Nyhedsbrev 2020 nr. 2

Udgivet 13. februar - læs her om:

 1. Næste arrangement – mørkesmagning – 5. marts
 2. Dansk Ølmærke 2020
 3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. Næste arrangement – mørkesmagning – 5. marts

   Kom til mørkesmagning, - ikke at forveksle med blindsmagning, hvor du kan se det du putter i munden - det kan du ikke her, da det foregår i mørke. Alle dine andre sanser - ud over smagssansen komme i arbejde. Forestil dig at høre eller føle det du får at drikke og spise. Det er en fed oplevelse.

   Vi skal smage 7 øl samt indtage en let anretning til de fem af øllene. Den lette anretning kan ikke betragtes som et fuldt måltid, men er appetizers til den øl, der skal smages.

   For god ordens skyld skal det nævnes, at det har været umuligt at finde egnede lokaler, der kunne mørklægges. Derfor foregår mørkesmagningen med ansigtsmaske på i KFUMs spejderhytte, Korsdalsvej 124, 2610 Rødovre. Og vi mødes 18:30.

   Denne aften får du for 200 kr. og du melder dig til på https://doeroedovre.nemtilmeld.dk/4/ senest torsdag den 27. februar kl. 23:55. HUSK at medbringe dit eget smageglas!

   2. Dansk Ølmærke 2020

   Lokalafdelingen har udsendt en pressemeddelelse til den lokale verdenspresse:

   "Anerkendelse til lokale ølsteder på Vestegnen

   Hele 5 ølsteder har i Rødovre, Hvidovre og Vanløse vist sig som et særligt godt sted at nyde eller købe kvalitetsøl. Derfor får de nu Dansk Ølmærke, et kvalitetsstempel uddelt af Danske Ølentusiaster hvert andet år.

   For at få tildelt Dansk Ølmærke skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles rigtigt og serveres i et godt miljø. For butikker er der fokus på et godt og varieret udvalg og viden om øllet.

   I år går Dansk Ølmærke til Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79 for deres fokus på lokale mikrobryggerier og varierede udvalg. Et besøg på Hundebadet er altid spændende, da der næsten hver uge er nye øl på de 4 haner, og der er et bredt og varieret udvalg af flaskeøl på Vestegnens bedste ølbar. Ølmærket uddeles til Det Gamle Hundebad fredag den 28. februar kl. 17.00, hvor der nok vil blive udskænket nogle specielle smagsprøver.

   Maltbazaren på Krondalvej 9C er udvalgt til Dansk Ølmærke på grund af deres store udvalg af råvarer og udstyr til håndbryggere. Desuden sælger de specialøl fra nye danske og udenlandske mikrobryggerier. Ølmærket uddeles lørdag den 22. februar kl. 13.00, og der vil være en forfriskning til de fremmødte.

   Som noget nyt uddeler Danske Ølentusiaster Dansk Ølmærke til særligt udvalgte mikrobryggerier. I Hvidovre ligger Spybrew, hvor Jens Lynge brygger små portioner med kvaliteten helt i top. Samtidig kan der købes øl på både flasker og fustager på bryggeriet – og man kan bestille et specialbryg til en særlig lejlighed. Samtidig er Spybrew fast leverandør til Det Gamle Hundebad. Spybrew er i øjeblikket i gang med indretning af nye bryglokaler på Arnold Nielsens Boulevard 71, så Jens får sin fortjente anerkendelse overrakt ved en helt særlig ”bygge-rundvisning” lørdag den 22. februar kl. 14.00. Jens har lovet at finde et par særlige smagsprøver til de fremmødte.

   To butikker i lokalområdet er fundet værdige til modtagelse af Dansk Ølmærke. Meny i Rødovre Centrum er leveringsdygtige i mere end 200 forskellige øl i den velassorterede butik. Der er naturligvis ekstra hyldeplads til sæsonøl, fx en stor julebryg-sektion, og man kan altid få hjælp, hvis man leder efter noget særligt øl til en god middag. Ølmærket bliver overrakt til Lars Ringgaard fredag den 28. februar kl. 16.00 i forbindelse med arrangementet ”Smag på Menyen”.

   I Belgien brygges noget af verdens bedste øl, og på Jyllingevej 28 ligger Den Belgiske Ølbutik, som får Dansk Ølmærke for deres velassorterede ølbutik med samtlige trappister på lager samt et væld af hjemmeimporterede belgiske og hollandske kvalitetsøl. Der er garanti for at finde den helt rigtige øl blandt de ca. 200 herlige valgmuligheder. Den Belgiske Ølbutik får overdraget Dansk Ølmærke ved en seance torsdag den 20. februar kl. 18.00.

   Danske Ølentusiaster arbejder for et mangfoldigt udbud af bryggerier, øl og øltyper. Vi oplyser og skaber debat om øl, støtter og stimulerer håndbrygning og dansk bryggekunst, sikrer øl en respektfuld behandling samt varetager ølforbrugernes interesser. Foreningen er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.300 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

   I lokalafdeling Rødovre, som dækker 7 vestegnskommuner, arrangeres der ølsmagninger, busture, øl- og madarrangementer for afdelingens ca. 450 medlemmer. Derudover fejres Øllets Dag hvert år første lørdag i september med arrangementer i lokalområdet, hvor interesserede er velkomne til at møde os og smage på det gode øl.

   Fakta

   For at komme i betragtning til Dansk Ølmærke skal man opfylde en række kriterier:
   Kriterier for Udskænkningssted:
   - Dedikation og tæft for det gode øl
   - Øl serveret ved den rette temperatur
   - Udskiftning af øllet f.eks. i forhold til årstiden, lokale nyheder osv.
   - Øl serveret i korrekte glas
   - Miljøet
   - Øl-events

   Ved bedømmelsen af indkøbssteder lægges der lagt vægt på:
   - Mangfoldighed, samt god bredde i øltyper
   - Fyldestgørende beskrivelser af øllet på deres webshop
   - God kundeservice og vejledning
   - Dedikation og tæft for det gode øl og personale med ølviden
   - Udskiftning af øllet f.eks. i forhold til årstiden, lokale nyheder osv

   For mere information kontakt lokalformand Kim Danø på tlf. 20932293/ kim.danoe@ale.dk"

   Vi håber at se medlemmer af Danske Ølentusiaster til de forskellige overrækkelser.

   3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for første halvår 2020:

   28. marts - Bustur
   18. april - Skålekøkken
   27. juni - Formandsgrill

   NB datoerne kan ændre sig, da alle aftaler ikke er på plads.

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer! 

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Gæt en øl

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

   Svære spørgsmål ...

   ... bl.a om hvilken region af Belgien denne kommer fra ...

   ... alle svar ...

   ... dem, der kunne flest.