MØDE MED TORBEN STEENBERG

39 medlemmer var mødt op til en spændende aften til Torben Steenberg, deriblandt også Christian Erichsen, lokalformand i Hillerød og lokalbestyrelsesmedlem Johnny Hansen fra Amager. Også andre af Torbens venner var også dukket op og kunne uddybe Torbens historier, hvilket de ikke blev ringere af…
Til salg i baren havde Jim fremskaffet Stones Ale og Forsøgsbryg nr. 23a (fra Thisted Bryghus) samt en belgisk hvede, St. Bernadus Witt.

Formanden bød velkommen og startede med at gøre opmærksom på, at der endnu et fire dage til at afgive stemmer til dette års ølmærke – indrapporteringen sker på foreningens hjemmeside.
Lokalafdelingen havde i år et lille arrangement på Øllets Dag, idet vi havde en informationsstand på Stationspladsen. Denne var godt besøgt, både af medlemmer og personer, som ikke endnu er blevet medlemmer. Men interessen for at blive medlem, var der! Vor info stand stod lige ved siden af Karlsen Vin, som havde allieret sig med Herslev Bryghus. Der var fadølshaner, hvor man bl.a. kunne smage dette års udgave af Høstbryg (kirsebærøllen). Desværre havde Føtex valgt at placere sit ølfremstød inde i selve forretningen.
Så blev der gjort opmærksom på ølfestivallen i Horsens d. 27-29 oktober, og for dem der ikke har mod på en Jyllandsrejse, er der en mini øl festival i Hundige Centeret.
Jim gjorde også opmærksom på at grunden til at han og Jan i baren ikke havde tøj med foreningslogo på, var at der endnu ikke var blevet lavet tøj så man kan se hvem ”der er noget ved musikken”.
Til næste møde – årsmødet - vil der fra baren sælges ”overskudsøl” fra tidligere arrangementer.

Jim forsøgte også at lodde stemningen på de tilstedeværende mht. hvor meget de eventuelt var villige til at betale for at få en helt uden for stående foredragsholder. Det ville man dog gerne vide noget mere om inden der blev taget stilling til det punkt...

Afslutningsvis gik ordet over til næstformanden, som havde store nyheder…

Bustur ændret!

 

Som tidligere meddelt var det meningen, at vor præmie for at blive Årets Lokalafdeling 2005 skulle bruges til en bustur til de lokale mikrobryggerier i lokalområdet. Det var egentlig en praktisk nødløsning… Vi havde nemlig håbet på at kunne arrangere noget helt spektakulært, f.eks. slæbe hele lokalafdelingen over til Kolding til et besøg på You’ll Never Walk Alone. Det gik ikke, det ville blive for dyrt. Sådan forsvandt også andre spændende muligheder. Men i seneste nummer af ØLentusiasteN dukkede muligheden op – og den har vi taget!
I stedet for en tur den 4. november til de lokale mikrobryggerier, har vi lejet en bus til den 18. november – med start kl. 1300 fra busholdepladsen i Ny Østergade (ved hospitalet). Turen går til Slagelse, vi skal nemlig op i Bredlunds Bryghus flyver – se mere via dette link: http://www.bredlundsbryghus.dk/default.asp
Flyet, en BAC 1-11, ankom til Slagelse den 18. februar 2005 fra England. Flyet har en længde på hele 32,5 meter. For personer, der ikke kan lide at flyve, er det helt genialt. Vi bliver ved jorden… Det meste af flyveren står ude, men cockpittet når ind i selve bryghuset.

NB! De der har tilmeldt sig turen den 4. november (som udgår) bliver automatisk overført til den nye tur den 18. november. Kun hvis man ikke kan denne dato, skal det meldes fra til Joar, som beklagede ulejligheden ved både at ændre dato og tidspunkt. De tilstedeværende medlemmer gav dog tydeligt udtryk for, at flyveren i Slagelse nok var en bedre ide!
Der er stadig ledige pladsen – hvis du vil med, så mail til
joar.kanne@remove-this.ale.dk

Derefter var der tid til Den Lune Stol

 Torben blev lidt overrasket – skuffet? – over stolen. Han havde tydeligvis forventet noget i stil med en elektriske stol fra dødsgangen – men Den Lune Stol er ikke nogen varm stol. Ved at klikke på billedet til venstre kommer du direkte til referatet.

Som tak for opholdet i Stolen fik Torben af Jim overrakt en lille ølgave, de to grønlandske øl fra Greenland Brewhouse – brygget af indlandsis – en Pale Ale og en Brown Ale, samt det nyeste udspil fra Musikbryggeriet daCAPO, Maestoso, en imperial stout.

Aftenens smagning

Torben havde valgt følgende til aftenens smagning:

Enkens anden lyst (fra refsvindinge)
Porse Guld Extra (Thisted)
Ale Nr. 16 (Refsvindinge)
Rubato (daCAPO)
Dobbel Bock Dunkel (Andechs)
Thomas Hardy’s Ale

Til hver øl havde Torben en historie, en meget underholdende historie! Der blev grinet godt adskillige gange over de sjove episoder - og det fantastike i at få plads til en hel palle øl i en Citröen BX! Torben er personlig ven med John fra Refsvindinge, hvilket tydeligt fremgik. Torben kunne i øvrigt bekræfte, at Refsvindige nu er fuldstændigt renoveret! Set med lokale øjne var det glædeligt, at Rubato havde fundet nåde for Torbens øjne. Det var der en grund til. Generelt var Torben meget begejstret for daCAPO’s mange og helt specielle øl, de var af høj kvalitet – men Rubato’en var af verdensklasse (hvilket næstformanden helt og fuldt tilslutter sig).

Joar, lokalnæstformand

Tur flyttet til 18. november!

NB! De der har tilmeldt sig turen den 4. november (som udgår) bliver automatisk overført til den nye tur den 18. november. Kun hvis man ikke kan denne dato, skal det meldes fra til Joar.

Der er stadig ledige pladsen – hvis du vil med, så mail til joar.kanne@remove-this.ale.dk

Som tidligere meddelt var det meningen, at vor præmie for at blive Årets Lokalafdeling 2005 skulle bruges til en bustur til de lokale mikrobryggerier i lokalområdet. Det er ændret!

I stedet tager vi til Slagelse, vi skal nemlig op i Bredlunds Bryghus flyver. Flyet, en BAC 1-11, ankom til Slagelse den 18. februar 2005 fra England. Flyet har en længde på hele 32,5 meter. For personer, der ikke kan lide at flyve, er det helt genialt. Vi bliver ved jorden… Det meste af flyveren står ude, men cockpittet når ind i selve bryghuset.

Torben i Den Lune Stol