Medlemsmøde 9. maj

Uha, kun 22 fremmødte, det er negativ rekord for sæsonen. Der skal formentlig være noget varmere i vejret før vi kan lokke medlemmerne med en hvedeølsaften. Det var hvad vi frygtede, men vi havde håbet, at Lotte Larsen ville have lokket mange til.

Fejlen vi gjorde var nok den, at vi ikke havde slået nok på, at aftenen stod nok primært i damernes tegn. Det siges i hvert fald, at der er flere damer end mænd, som kan lide hvedeøl, og det er også mest almindeligt, at det er damerne, som laver maden der hjemme. Men om disse påstande er korrekte, er jeg ikke så sikker på. Mange mænd kan godt lide hvedeøl og der er også mange mænd, som står for madlavningen.

Søren bød nu velkommen til de fremmødte, men havde ikke meget at sige. Han har fået nyt job (på Husbryggeriet Jacobsen) og har ligget vandret i luften de sidste 3 uger. Joar havde heller ikke meget at sige, kun at den seneste medlemsopgørelse viste 410 medlemmer – det svinger lidt op og ned, som det plejer.

Så var det rart at kunne ønske Lotte Larsen velkommen i Den Lune Stol!

Lotte Larsen i Den Lune Stol

Lokalafdeling Vesterbro har lavet mad med øl på et skole-køkken. Lotte Larsen stod for arrangementet, som vi så gerne ville høre lidt mere om… Men først lidt om Lotte!

Hun kommer oprindelig fra Fyn, hendes far bor ikke ret mange minutter fra Ørbæk, dvs. heller ikke så langt væk fra Refsvindinge.

Det hele startede med en opskrift på ale nr. 16 is! Opdagede så, at Refsvindinge skibsøl er gode til brød. Og blev især fascineret af, at øl er fantastiske til desserter. Begyndte så at smage øl mere seriøst og gjorde den almindelige opdagelse, at der er mange gode øl – og at man ændrer smag, så man også kommer til at lide øl, som man først ikke kunne lide.

Kommer en del på Brewpub i København, hvor hun er veninde med brygmester Gunnhild. Har set til fra sidelinien ifm. at restauranten skulle lave en menu med øl i maden.

Var den af de 3 arrangører af Kvinde Kend Din Øl arrangementet den 8. maj 2004. Det blev en kæmpesucces!

En af idéerne med arrangementet var i øvrigt at vise pigerne At øl er andet – og mere – end en tørstslukker. Det er lige så meget en ingrediens, man kan lege med i køkkenet (og nyde en lille øl imens)!

Desværre var der ikke kommet så mange til arrange-mentet i skolekøkkenet, men man havde arbejdet hurtigt og effektivt og nået 8-9 forskellige retter, ligelig fordelt mellem hovedretter og desserter. Bagefter havde man sat sig sammen og smagt på det hele – med stor og udsøgt fornøjelse!

Lotte havde fundet opskrifterne i Politikens Bog om Øl, Torben Mathews bog og Nørrebro Bryghus’ bog. Bøgerne fik nogle velvalgte ord med på vejen. Politikens bog er lige meget en kogebog med øl, som det er en ølbog, Torben er gedigen madlavning med øl, Nørrebro’s er lidt finere mad, men med fantastiske desserter (bl.a. Rochefort-syltede svesker og Sct. Feuillien braiseret ananas). 

De retter, som medlemmerne fik smage, var Kylling marineret i ale, kommenkød med pilsner og stoutkage.

 

Kvalificering til VM i Hvede - Semifinaler

VM i Hvede – Semifinale

Deltagerne i semifinalen:

(1) Weihenstephaner Xan, (2) Prinzregent Luitpold, (3) Schneider Weisse, (4) Weihenstephaner Hefe Weisse, (5) Ukrainsk Hvedeøl Nr. 1,

(6) Sternweisse (Hacker-Pschorr),

(7) Andechs, (8) Münchner Kindl Weissbier (Hofbräu).

Det var i den rækkefølge, at øllerne blev smagt.

Resultatet af smagningen blev følgende:

Nr. 1: Weihenstephaner Hefe Weisse   132 pts

møder Herslev Hvede i finalen!

Nr. 2: Münchner Kindl Weissbier  126 pts

Nr. 3: Sternweisse   121 pts

Nr. 4: Schneider Weisse   117 pts

Nr. 5 & 6: Weihenstephaner Xan & Andechs  112 pts

Nr. 7: Ukrainsk Hvedeøl Nr. 1  109 pts

Nr. 8: Prinzregent Luitpold      87 pts

Desværre havde de smagte øl ikke samme temperatur, men generelt var de alle for varme. Det kan have haft en betydelig indvirkning på points-givningen. Under finalen, som finder sted på medlemsmødet den 13. juni, vil begge finalister have samme kolde temperatur.

Billederne kan klik-forstørres

Kvalificering til VM i Hvede

Kandidaterne

Stemmetællerne Gitte og Joar