Medlemsmøde med Roskilde øl´s juleøl

Mødet startede med af formanden bød velkommen, han fortsatte med at fortælle om det vel overståede regions års møde, hvor både formand (Jens Jørgen) og næstformand (Morten) blev genvalgt. Det nyligt udkomne ølentusiasten blev vist frem og formanden sagde at der var en oversigt med de ølnyheder der indtil nu er kommet, vi skal ikke næste år - som i år have en aften med de 10 finalister, da februar mødet allerede er skemalagt, her får vi besøg af Amager bryghus! Endvidere har lokalafdelingen fået lavet T-shirts, foreløbig i xl og xxl, disse er til salg for 100 kr. efter mødet. Han nævnte også at årets julekalender på hjemmesiden var blevet til en advents kalender.
Så blev ordet givet til Rene fra Roskilde øl som skulle præsentere en række juleøl.

Rene sagde pænt tak for at han kunne komme og vise os nogle af de juleøl de har i "deres stald", og for vi ikke skulle tørste gik vi lige til første øl "Twinstar" på 7,0%, en øl de har lavet med bl.a. anis, Rene sagde at han var sikker på nogle ikke brød sig om den. Den er lavet i et begrænset oplag, men er stadig i butikken i Viby.
Næste øl var en "Andrik Jule tam tam" på 4,5% som kun findes på fad, en øl brygget med tranebær som bitter element. Andriks bryg kapacitet på 800 liter, giver små batch. Som bryggeren selv drikker hvis det ikke kan sælges!!!
Så gik vi videre til "Rørvig bryghus - Christ malte" på 6,0%, en øl man ikke ser mange steder (i Roskilde dog både hos Holte vinlager og Bjergtrolden), de gør ikke meget for markedsføring - ingen hjemmeside, og som Rene sagde havde Roskilde øl dog en hjemmeside om end den ikke blev opdateret så ofte.
"Midtfyns juleale" var den næste i glassene, de kæmper rent pr. messigt med et dårligt ry fra deres første øl - men det bør denne kunne kompensere for, øllet er for øvrigt brygget med kardemomme, hvilket efter Renes udsagn ikke er "specielt julet".

Udenlands skulle vi også, først til Belgien hvor de havde hentet "De Ranke Pere Noel" på 6,0%. Her fortalte Rene lidt om de øl de havde fået brygget i Belgien, hvor vi skulle smage en lidt senere.
Norge var også repræsenteret, i dag med "Nøgne Ø Julenatt", de har fire juleøl på markedet igen i år, så der burde være noget for enhver smag. Rene fortalte om at efter supermarkederne havde fået nogle af disse ind på hylderne, var det blevet sværere for forbrugerne at få "niche øllerne", da de store tænkte mere på penge end udvalg.
Tilbage til Danmark eller er det Belgien. "Roskilde øls Julemandens trøst" på 8,1%. Rene nævnte de havde fået meget skæld ud for etiketten, men det skulle øllet jo gerne kompensere for, som han sagde.
Videre i det Belgiske med en "Scaldis Noel" på 12%, det er den vi kendere fra tidligere som "Bush de Noel" men det må den efter en retssag med Anheuser-Busch ikke hede mere.
Nu var det blevet så svært for Rene at få ordet igen pga. det høje lyd niveau, så han valgte at tage den sidste af aftnens øl med i samme åndedrag. Det var en gammel kending "Gouden Carolus Christmas" på 10,5%.
Formanden takkede Rene og Roskilde øl for deres præsentation af juleøl og overrakte en gave med to flasker "bjergtrolden ølglögg", som han viste Rene ikke havde smagt.
De 35 fremmødte klappede og viste klart at de havde hygget sig.

Jens Jørgen havde fået en salt stang han mente var en øl stang da den lignede en "Shephard Neame"