Besøg af Ølfabrikken, Årets bryggeri!

 

Den nye lokalformand Jim kunne byde 26 velkommen til det medlemsmødet, som denne gang blev afholdt den tredje mandag i måneden mod den sædvanlige anden. Det var dog næppe årsag til det beskedne fremmøde, årsagen ligger nok nærmere i ølturen på fjorden. De fraværende snød sig selv for den oplevelse det var at smage på Ølfabrikkens – årets bryggeri – fremragende produkter. Som en af medlemmerne (Christian) udtrykte det efter smagningen: ”Ølfabrikken laver spændende øl! Nogle er bedre end andre, men der var ingen, der var til dumpekarakter!”  - Men det kommer jeg tilbage til…

Jim indledte med at fortælle om det tilbud lokalafdelingen har fået fra Carsten Berthelsen om en tur til Nordtyskland. Medlemmerne vil få tilsendt et detaljeret programforslag. Der skal helst være 40 tilmeldte personer, så også andre vil formentlig få tilbuddet.

Derefter gik Jim over til Dansk Ølmærke. Der er nu åbnet for anmeldelser, jf. det seneste nummer af ØLentusiasteN, hvor der også er et smageskema. Vi vil anbefale medlemmerne som et minimum at vurdere og indsende skema for de lokale værtshuse og da specielt Bryggergården og Elmer’s Pub!

ØLentusiasteN nr. 31 er lige udkommet, og i bladet havde Jim med stor fornøjelse bemærket, at landsforeningens formand, Anne-Mette Meyer Pedersen – afdelingens gæst i april – var portrætteret, og at det af portrættet fremgår, at selvfølgelig har landsformanden allerede været i Den Lune Stol i Roskilde. Men Jim havde også fundet andet interessant stof i bladet (det er nu ikke svært, de 76 sider er sprængfyldte med både nyheder og stof af almen interesse/ref. bemærkning), bl.a. at det ”nye” bryggeri Ørbæk fylder 100 år samt at der synes at være flere nye bryggerier på vej i lokalområdet (Kisserup, og der er rygter om flere/ref. bemærkning)!

Afslutningsvis takkede Jim deltagerne fra ”sejlturen” for deres forståelse over den manglende båd og sagde undskyld til den ”glemte” deltager.


Herefter gik ordet over til Christian Skovdal Andersen fra Ølfabrikken…

Christian indledte med at fortælle lidt om Ølfabrikken, hvor oplysningen om den manglende temperaturstyring var ved at tage pippet fra flere af deltagere. Hvordan kunne de så styre hele processen? Christian forklarede og fortalte… Sidste år lavede Ølfabrikken ca. 20 forskellige bryg, i år vil man formentlig lave flere.

Det var virkelig guf for ganen, som Christian havde med til os, se bare her:

Bitter 3,5%
Brown ale 6,5%
Pale Ale 5,0%
India Pale Ale 7,0%
Fabrikator (dobbelbock) 6,5%
Festival 8,5%
Kaffeporter 5,5%
Belgisk inspireret fra 2003 på ca. 10-11%

Nogle af disse kan jeg simpelthen ikke undlade at knytte nogle personlige bemærkninger til. Brown Ale’n på 6,5% var så humlet, at jeg troede, at det var en pale ale. Den var lækker! – Mine favoritøltyper pale ales og India Pale Ale skuffede heller ikke! En åbenbaring af humle og fyldighed – at farven så ikke var så pale at det gør noget, gør i denne forbindelse ikke spor! Dobbeltbocken (dobbeltbock er en anden af mine favorittyper)… Det er den bedste danske dobbeltbock jeg til dato har smagt! Den er fuldt på højde med de bedste tyske! Smag den! Smag den! Smag den! Kaffeporteren give tårer i øjnene for elskere af denne type øl – endelig kom den!!! At det var sagen for de personer, som kan lide porter med kaffe (friskbrygget kaffe indgår i produktet), var helt tydeligt! Som afslutning på en stor smagning havde Christian medbragt et belgisk inspireret prøvebryg fra 2003, et bryg, som de næsten ikke har mere igen af. Synd for dem, der ikke når/nåede at smage disse vidunderlige dråber!

 

For god ordens skyld skal tilføjes, at jeg så sandelig ikke var den eneste, som kunne lide Ølfabrikkens øl. Den gennemgående kommentar var, at der ikke var nogen dårlige øl blandt de smagte, kun virkelig gode i varierende grad.


Joar Kanne
Lokalnæstformand

Alle fotos kan klik-forstørres