Nyhedsbrev 2020 nr. 6

Udgivet 27. august - læs her om:

 1. Næste arrangement - Øllets Dag
 2. Kommende arrangement - BeerWalk 2020
 3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. Næste arrangement - Øllets Dag, første lørdag i september

   Lørdag den 5. september fylder Danmarks mest velsmagende forening 22 år, og derfor er det igen tid til at trække i øltøjet og fejre Øllets Dag. Igen i år fejrer vi dagen på vores lokale ølmærkested, Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79. 

   Vi har – sammen med værtsparret Nete og Denis – inviteret et antal lokale håndbryggere, som vil komme forbi og præsentere resultatet af deres kunnen for de måbende ølentusiaster og andre gæster. 

   Hundebadet åbner kl. 14.00, og indtil kl. 18.00 kan du smage øl, som ikke før er brygget, og som du med stor sandsynlighed ikke kommer til at smage igen. Af Corona-hensyn – og for at undgå trængsel i den indendørs bar – bliver udskænkningsområdet kraftigt udvidet med en pavillon i indkørslen, hvorfra der primært bliver serveret fadøl. Hovedparten af flaskeøllet skænkes indenfor.

   Planen er, at der løbende bliver skiftet ud i sortimentet, så der kommer 3-4 håndbryggere bag barerne og præsenterer én eller flere af deres hjemmebryggede øl. Blandt det mangfoldige udvalg kan nævnes en sprød Berliner Weisse med røde bær, Mynte Stout, New England IPA med galiamelon og en dobbeltmæsket Imperial Stout med kaffe og ahornsirup på 11% at gå hjem på. Jo, de gæve håndbryggere har i dén grad været i det kreative hjørne!

   Det Gamle Hundebad smækker ikke døren i præcis kl. 18.00, men har lovet at holde åbent lidt længere.

   De efterhånden legendariske ølquizzer udgår i år. Til gengæld serverer Hundebadet lækre hjemmelavede Pulled Pork-burgere, som kan købes i løbet af dagen – så længe lager haves.

   Håndbryggernes øl kan smages ved køb af ”smagekort” med 5 smagsprøver for kr. 50,-. Derudover kan Hundebadets glimrende udvalg fra fad og flaske købes i baren.

   Hvis du ikke tidligere har besøgt Det Gamle Hundebad, vil du uden tvivl nyde de hyggelige omgivelser og det gode øl fra fad og flaske. Der er oven i købet kommet et par ekstra siddepladser indendørs i løbet af sommeren, og der bliver sat borde/bænke op udendørs. Uanset hvad, så glæder vi os til at se så mange som muligt på denne festlige eftermiddag i kvalitetsøllets tegn.

   Tag endelig gæster med – nye medlemmer, som melder sig ind på dagen, får kr. 50,- i rabat på medlemskontingentet!

   P.S. Hvis du har lyst til at hjælpe til med opstilling, nedpakning eller andre opgaver i løbet af dagen, må du meget gerne sende en mail til kim.danoe@ale.dk. Der er brug for et par hænder fra kl. 12.00 til opstilling.

   2. BeerWalk 2020 - 4 bryggerier på 4 km 26. september

   Vi gentager succesen fra 2019 og indbyder igen til en gåtur. Vi vil besøge de samme fire bryggerier, men ruten bliver anderledes: Vi starter denne gang hos 

   Hvidovre Bryghus, Byvej 83D, 2650 Hvidovre. Gad vide om vi blandt andet skal smage Henriks nye Hyldebajer, som man kan se på https://www.facebook.com/hvidbryg. Efter tre smagsprøver går vi 300 meter til 

   Slowburn Brewing Co-op, Byvej 55, 2650 Hvidovre. På https://www.facebook.com/slowburnbrewing kan du se at de i disse dage fylder ét år. Hvis du er en hurtig læser af dette nyhedsbrev kan du nå at se at de holder fødselsdagsfest 29. august. Hvilke tre spændende øl vil Amalie, Stefano og Andrew servere for os i år? Efter dem tager vi fat på kongeetapen med 1,6 km til 

   BenzoBrew, Ketteholm 65, 2650 Hvidovre. På https://www.facebook.com/BenzoBrew kan vi blandt andet se at Michael siden sidste besøg har investeret i et nyt 200 liter's mæskekar - fantastisk at han kan finde plads til mere på den trange plads. Efter tre smagsprøver, som med garanti ikke serveres lige ved siden af brygudstyret, skal vi gå 1,3 km til

   Spybrew, Arnold Nielsens Boulevard 71. Jens viste os sidste år et bryglokale der også var fyldt godt op. Men i stedet for at presse mere ind, så har han fundet et nyt sted, som lørdag den 22. august lagde rammer til en åbningsfest. På https://www.facebook.com/spybrew kan der ses billeder af det nye sted, som vi vil høre mere om mens vi nyder tre smagsprøver.

   Disse fire besøg kan du deltage i for 120,- og tilmelding foregår via doeroedovre.nemtilmeld.dk/5/ senest 19. september. Af hensyn til plads går vi i hold og det er muligt i kommentarfelt at give ønsker til eksempelvis at gå sammen med nogle andre navngivne deltagere.

   3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for andet halvår 2020:

   22. oktober - Årsmøde
   16. november - Juleølsmagning
   12. december - Julefrokost

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer! 

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Øllets Dag 2019 

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.