Bredlund Bryghus

Da de tilmeldte 37 deltagere var dukket op og havde betalt de 20 kr. turen kostede, drog bussen mod Slagelse.
Da vi var nået omkring halv vejs gik Christian rundt med et par rammer dåseøl, der må jo ikke drikkes flaskeøl i turistbusser. Det var noget der faldt i god jord.
Efter en god times kørsel fandt vi en parkeringsplads hvor der i forvejen stod en flyver, så det måtte jo være rette sted.

Vi blev lodset indenfor  af "kaptajnen", op ad trappen til flyveren. Folk fandt plads ved bordene, der allerede var dækket op med en fin anretning med forskellige pølser, skinke og brød.
Kaptajn Lennart bød velkommen mens hans frue "stewardesse" Jana kom med den første øl vi skulle smage, det var deres pilsner. Lennart fortalte at deres øl alle var inspireret af tysk og tjekkisk øl, han fortsatte med at fortælle om idé grundlaget for "flyve restauranten" som egentligt skulle have været en ubåd.

"Etiketmaskine"

Så var stewardessen klar igen, denne gang med en mørk hvede, et par ord om øllet fra kaptajnen, og så fortalte han om transporten af flyet fra England til Slagelse. Så var det Janas tur ingen, denne gang kom hun med en lys hvede, som fik et par ord med på vejen, inden vi opdelt i to hold blev vist rundt i bryggeriet.
Bryggeriet har en kapacitet på 1600 liter, og der er 6 gærtanke. Bryggeriet er flot og håndværksmæssig fint udført. Vi så også deres meget funktionelle "etiketmaskine", som lå oven på deres "keg" fylder/renser.

Efter rundvisningen var vores sidste smagsprøve klar, det var deres mørke Bockøl.

Alle øl fik fine kommentarer med på vejen af deltagerne - det kan man vel kalde et klap på skulderen til Lennart & co.
Så vidt jeg kunne se fik størstedelen af medlemmerne handlet lidt med hjem, selv om der ikke var toldfri handel.
Busturen hjem forløb også fint, der var flere deltager der havde samlet så mange indtryk at de var nød til at lukke øjnene.

Turen var arrangeret for de penge der fulgte med udnævnelsen til "årets lokalafdeling 2005".

En skraldemand tager skraldet