Medlemsmøde 11. februar

Ak og ve, der var kun mødt 25 medlemmer frem. Kan lyde uforståeligt, men i løbet af de sidste dage forinden havde flere medlemmer meddelt, at de ikke kom, fordi de skulle ud at se - og høre  – Niels Hausgaard, som samme aften var i Himmelev. Han var ikke nem at konkurrere med!

Søren bød – som sædvanligt – velkommen til denne aften tilegnet en smagning af de mindre danske bryggeriers produkter. Endvidere gjorde Søren opmærksom på, at der er arrangeret med fælles bustransport til generalforsamlingen på Fyn den 6. marts. Prisen er 200 kr. og så skal man huske at tilmelde sig generalforsamlingens spisning og ølsmagning hos thomas.thisted.petersen@remove-this.ale.dk, senest 16. februar 2004 samt vedrørende bustransporten til regionsformand Torsten. Søren håbede at så mange, som bare muligt ville tage til generalforsamlingen, da det er en meget hyggelig dag, hvor man også får talt med en masse nye mennesker, som deler ens interesse for øl, foruden at vi får smagt nogle nye øl, vi ikke har smagt før. På generalforsamlingen fremlægges også resultatet af afstemningen af årets ølnyhed og der er tre kasser på højkant af vinder øllen til en af deltagerne i konkurrencen.

Søren slog også et slag for bryggerdagen på Gimle den 29. ds., hvor man under kyndig vejledning kan lave sin egen pilsner og komme og drikke den tre uger senere, når den har fået sin lagring. Der er stadig enkelte pladser tilbage – ring eller mail mig, joar.kanne@remove-this.ale.dk – tlf . 4619 1263. Det henvises i øvrigt til tidligere fremsendte meddelelser.

Næste medlemsmøde er den 16. marts, hvor Lars (Lappe) fra House of Beer kommer og fortæller lidt om hvordan det er at arbejde i et firma, der importerer udenlandsk øl i Danmark. Det vil ikke overraske Søren, om Lappe har nogle smagsprøver med…

Med hensyn til aftenens smagning fortalte Søren, at der vil blive trukket lod om 4 Guiness flasker, der lige er kommet til Danmark i torsdags direkte fra St. James Gate i Dublin.

Derefter overtog lokalnæstformanden, som med stolthed fortalte om den seneste udvikling i medlemstallene. Foreningen har pr. 4. ds. 8.521 medlemmer, hvoraf regionen har 746 (en vækst på hele 64% seneste år) og lokalafdelingen 347 medlemmer (en vækst på 58,4%). Det placerer regionen på en 4. plads blandt regionerne og lokalafdelingen på en 7. plads. Her er det dog værd at bemærke, at vi er på en 3. plads når det gælder antal medlemmer pr. 1000 indbyggere!

I forbindelse med seneste medlemsmødets foredrag om norske forhold oplyste lokalnæstformanden, at han havde modtaget en mail, som han havde opfattet som ren chikane, og det var han ikke glad for at spilde sin tid på.

Derefter gik man over til smagningen af de mindre bryggeriers produkter.

Der blev lagt ud med to fra Ørbæk, nemlig Classic og Half & Half. Derefter fulgte to fra Refsvindinge, AZ Ale No. 16 og Julehyg. Fra Fuglsang i Haderslev kom Ding Dong. Fra Svaneke smagte vi derefter Mørk Guld, så fulgte IPA fra Brøckhouse. Smagningen sluttede af med et par fra Thisted, nemlig Porse Guld og Limfjordsporter. Det var meningen, at også Porse Guld Ekstra skulle have været med, men desværre lykkedes det ikke at fremskaffe den, trods løfte om det modsatte. Det kunne ellers være interessant at se hvordan den havde klaret sig i sammenligning med Porse Guld.

Da jeg ikke selv deltog i smagningen, fulgte jeg desto mere med i de betragtninger, som fremkom blandt smagerne ved bordene omkring mig – for selvfølgelig kunne man ikke lade være med at gætte hvilke bryg det var, som kom i glasset. Og jeg må blankt erkende, at jeg blev imponeret! Den første slurk af Ørbæk var dårligt nok kommet ind i munden før flere med sikkerhed udtalte, at det var en typisk Ørbæk! Refsvindinge blev også klart genkendt. Ding Dong’en voldte visse kvaler, da den i så høj grad minder om en lys Bockøl (hvad det vel egentligt også er). Lidt tvivl var der også om Mørk Guld, men flere gættede dog korrekt, i hvert fald i første omgang. IPA’en blev bare genkendt, sådan! Men Porse Guld voldte kvaler! Den er ret lys og med et lille skær af grønt, og med en særpræget bitterhed. Den var svær! Det var Limfjordsporteren til gengæld ikke!

For de fleste gjaldt, at det første indtryk var det korrekte. Des længere tid man smagte og overvejede, jo mere i tvivl kom man.

Det var aftenens bedste øl, der skulle kåres. Her er resultatet af smagningen:

Nr.  1:    IPA, 167 pts.

Nr.  2:    Mørk Guld, 151 pts.

Nr.  3:    Half & Half, 147 pts.

Nr.  4:    AZ Ale No. 16 og Limfjordsporter, begge med 143 pts.

Nr.  6:    Ding Dong, 137 pts.

Nr.  7:    Julehyg, 133 pts.

Nr.  8:    Porse Guld, 118 pts.

Nr.  9:   Ørbæk Classic, 110 pts.

Hanne Wartenberg, helt nyt medlem i foreningen, vandt lodtrækningen og de 4 flasker Guiness. Til lykke med det!

 

BEMÆRK

Der blev ikke taget billeder under dette medlemsmøde