Møde med medlem nr. 1

Anders Evald, medlem nr. 1, viser frem et par af hans mange bøger

 

35 medlemmer havde indfundet sig til det sidste medlemsmøde før sommerferien.

Formand Jim lagde ud med at fortælle om lokalafdelingens arrangement på øllets dag, som i år er lørdag den 2. september (tidligere var øllets dag altid på foreningens fødselsdag den 5. september, men det er nu ændret til den første lørdag i september). Datoen er ikke optimal for os i Roskilde, hvor der afholdes Roskildenat den første fredag i september…

Jim fortalte, at vi laver et arrangement på Stationspladsen og at vi har snakket med Karlsen Vin, som vil lave en ølsmagning samme dag. Jim har også været i forbindelse med Føtex, for at få dem med på idéen. Vi hører nærmere. Samtidig efterlystes hjælpere til øllets dag.

Derefter sagde Jim, at vi godt kunne bruge en eller 2 personer mere i lokalbestyrelsen, gerne en som eventuelt vil kunne overtagevedligeholdet med hjemmesiden.

Ferien står for døren for de fleste, så Jim ønskede alle en god sommer og håbede, at alle fik smagt noget godt og spændende øl i ferien. Første møde efter ferien er mandag den 14. august.

 

Til sidst orienterede Jim om, at lokalafdelingen har købt kander og spande til skylning af smageglas, hvorefter Jim bød velkommen til Anders Evald. Hvis du klikker på billedet til højre kommer du direkte til referatet fra stolen.

Smagningen

Anders var blevet bedt om at lave en smagning med nogle af hans egne favoritøl...

Han lagde ud med en øl fra regionens nyeste bryghus, pilsneren fra Rørvig Bryghus. Det er glædeligt, at man nu også tør brygge en pilsner – og særdeles glædeligt, når denne smager af humle og slet ikke som en industripilsner. Spring Bocken fra Køge Bryghus fik også nogle pæne ord med på vejen!
Fra det økologiske bryggeri (hvor man også selv dyrker byg, som man selv malter, og humle) var der fremskaffet nogle flasker af Bryg No. 19. Anders smagte den og konstaterede, at den var god nok, der var ikke noget gale med den – han har ellers smagt nogle bryg fra Fuglebjerggaard, som efter Anders mening ikke var optimale. Den amerikanske Rogue Shakespeare Stout var medtaget for at vi skulle smage en amerikansk porter med amerikansk humle. Et tilfreds sus gik gennem forsamlingen da denne øl blev smagt, ikke mindst tøserne var begejstrede! Fra USA kom også Avery Jubilation Ale, som også skabte glæde.
Så kom 2 danske tripler, nemlig Raasted Trippel og Musikbryggeriet DaCAPO’s Trio. Den sidstnævnte havde mange tilhængere i forsamlingen (deriblandt undertegnede).
Men aftenens clou kom fra Norge, fra det lille bryggeri i Grimstad, Nøgne Ø. Da de skulle til at lave bryg nr. 100 blev det besluttet, at det skulle fejres med at lave en India Pale Ale, som vil noget! Resultatet er en øl med en BU (bitter unit) på 80, den næst stærkeste, som er brygget i Norden, er på 60 BU. Var den brygget og solgt i USA mener Anders, at den havde fået  et navn i stil med India Pale Ale Imperial Double – mindst! Og hvordan smagte den så?  At den faldt i god jord hos dem, der godt kan lide denne øltype, kan næppe overraske, men det overraskede mig, at personer, som ellers ikke kan lide bitre øl af pale ale typen, også faldt helt og fuldt og totalt for den! De flasker, som var tilbage efter smagningen, blev revet væk!

Her er de øl, der blev smagt, i den rækkefølge, de blev smagt

Alle fotos kan klik-forstørres