Medlemsmøde med overraskelser!

Da jeg bookede den daværende næstformand i foreningen, Anne-Mette Meyer Pedersen, til aftenens møde, var hun straks villig til at komme – men hun tvivlede på, at der ville komme ret mange medlemmer på et møde, som lå så tæt op til påsken.

Kl. 1915 var der ikke kommet mere end en god håndfuld og jeg frygtede, at Anne-Mette, som i mellemtiden var blevet landsformand, skulle får ret, men så begyndte medlemmerne at komme, og det endte med at vi blev 40. Adskillige af de faste manglede (formentlig opga. påskeferie), men landsformand Anne-Mette trak godt med medlemmer!

Aftenens første overraskelse kom da de blev ønsket velkommen af lokalbestyrelsesmedlem Christian Rasmussen, som fortalte, at Søren Grønberg pga. arbejde og bryggeriskole desværre havde set sig nødsaget til at trække sig som lokalformand. I stedet har landsbestyrelsen udpeget Jim Nielsen, også fra lokalbestyrelsen, som lokalformand frem til årsmødet i oktober. Det er den øvrige lokalbestyrelse, som har peget på Jim.

Om de kommende arrangementer sagde Christian, at der ikke er lang tid til før vi skal ud at sejle på fjorden, det er allerede søndag den 7. maj. Det ordinære medlemsmøde i maj er udsat til den tredje mandag i maj, altså den 15 maj. Da kommer Årets Bryggeri, Ølfabrikken fra Tisvildeleje, som skal besøge Årets Lokalafdeling. Der bliver en smagning med 8 af Ølfabrikkens produkter, herunder nogle specielle ting/nyheder til os.

Til medlemsmødet i juni – hvor vi er tilbage til den anden mandag igen – kommer en af foreningens stiftere, Anders Evald (han har medlemsnummer 1). Det er Anders, som udsender Ale Mails til alle medlemmer, der har opgivet en emailadresse, foruden at Anders er kendt som forfatter til Gyldendals Ølguide (som nu er kommet i 3. oplag). Anders er også kendt fra diverse smagninger og fjernsynet. Anders Evald skal i Den Lune Stol, og så skal han stå for aftenens smagning. Vi skal nemlig smage Anders Evalds udvalgte favoritter! Altså ikke et foredrag om øl, men Anders vil fortælle om hvorfor de udvalgte øl er hans favoritter. Det kan altså godt gå hen og blive særdeles spændende!

 

Da Christian var færdig var der tid til Den Lune Stol med landsformand Anne-Mette. Hvis du klikker på billedet til højre kommer du direkte til referatet fra stolen.

Derefter var det tid til aftenens smagning af 10 forskellige påskebryg. Smagningen foregik efter et nyt koncept, ’Dem’ – dvs. De Andre - mod ’Os’, Lokalafdeling Roskilde. Anne-Mette havde udvalgt 5 påskebryg på vegne af de andre, mens Joar havde udvalgt 5 påskebryg på lokalafdelingens vegne.

Smagningen foregik som blindsmagning på den måde, at 2 bryg blev smagt op mod hinanden. Deltagerne skulle så i 5 omgange vælge hvilken af de 2 øl, de synes var bedste. Deltagerne vidste ikke om’vi’ (Roskilde) var gemt bag A- eller B-glasset.

Fra samtaler med smagerne ved jeg, at mange fik det svært! Nogle gange kunne der være ret så stor forskel på øllerne ved det første smagsindtryk, mens det sidste var næsten ens.  Flere opdagede, at de have udpeget en af de øl, som de ellers ikke kunne fordrage, som den rundes vinder – selv om den øl var oppe mod en af ens egne favoritter (hvordan noget sådant kan ske må vi nok bede Anders Evald om at fortælle os). Efter hver runde blev nemlig øllerne afsløret og stilling opgjort.

 

De øl, der blev sat op mod hinanden, blev suværent valgt af manden i baren, Jan Dirckhoff. I første runde vandt B hele 25-11 over A. Det vidste sig, at det var Paulaner Salvator (A) og Watou St. Bernardus (B), der havde mødt hinanden. Og dermed førte Roskilde 1 - 0.

Næste omgang var meget tæt. Det endte dog med, at A vandt 19-18. A viste sig at være GB’s Happy Easter og B viste sig at være Herslev Forårsbryg. Dermed udlignet ’de andre’  1 – 1.

I tredje ombæring var der ingen tvivl. DaCAPO’s Pastorale knuste Thy Økologiske Påskebryg. 35 stemmer til B og kun 2 til A. Derved førte Roskilde igen med 2 – 1.

Da konkurrenterne i fjerde omgang blev båret ind, blev forskellen endnu større. ’De andre’s

Carls’s Påske fik ikke et ben til jorden. Brøckhouse nappede alle stemmerne (ved kontrol af stemmesedlerne bagefter, er der dog en person, som har givet flest points og dermed sin stemme til Carl’s Påske). Nu kunne lokalafdelingen ikke hentes, stillingen var 3 – 1.

De sidste 2 konkurrenter var St. Feuillien, som mødte Ørbæks påskehare. Det blev til gengæld til en klar sejr til St. Feuillien, valgt af Anne-Mette, som med en 25-12 fordeling af stemmerne fik reduceret ’Vor’ sejr til 3-2.

Denne nye konkurrenceform blev godt modtaget, men den egner sig absolut bedst, når det er flere forskellige øltyper, som er oppe mod hinanden (f.eks. 2 pale ales, 2 stouts osv.).

Anne-Mette trækker en vinder

Der blev trukket lod blandt smagerne og vinderen fik 3 flasker Svaneke Påskebryg – og meget overraskende og særdeles populært, var der også gevinst til sidemændene.

Alle stemmesedler er efterfølgende gennemgået og talt sammen på kryds og tværs.

Samlet scoret ’Vi’ (Roskilde) 1.142 points mod ’De andres’ (Anne-Mette) 948 points.

Påskesmagningens individuelle resultat blev som følger:

 

1 Brøckhouse Påskebryg 257 pts
2 St. Feuillien 247 pts
3 DaCAPO Pastorale 227 pts
4 Watou St. Bernadus 223 pts
5 GB Happy Easter 218 pts
5 Ørbæk påskehare 218 pts
7 Herslev Forårsbryg 217 pts
8 Paulaner Salvator 194 pts
9 Thy Økologisk Påskebryg 149 pts
10 Carl's Påske 140 pts

 

Joar Kanne, april 2006

Billeder med landsformand Anne-Mette Meyer Pedersen i Den Lune Stol
Der trækkes lod...
Den glade vinder
Flere glade vindere!