Smagning at kandidater til Årets øl 2006

DØE Roskilde medlemsmøde 12/2-07

Formanden bød velkommen til de fremmødte.
Først var der lokal nyt, Jim havde været til ølsmagningen i Frederikssund, han sagde den var så god at næste år blev der arrangeret fælles kørsel derop.
Dernæst havde han en tilmeldingsliste med til Braunstein turen, som gik rundt i lokalet.
Vi har fået lidt dårligt nyt - vi skal fremover betale for lokalet, så vi er nød til at hæve prisen på de kommende arrangementer, der holdes på Bryggergården.
Marts mødet bliver med foredrag om humle ved Per Kølster fra Fuglebjerggård - prisen denne aften bliver 150.-, pga. "huslejen" og dyre eksklusive øl.
April mødet står i påskeøllets tegn.
Der kom også en påmindelse om maj mødets håndbryg arrangement, hvor der kun er to øl tilmeldt!!!
5. maj har formanden arrangeret besøg hos sin nabo, som leger med damptog, vi skal besøge remisen.

 

 

De otte øl vi kunne skaffe til dagen

Så kom vi til aftnens højdepunkt, nemlig smagning at de otte ud af ti kandidater til årets øl 2006, vi havde ikke været i stand til at fremskaffe Thisteds Jule stenøl og Vestfyns Willemoes jul 2006.
Stemmesedlen var opsat med en rækkefølge efter alkohol styrke. Så første øl på programmet var Refsvindinges Den sorte enke. Da alle havde fået lidt i glasset, fortalte Jens Jørgen et par ord om øllen. Efter lidt mumlen og smagning gik vi videre til næste øl, endnu en hvede - nemlig Sort hvede fra Indslev, som også fik en lille historie med på vejen af næstformanden. Sådan fik vi smagt os gennem rækken af øl, med både smil og rynken på næsen fra deltagerne.
Stemmesedlerne blev samlet ind og talt op, der var på forhånd meldt ud at der var lidt præmier. Tre øl skilte sig ud, og fik pudsigt nok samme antal stemmer - så tre præmier måtte det jo blive.
Per I blev trukket ud blandt dem der havde stemt på GBs Blue Mountain, Finn Nielsen blandet dem der havde stemt på Indslevs Hvede bock og John Thielsen blandt dem der havde Mikkellers Beer Greek Breakfast som vinder.
Derefter var det bare at finde en flaske med en rest med sin farvorit, for sjatterne skulle jo også drikkes.
Ingen tvivl om at de et par og tyve fremmødte havde hygget sig. For øvrigt dejligt at se indtil flere nye ansigter til vores møde.
Lokalformanden
Jim Nielsen