Nyhedsbrev 2019 nr. 6

Udgivet 1. september - læs her om:

 1. 4 bryggerier på 4 km - BeerWalk på Vestegnen 28. september
 2. Øllets Dag fejres på Det Gamle Hundebad
 3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. 4 bryggerier på 4 km - BeerWalk på Vestegnen 28. september

   Man føler sig hensat til Bamberg - i det hele taget Franken i Sydtyskland - når man taler om at gå fra bryggeri til bryggeri. Ikke fra ølsted til ølsted, men fra bryggeri til bryggeri.

   Lørdag den 28. september får medlemmer af Danske Ølentusiaster muligheden for at besøge 4 bryggerier på 4 km!

   Vi starter hos BenzoBrew, Ketteholm 65, 2650 Hvidovre. Michael skriver på sin Facebook side: BenzoBrew er måske Danmarks mindste bryggeri. BenzoBrew brygger øl med smag. BenzoBrew har en kapacitet på 30 gallon af gangen. På dagen vil han fortælle mere om sit bryggeri og skænke lidt smagsprøver.

   Herfra skal vi gå dagens næstlængste etape - 1,2 km - til Spybrew, Ærtebjergvej 65, 2650 Hvidovre. På sin hjemmeside skriver Jens: Spybrew er det lille nanobryggeri fra Avedøredelen af Hvidovre. Spybrew blev etableret i 2014 og har en brygkpacitet på 200 liter pr. bryg. Når der brygges i så små mængder, så er der rig mulighed for at eksperimentere – og det bliver der! Det øl, som brygges sælges primært på fustager, og afsættes primært på københavnske ølbarer. Og dog! Der tappes også øl på flasker, som sælges direkte fra bryggeriet. Jens kan fortælle os mere på dagen - og skænke smagsprøver.

   Kongeetapen på 1,5 km fører os til nyeste bryggeri i området, Slowburn Brewing Co-op, Byvej 55, 2650 Hvidovre - de holdt åbningsfest lørdag den 31. august. På deres Facebook side læses: Slowburn Brewing Co-op is an independent, worker-owned microbrewery in Hvidovre, Denmark. (Slowburn Brewing Co-op er et uafhængigt, medarbejderejet mikrobryggeri i Hvidovre, Danmark). Amalie vil kunne fortælle om det seneste halve års strabadser med etablering, mens vi nyder lidt smagsprøver.

   Vi slutter af med 300 meter til Hvidovre Bryghus, Byvej 83D, 2650 Hvidovre. På facebook skriver Henrik bl.a.: I et nedlagt autoværksted i Hvidovres grønne kile, startede arbejdet med at bygge et bryghus, i februar 2018. Bryghuset åbnede  26 april 2019! Mon ikke Henrik vil fortælle mere, mens vi endnu en gang nyder lidt smagsmprøver.

   Den kvikke læser har lagt de tre etaper sammen til kun 3 km - hvorfor skriver vi så 4? Det er medregnet afstand henholdsvis fra nærmeste og til nærmeste busstoppested.

   Vi har sat deltagerprisen til 100 kr. pr. person, der er så nemt at regne med.

   Bindende tilmelding pr. mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og overfør 100 kr. pr. person til ølkontoen reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520 senest søndag den 22. september. HUSK at skrive dit medlemsnummer på indbetalingen OG i tilmeldingsmailen!!!

   Det er mikrobryggerier vi skal besøge og i nogle tilfælde skal det forstås meget bogstaveligt. Det får os dog ikke til at sætte en deltagerbegrænsning totalt set, men vi vil sende 20 afsted ad gangen. Første hold starter hos BenzoBrew kl. 13:00, næste hold 13:30 osv - måske sætter vi alligevel en begrænsning, hvis man ikke kan nå i mål inden det bliver mørkt.

   Vi oplyser starttid i kvittering på tilmelding.

   2. Øllets Dag fejres på Det Gamle Hundebad

   Lørdag den 7. september er det igen tid til at trække i øltøjet og fejre Øllets Dag. Igen i år fejrer din lokalafdeling Danske Ølentusiasters fødselsdag på vores lokale ølmærkested, Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79. 

   Vi inviterer – sammen med værtsparret Nete og Denis – et antal lokale håndbryggere, som vil komme forbi og præsentere resultatet af deres kunnen for de måbende ølentusiaster og andre gæster. 

   Hundebadet åbner kl. 14.00, og indtil kl. 18.00 kan du smage øl, som ikke før er brygget, og som du med stor sandsynlighed ikke kommer til at smage igen. Planen er, at der hver time (kl. 14, 15, 16 og 17) kommer 3 håndbryggere bag baren og præsenterer én eller flere af deres hjemmebryggede øl. Blandt andet dukker din lokalformand op med en eksperimenterende Scotch Ale. Det Gamle Hundebad smækker dog ikke døren i kl. 18.00, men har åbent til midnat.

   I løbet af eftermiddagen (omkring kl. 15.30, 16.30 og 17.30) vil selvsamme lokalformand guide jer igennem nogle ”usandsynligt nemme ølquizzer” med drikkelige præmier, og måske vil han også fortælle et par løgnehistorier bag baren? 

   Håndbryggernes øl kan smages ved køb af ”smagekort” med 5 smagsprøver for kr. 50,-. 

   Hvis du ikke tidligere har besøgt Det Gamle Hundebad, vil du uden tvivl nyde de hyggelige omgivelser og det gode øl fra fad og flaske. Der er oven i købet kommet et par ekstra siddepladser indendørs i løbet af sommeren. Uanset hvad, så glæder vi os til at se så mange som muligt på denne festlige eftermiddag i kvalitetsøllets tegn – vel mødt!

   3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for andet halvår 2019:

   7. september - Øllets Dag
   28. september - Beer Walk Hvidovre (tilmedling åbnet)
   22. oktober - Årsmøde
   26. november - Juleølsmagning
   14. december - Julefrokost

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer! 

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Deletaper BeerWalk

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

   Fra bus til Benzobrew 350 meter ...

   ... 1,2 km fra BenzoBrew til Spybrew ...

   ... 1,5 km fra Spybrew til Slowburn Brewing ...

   ... 300 meter fra Slowburn Brewing til Hvidovre Bryghus ...

   ... Hjem med bus.