Nyhedsbrev 2019 nr. 7

Udgivet 11. september - læs her om:

 1. Øllets Dag fejret på Det Gamle Hundebad
 2. 4 bryggerier på 4 km - BeerWalk på Vestegnen 28. september
 3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. UDSOLGT på Øllets Dag!

   I lørdags var der mere end fuldt hus på Det Gamle Hundebad i Rødovre, hvor Lokalafdeling Rødovre fejrede Øllets Dag med håndbryggede øl i særklasse, og øllet blev suget ud af fustager og flasker!

   Fra dørene blev slået op kl. 14.00 og til løjerne var overstået omkring kl. 18.30 var der fuldt hus både inde og ude. Hundebadet har ca. 40 siddepladser indendørs, men heldigvis var vejret med os, for vi måtte finde flere stole, borde og bænke til de mange fremmødte. Der er formentlig ingen der har tal på, præcis hvor mange gæster, der kiggede forbi i løbet af dagen, men der blev skænket over 700 smagsprøver på de i alt 21 forskellige øl på programmet.

   De fleste øltyper var repræsenteret, bl.a.: Lækre, friske pilsnere, brown ale, Saison, hvedeøl, IPA i flere versioner, scotch ale, belgisk trappist-klon og diverse syrlige lækkerier krydret med en langtids-indkogt Imperial Stout på 12%. Kort sagt: Der var øl for enhver smag! Flere gange i løbet af dagen var der kø helt ud til hoveddøren, og det var svært at finde sure miner (med undtagelse af de surøl-smagende). Nysgerrige spørgsmål blev stillet, der blev diskuteret smag, duft og farve ved de mange borde, og i det hele taget var der en fantastisk stemning i alle kroge, både inde og ude.

   Undervejs i dagens løjer diverterede lokalformanden med 3 ”meget nemme” ølquizzer, som krævede en del motion. På grund af de mange gæster måtte samtlige quiz-spørgsmål og svar gentages til de mange gæster, som hyggede sig udenfor Hundebadet, så det gav ekstra motion til skridttælleren og stemmebåndet. I den forbindelse skal rettes en tak til Jens Lynge/Spybrew, som sponsorerede en unik præmie til den sidste ølquiz: En dry stout på 8,5% brygget med bl.a. 8 poser kanel-bullar fra IKEA!

   I løbet af dagen fik vi oven i købet 6 nye medlemmer, og flere var interesseret i at indmelde sig i vores fantastiske forening (de fik naturligvis instruktioner i at finde vores hjemmeside-formular).

   Da vi pakkede vores del af festen ned, var der mindre end 10 liter øl tilbage, så man må sige, at vores fejring af Øllets Dag var en fantastisk succes!

   Tak for øl til de deltagende bryggere: Ken Brask/Bryggeri 316, Bent Bertelsen/Rudeland Brewing, Henrik Ravnebjerg/RavnSjøBryg, Kim Danø/DanØl, Tonni Varbæk & Søn og ikke mindst Chresten og Thor Jepsen fra Herlev Håndbryggerlaug, som diskede op med ikke mindre end 10 hjemmebryggede lækkerier på både flaske og fad!

   Det kan vel næppe komme bag på nogen, at vi har seriøse planer om at gentage succesen næste år. Vi vil derfor allerede nu bede interesserede hjemmebryggere om at kontakte lokalformanden på kim.danoe@ale.dk, hvis man kunne tænke sig at deltage næste år. Der burde i hvert fald være tid til at brygge selv de mest tidskrævende øltyper.

   Tusind tak for husly til Nete og Denis på Det Gamle Hundebad – og vi håber på at vi er velkomne igen lørdag den 5. september 2020, oven i købet på Danske Ølentusiasters ”rigtige” fødselsdag, hvor vi fylder 22 år som forening!

   Højt fødselsdags-Skum!
   Kim Danø
   Lokalformand

   2. 4 bryggerier på 4 km - BeerWalk på Vestegnen 28. september

   Man føler sig hensat til Bamberg - i det hele taget Franken i Sydtyskland - når man taler om at gå fra bryggeri til bryggeri. Ikke fra ølsted til ølsted, men fra bryggeri til bryggeri.

