at fortælle at lokalredaktøren er gruppeleder i garderoben og især mangler frivillige lørdag ...)

      4. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

      Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for første halvår 2019:

      9. maj Håndbryg introduktion (tilmelding åbnet)
      15. juni Formandsgrill

      Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

      Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

      - - - - - -

      Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

       

       

      Enkelte udvalgte fotos fra

      Skålekøkken

      Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

      Klar, parat, bag/kog/steg/fritter (find selv på mere) ...

      ... menuen ...

      ... uden mad og drikke!