Medlemsmøde med Stevns Bryghus

Mødet startede vanen tro med at formanden bød velkommen og fortalte lidt kort nyt fra nær og fjern, bl.a om ølfestival i det ny Gimle.
Herefter gav han ordet til Kim fra Stevns bryghus, der havde lovet at fortælle lidt om deres øl og ikke mindst om bryggeriets historie. Bryggeriet er startet i begyndelsen af 2005 hvor Kim efter forskellige jobs fik lejlighed til at prøve sig som brygger.
Han havde også medbragt noget øl vi skulle smage på, hvilket jo ikke var så tosset. Vi startede med deres "Elverpigens fryd" på 4,5% som er en forfriskende øl, der efter Kims ord passer til let mad.
Kim tager selv ud til de lokale restauranter for at markedsføre øllet, som i dag fås på næsten alle spisesteder på Stevns. Herefter fik vi "Polkaprik" 5,0% rundt, Kim var godt klar over der var delte meninger om denne jordbær øl. Det kunne også ses på bordene hvor skylleskålene ikke længere var tomme. Øllen er ikke som mange forventer sød, men heller ikke syrlig som en lambic. Der er brugt rigtige hele jordbær i brygprocessen.

Så kom turen til Deres hvedøl "Skt. Katharina" 5,5%, den har i lighed med næsten alle Stevns øl røgmalt som ingrediens. Den næste øl i dagens program blev "Fiddivous" 4,7% som er en ale med en dejlig krydret smag.
Der blev fra salen spurgt til produktions dato, hertil kunne Kim sige at datoen lettere kodet fremgik af batch nummeret som var trygt på alle etiketter, startende med et bogstav, første år = A, andet år = B, og da bryggeriet startede i 2005 er dette lig med A. De efterfølgende 2 numre er ugetallet og derefter kommer brygnummeret i den uge.
Nå men videre til næste øl som også var en ale nemlig "Stevns speciel ale" 5,5%, den var gæret med belgisk overgær og lageret koldt, hvilket var med til at give en meget klar øl. Bageren i Vestergade bruger noget af mæsken til at bage brød af, denne skulle vi selvfølgelig også smage.
Så kom der lidt stærkere vare på bordene "Fiddivous Dobbelt" 7,0% denne øl er en krydsning mellem en tysk bock og en belgisk double. Derefter røg i vi i den sorte afdeling nemlig "Klintekongens stout" 7,5%, denne stout har vundet en tredje plads i "Smag & Behag" stoutsmagning for tørre stouts. Og som Kim siger "A stout is stouter than a porter", når der er nogle der spørger om det ikke er en porter.
Som afslutning på denne smagning fik vi "Tryggevældebryg nr 2" 9,0%, der er en klon et sted imellem Kims stout og dobbelt.

Mange tak til Kim under klapsalver fra de 30 fremmødte. Han fik en lille gaveæske med lidt lokalt øl med hjem.
Efter mødet blev der handlet godt i Bjergtroldens forretning, som jo på vores medlemsmøder yder 10% på øl mm.