Nyhedsbrev 2020 nr. 3

Udgivet 16. marts - læs her om:

  1. Situationsrapport
  2. Seneste arrangement – mørkesmagning – 5. marts

      1. Situationsrapport

      Det føles som en evighed, men det er faktisk kun 10 dage siden redaktøren sammen med fruen var medhjælpere på 'Social revolution by Beer' arrangeret af People Like Us i Spartahallen. Der var håndsprit over det hele og vi måtte ikke lade taphanen røre glasset, ellers var alt som normalt.

      Normalt kan man på ingen måde kalde situationen i dag. Fra redaktørens kalender:

      I lørdags skulle 'Vestegnens Helte' have deltaget i DM i blindsmagning med lokalformanden som afholder og en række lokalafdelingsmedlemmer som hjælpere.

      I søndags skulle der have været gruppeledelsesmøde om Ølfestivallen.

      På lørdag skulle der have været generalforsamling i Danske Ølentusiaster.

      Næste lørdag skulle der have været regionsbustur.

      Medio april skulle den stå på tur til Belgien med bl.a. indkøb af øl til Skålekøkken, som vi med møje og besvær havde fået mulighed for at holde 2. maj på Frydenhøjskolen - det ser heller ikke muligt ud mere.

      Vi har også læst på ale.dk at den nuværende krise kan blive meget hård for de små bryggerier, som for andre virksomheder. Vi ser i disse dage at både bryggerier og udskænkningssteder er kreative og tilbyder ølsalg under forskellige former og der skal herfra lyde en stor opfordring til at støtte disse initiativer - de øl du har stående som lager kan nok stå et stykke tid endnu, så støt vores lokale producenter og udbydere ved at købe noget friskt.

      Vi vender tilbage med arrangementer når vi kommer på den anden side - pas godt på hinanden indtil da!

      2. Seneste arrangement – mørkesmagning – 5. marts

      Landsformanden havde taget turen fra Fyn for at deltage i lokalafdelingens første arrangement af denne art. Mørkesmagning - ikke smagning af mørke øl, det får vi så tit, men smagning af øl i mørke.

      Vi påførte os 'sovemasker' som nogen måske kender fra flyveture og blev ført ind i lokalet hvor vi blev sat ved små borde med besked om at der stod en tallerken foran os.

      På tallerkenen var fem små retter, som skulle spises i rækkefølgen 'kl. 6, 9, 12, 3' og til sidst fra midten af tallerkenen. Til hver ret blev sat en flaske foran én af deltagerne ved bordet og så var det ellers med at hælde op med en finger i glasset for ikke at hælde for meget i og derefter sende flasken videre.

      En helt anderledes og spændende måde at smage øl på.

      Enkelte udvalgte fotos fra

      Mørkesmagning

      Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

      Der ledes efter øl ...

      ... som hældes op med forsigtighed