Carsten Berthelsen

Carsten gav inspirationen til Den Lune Stol! Vi har jo haft besøg af Carsten flere gange, og det var altid en udsøgt fornøjelse at sidde og sludre med ham og nyde godt af hans enorme viden om øl, som af hans andre personlige interesser.

Der måtte være en måde hvorpå vi også kunne lade medlemmerne få del i dette. Svaret fandt vi med Den Lune Stol!

Som nu bruges generelt når vi har interessante gæster på besøg.

 

Carsten er i dag forfatter og foredragsholder, og har programmer på dk4 om øl. Men han har også en fortid fra før bogen Ølrejsen. Den ville vi gerne vide lidt mere om. Vi ville gerne lære personen Carsten Berthelsen lidt bedre at kende!

 

Det blev en lang og fornøjelig rejse i Carstens verden og privatliv, krydret med anekdoter. Som så mange andre startede Carsten som lærer, men det gav ikke nok, så han læste videre, bl.a. litteratur. Og gik tilbage til undervisning igen, hvilket bl.a. biblioteksskolen nød godt af.

Han har også skrevet andre bøger, bl.a. om Morten Korch og Peter Malberg. Den om Morten Korch fik han mange hug for. Morten Korch var nemlig ikke fin nok, han var for folkelig, men netop dette folkelige – også i det beskrivende - var det, som Carsten holdt af. Og derfra er der ikke langt til Peter Malberg, som har spillet den lune, rare, hyggelige og trofaste røgter i så mange Morten Korch filme.

Carsten er også interesseret i musik, god gammel rock fra 60’erne og 70’erne på vinyl og klassisk er bare sagen. Ca. 5000 LP’er er det blevet til, og formentlig lige så mange CD’ere, som ligger over det hele til hustruens fortvivlelse…

Som øl foredragsholder begyndte Carsten i den berømte ølklub hos IBM i Birkerød, men den første DØE lokalafdeling han holdt foredrag i, var hos os i Roskilde! Siden har han været vidt omkring i mange lokalafdelinger.

Starten kom med bogen Ølrejsen, som han havde haft idéen til i mange år, men der var ikke noget forlag, som ville udgive den. Den gang var øl ikke fint nok (en rask parallel til Morten Korch), kun vin duede - men det har heldigvis ændret sig siden. Sidste jul fulgte så Juleøl Skik og Bryg – og mon ikke vi kan vente os en ny bog når han kommer til december?

Vi kan også vente at se ham i TV igen. Carsten har lige været rundt i landet og set på danske bryggerier, såvel mikrobryggerier som større, bl.a. hos Herslev Bryghus og Thisted Bryghus. Det kommer der en udsendelse om.

Ellers kan Carsten lide andet drikkeligt end øl, også røgede whiskyer (single malt) har hans store interesse (en interesse, som i øvrigt deles af mange øl elskere).

De danske mikrobryggerier fik også nogle ord med på vejen, ligesom Carsten fortalte lidt om hvordan han forventede, at udviklingen ville gå.

Carsten Berthelsen er Lokalafdeling Roskildes til nu eneste æresmedlem. Det er der en grund til. Det er ikke nemt at leve op til den standard...

FAVORITØL

Send den lokale webredaktør - joar.kanne(at)ale.dk - en beskrivelse af en af dine favoritøl og begrund hvorfor, samt - helst - også et billede af dig og et billede af din favoritøl, så vil det hele komme i en af de ledige højrekolonner!

MENS VI VENTER

på din favoritøl viser vi dette foto af et smukt bryggeriskilt, som vor lokalformand fandt under en tur til Bamberg.

Billedet kan med fordel klik-forstørres