Julemøde

Jim bød velkommen, han oplyste at Carsten Berthelsen var lidt forsinket, da han havde valgt at køre med tog. Herefter sagde han at på næste møde ville vi få besøg af Heimdal Bryghus. Så fortalte han at en af nabo afdelingerne nemlig Frederikssund, afholder en "ølfestival" i Valhal 27. Januar 2007 (se mere på deres hjemmeside. Red.).
Der var også plads til lidt ros, den lokale næstformand er nemlig i gang mad "at drikke sig gennem" en julekalender, der for øvrigt har været ugens side på ale.dk.
Der kom også en opfordring til de lokale håndbryggere, for maj mødet står i håndbryggens tegn. Der bliver en konkurrence mellem fem lokale bud på en "forårs ale". (Tilmelding hos lokalformanden). Den første deltager har allerede meldt sin deltagelse - det skete ti minutter efter udsendelse af seneste nyhedsbrev.
Afslutningen fra formanden bestod i en opfordring til at holde øje med hjemmesiden, med hensyn til "Årets ølnyhed", hvor der er næsten 500 kandidater i år.
Fra salen blev der opfordret til at nævne lidt om lokalafdelingens tur til Braunstein i februar. Dette arrangement vil snarest blive indført i kalenderen, sagde formanden.

I mellemtiden var aftenens hoved attraktion, nemlig Carsten Berthelsen dukker op. Han fik ordet under applaus fra de 45 fremmødte i den stuvende fulde brygger kælder.

Carsten havde på forhånd lavet en liste over aftnens smagning, denne var uddelt blandt deltagerne, som måtte starte med at rette den, da en af øllerne ikke var til at skaffe, de brygger åbenbart ikke så meget "Peters jul" hos "Grauballe" at det kan nå til Roskilde. I stedet havde vi fremskaffet et par liter "White Christmas" fra "Braunstein". Carsten fik lige en tår i baren, da han ikke kendte den i forvejen, han fortalte lidt om bryggeriet på Køge havn og deres indgangsvinkel til øllet, primært det lyse humlede undergærede pilsner øl!
Næste øl i rækken var "Jingle ale" som blev introduceret som en god lokal juleøl uden alt for mange dikkedarer, eller specielle krydderier - selv om det ikke er forbudt i juleøl, næh det er nærmest en old nordisk tradition, om ikke andet så for at skjule det sure i øllet.
Så var han ved at være talt varm, så fik ungdommen lige en fra bogen - ungdommen i dag lever og ånder for deres alco-pops - brrrad, brrad, som kun Carsten kan sige det. Næh de skulle have ØL, stærkt mørkt øl til ungdommen.
Vi var så klar til "Imperial Stout" nu snakken var inde på mørkt øl. Nu skal man jo ikke tro at "Imperial" hentyder til det britiske imperium for det er ikke sådan tingene hænger sammen, det er det russiske, hvor de i kejser tiden var glade for meget mørkt øl.
Bockøl stammer fra "Einbeck" men det kunne sydtyskerne ikke udtale, med deres kartoffel i munden, så det blev til Bock. På bordet kom så en belgisk "Barbar Winter Bok" hvorom Carsten gav et par ord med om mytologi, der er jo en Valkyrie på etiketten. Valkyrierne drikker jo gerne med når der serveres øl, ofte - ja faktisk hver gang!
Derefter drog vi en tur til London, hvor vi besøgte "Fullers", her smagte vi "Golden Pride" og her er øllet er så humlet at man bliver slynget til jorden med et jujitsu greb! Så kan man lære det. Samtidig bliver man så betaget af øllet man ikke kom videre og undskyld udtrykket "ville skide på Big Ben"!
Vi var nået til den stor flaske "Gouden Carolus Christmas". Lyd niveauet i kælderen var nu ved at nå en styrke hvor vi i baren havde svært ved at høre Carsten, men det er jo hvad der sker når folket får "godt øl".
Sidste øl i rækken var en "Bush de Noel", hvis navn lever på sidste vers, da en "mindre" koncern siger Bush" ligger for tæt på deres navn, så næste år…..

Jeg undskylder det lidt korte referat af mødet, men det kan godt være svært at følge med i det hele, når man også skal sørge for der et lidt øl i deltagernes glas, og så skrive lidt notater oven i hatten.

Øllet til salg i bare var:
Roskilde øl IPA
Og tre forskellige øl fra Bamberg …

Braunstein - White christmas

Gourmet bryggeriet - Jingle Ale

Samuel Smith - Imperial Stout

Brasserie Lefébvre - Barbär Winter Bok

Fullers - Golden Pride

Gouden Carolus Christmas

Bush de Noël