Lokale nyheder

Jim bød velkommen og sagde at der ikke var meget nyt fra bestyrelsen, ud over at tilmeldingen til busturen lørdag d. 18 november er ændret fra Joar til Jim.
Jim havde lovet pigerne i restauranten at dem der ønsker at spise - meget gerne måtte bestille bord i forvejen.
De næste møder blev kort annonceret, næste møde er jo med Carsten Berthelsen og i januar kommer en fra Heimdal forbi og fortæller. Herefter fik Michael Knoth fra Gourmet Bryggeriet ordet.

Michael Knoth fra GB

Michael startede med at takke fordi vi ville se ham igen, han havde jo været forbi for et år siden. Derefter fulgte en status for bryggeriet som nu har 10 ansatte, og en forklaring af ølmarkedets opdeling i forskellige klasser, discount, konsum, premium og så videre. I den forbindelse sagde han at han var glad for at se at nogle stillede vin op på ølhylden i supermarkedet for at få plads til speciel øl i indkøbsvognen.
Grunden til de laver så mange forskellige øl er at der skal være mulighed for at vælge øl til alt slags mad, for deres øl er jo lavet til mad. Samtidig skal der også være nytænkning som f.eks. med "valentine" - for hvem vil dog lave en øl med lyserød etiket?.
Michael var jo inviteret for at fortælle om deres forestående børsnotering, som er en del af deres "branding", først på børsen og nyhedsbreve til "hajerne" er jo god og ikke mindst gratis reklame.
Han sagde at det var svært at finde jord til en fornuftig pris i Roskilde. De vil meget gerne opføre et nyt bryggeri i rimelig afstand til det nuværende på Bytoften.
De store armbevægelser kom frem da han fortalte om planerne for fremtiden. Da de startede i august 2005 var brygge kapaciteten 2000HL årligt, nu er den 16000HL og målet er 30000HL med det ny bryggeri i første omgang. Så der er lagt i ovnen til noget stort. Du kan læse mere om udvidelses planerne på deres ny designede hjemmeside gourmetbryggeriet.dk.

Carsten Krøis fra Viby Bryghus

Så gik vi videre med lidt mindre planer, Carsten Krøis fra Viby Bryghus tog nemlig over. De får jo i dag brygget deres "Viby porter" hos GB, da bunden er brændt ud af deres egen kedel.
Carsten fortalte om hans vej ud i øllets verden, som var startet i ved en ølsmagning i en kælder i Viby.
De er i gang med at indrette et bryggeri på Grønningen i Viby Sj., han håber de er klar til at sætte det første bryg over lige inden jul. Indtil videre måtte vi "nøjes" med deres dejlige fyldige porter, der som Carsten siger har "limfjordsporteren" som forbillede. De regner med også at lave en IPA som nok er inspireret af "ølfabrikken" som efter Carsten mening har fat i det rigtige rent brygge teknisk.
Deres grundprogram skal bestå af 3-4 øl typer og måske et par sæson bryg, tiden vil vise hvad deres 5-6HL bryggeri kan klare. Planerne er indtil videre at brygge hver onsdag, hvor der også er mulighed for at kigge med i det "åbne" micro bryggeri.
Øllet sælges primært lokalt i Viby, Roskilde og enkelte steder i København.
Carsten (og hans nabo) havde medbragt en kasse porter som forsamlingen kunne smage på - tak for det!.
Viby bryghus har også en hjemmeside hvis du skal have mere information viby-bryghus.dk

Øllet der var til salg i baren