Medlemsmøde 13. marts

Søren Grønberg – i dagens anledning iført et never ending grin – bød 41 personer velkommen til Danmarks bedste lokalafdeling – en beklagelig, om end fuldt forståelig - fortalelse. Det Søren ville have sagt, var Årets Lokalafdeling… I øvrigt i hård kamp med andre glimrende lokalafdelinger, bl.a. Hillerød og Odense.

Søren bød også velkommen til Jess og Bo fra JB Beer Import, Århus, som har medbragt nogle meget interessante smagsprøver fra Bambergs Fantastisk Ølverden – og som var årsag til at Carsten Berthelsen var til stede. Han er også en stor fan af Bambergs bryggerier.

Foreningens just afholdte generalforsamling fik også nogle ord med på vejen. Det havde glædet lokalformanden, at Herslev Forårsbryg var blevet nr. 2 i finalen om Årets Ølnyhed (efter Ølfabrikkens Porter). At også GourmetBryggeriets FinAle nåede finalen, var også stærkt. Søren krydsede fingre for, at det var et af lokalområdets bryggeriet, som til næste år ville vinde.

 

Det store clou på generalforsamlingen – i hvert fald for Roskildes vedkommende - havde dog været da lokalafdelingen var blevet udnævnt til Årets Lokalafdeling. Det var stort. Og anerkendelsen fra de øvrige var endnu større, udnævnelsen blev hilst med bifald og gratulationer! Der var ingen sure miner eller sarkastiske kommentarer, alle virkede glade på vore vegne. I sin takketale på generalforsamlingen Søren slog fast, at pokalen var medlemmernes pokal og at det var medlemmerne, som havde gjort den mulig, idet det var medlemmerne, som altid bakkede op om vore arrangementer. Der er i dag afsendt mail til Landsbestyrelsen, hvor vi takker for prisen. Sammen med pokalen følger også et arrangement til en værdi af indtil 10.000 kr. Gode forslag (eller bare forslag) kan rettes til Søren eller Joar.

Søren var ikke helt tilfreds med gennemgangen af regnskabet. Det havde taget alt for lang tid. Det må være muligt at nøjes med at nævne nogle få nøgletal og lade resten være op til spørgsmål fra salen.

Foreningen har fået en ny landsformand, Anne-Mette Meyer Pedersen Hun besøger os på det næste medlemsmøde den 10. april, hvor hun skal i stolen. Vi regner også med at skulle smage nogle påskebryg den aften, så der er ingen grund til at blive hjemme og kede sig foran TV’et den aften. Kom og lyt til vise ord fra landsformanden – og deltag i socialt samvær med venner og naboer mens årets påskebryg bedømmes og får nogle ord med på vejen.

Ellers er generalforsamlingen Ugens Nye Side på foreningens hjemmeside.

 

Søren mindede om, at torsdag den 16. marts er dagen for turen til Bryggeriforeningen. Der går et tog kl. 1616 fra Roskilde Station. Ellers mødes vi på trappen foran Bryggeriforeningen.

Medlemsmødet i maj er flyttet fra den anden mandag i måneden og til den tredje, dvs. det er flyttet til den 15. maj. Årsagen til flytningen er regionsbestyrelsesmøde den 8. maj. Vi har taget kontakt til Årets Bryggeri, Ølfabrikken, og håber, at vi kan få dem på besøg i maj og at vi kan komme til at smage på Ølfabrikkens produkter.

I juni får vi besøg af Anders Evald, medlemsnr. 1. Foruden at være gæst i Den Lune Stol vil Anders også være vært for en smagning, hvor vi skal smage udvalgte personlige favoritter.

 

Fra et medlem, Lasse Hansen, har lokalafdelingen fået en 3 liters magnumflaske Sort Guld Millenium, som blev lavet i et begrænset antal op til årsskifte 2000. Flasken er i dag et samleobjekt af de store. For at fejre at Roskilde blev Årets Lokalafdeling har vi valgt at udlodde flasken til en af aftenens tilstedeværende medlemmer!

Derefter gik ordet over til Jens Jørgen Ingwersen, som gav et referat af hvad der var sket på generalforsamlingen efter at Søren og Joar havde forladt den pga. Sørens akut opståede sygdom (formentlig en allergisk reaktion).

Til aftensmaden blev der serveret Herslev Forårsbryg (8%) og Århus Forårsbryg (7%). Ifølge den nye formand blev Herslev valgt fordi Herslev havde været så tæt på at blive årets ølnyhed, Århus fordi deres brygger havde forslået hvordan aftenens ølsmagning skulle foregå.

Ganske kort var ideen for aftenens smagning, at det skulle være en "ølstafet"  ud fra spørgsmålet "hvilken dansk øl ville du gerne have lavet". Da Århus bryghus' brygmester var den der foreslog og pegede på den første, kunne han ikke selv deltage, af hvilken årsag hans øl var med til aftensmaden...

Under smagningen blev der smagt følgende bryg:

Thy pilsner

Saaz blonde (Jacobsen)

Jingle ale (Gourmetbryggeriet)

Fuglsang hvid bock

Willemoes strong lager

Brøckhouse IPA

Jacobsen's Saaz blonde blev valgt... Brygmester Klemmensen fra Thisted havde kun lovord at sige om Saaz Blonde. Efter hans mening burde Saaz Blonde have vundet prisen som Årets Ølnyhed. Han roste sammensætningen/kompleksiteten i øllet.

Jens Jørgen fortalte, at Herslev Forårsbryg var blevet rost til skyerne af de personer, som han og Per havde talt med.

 

Derefter gik ordet over til Jess og Bo, som havde medbragt følgende øl til smagningen:

1. Hartmann felsentrunk

2. Klosterbrau braunbier

3. Klosterbrau schwarzla

4. Mahrs weisse

5. Mahrs ungespundet

6. Schlenkerla weissbier

7. Spezial rauchbier

8. Schlenkerla helles lager

9. Schlenkerla rauchbier

Øllerne fik generelt en positiv modtagelse. De fleste kendte Shcenkerla Rauchbier og havde tydeligvis forventet, at de øvrige øl var lige så røgede - men det var de slet ikke! Specielt hvedeøllerne og schwartzbieren høstede mange lovord, ligesom Spazials fine milde røgøl også fik mange tilhængere.

Tak Jess og Bo, for et godt og repræsentativt udvalg fra Bambergs Fantastiske Ølverden!

 

Den heldige vinder af lodtrækningen om Millenium-flasken blev Jens Jørgen Ingwersen, som stod for den supplerende beretning fra generalforsamlingen. Det var et populært valg!

Billederne kan klik-forstørres