   Lørdag den 28. september får medlemmer af Danske Ølentusiaster muligheden for at besøge 4 bryggerier på 4 km!

   Vi starter hos BenzoBrew, Ketteholm 65, 2650 Hvidovre. Michael skriver på sin Facebook side: BenzoBrew er måske Danmarks mindste bryggeri. BenzoBrew brygger øl med smag. BenzoBrew har en kapacitet på 30 gallon af gangen. På dagen vil han fortælle mere om sit bryggeri og skænke lidt smagsprøver.

   Herfra skal vi gå dagens næstlængste etape - 1,2 km - til Spybrew, Ærtebjergvej 65, 2650 Hvidovre. På sin hjemmeside skriver Jens: Spybrew er det lille nanobryggeri fra Avedøredelen af Hvidovre. Spybrew blev etableret i 2014 og har en brygkpacitet på 200 liter pr. bryg. Når der brygges i så små mængder, så er der rig mulighed for at eksperimentere – og det bliver der! Det øl, som brygges sælges primært på fustager, og afsættes primært på københavnske ølbarer. Og dog! Der tappes også øl på flasker, som sælges direkte fra bryggeriet. Jens kan fortælle os mere på dagen - og skænke smagsprøver.

   Kongeetapen på 1,5 km fører os til nyeste bryggeri i området, Slowburn Brewing Co-op, Byvej 55, 2650 Hvidovre - de holdt åbningsfest lørdag den 31. august. På deres Facebook side læses: Slowburn Brewing Co-op is an independent, worker-owned microbrewery in Hvidovre, Denmark. (Slowburn Brewing Co-op er et uafhængigt, medarbejderejet mikrobryggeri i Hvidovre, Danmark). Amalie vil kunne fortælle om det seneste halve års strabadser med etablering, mens vi nyder lidt smagsprøver.

   Vi slutter af med 300 meter til Hvidovre Bryghus, Byvej 83D, 2650 Hvidovre. På facebook skriver Henrik bl.a.: I et nedlagt autoværksted i Hvidovres grønne kile, startede arbejdet med at bygge et bryghus, i februar 2018. Bryghuset åbnede  26 april 2019! Mon ikke Henrik vil fortælle mere, mens vi endnu en gang nyder lidt smagsmprøver.

   Den kvikke læser har lagt de tre etaper sammen til kun 3 km - hvorfor skriver vi så 4? Det er medregnet afstand henholdsvis fra nærmeste og til nærmeste busstoppested.

   Vi har sat deltagerprisen til 100 kr. pr. person, der er så nemt at regne med.

   Bindende tilmelding pr. mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og overfør 100 kr. pr. person til ølkontoen reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520 senest søndag den 22. september. HUSK at skrive dit medlemsnummer på indbetalingen OG i tilmeldingsmailen!!!

   Det er mikrobryggerier vi skal besøge og i nogle tilfælde skal det forstås meget bogstaveligt. Det får os dog ikke til at sætte en deltagerbegrænsning totalt set, men vi vil sende 20 afsted ad gangen. Første hold starter hos BenzoBrew kl. 13:00, næste hold 13:30 osv - måske sætter vi alligevel en begrænsning, hvis man ikke kan nå i mål inden det bliver mørkt.

   Vi oplyser starttid i kvittering på tilmelding.

   3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for andet halvår 2019:

   28. september - Beer Walk Hvidovre (tilmedling åbnet)
   22. oktober - Årsmøde
   26. november - Juleølsmagning
   14. december - Julefrokost

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer! 

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Øllets Dag

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

   Der var vejr til at være udenfor ...

   ... alternativt ølkort ...

   ... der var ekstra haner på Øllets Dag ...

   ... lokalformanden fortæller om præmien i tredje quiz ...

   ... de ene vinderhold ...

   ... og det andet.