DØE Roskilde medlemsmøde 11/8-08

Mødet startede vanen tro med at formanden bød velkommen, og håbede alle havde haft en god ”øl-ferie”, han havde jo måtte undvære medlemmerne i juni p.g.a. en ferie i Skotland.

Af foreningsnyt sagde han at der blev arbejdet på at finde en værdig modtager til den regionale ølpris. Den uddeles til en person, et værtshus eller en butik, der har gjort sig bemærket i regionen. Dette vil der komme mere om i næste nyhedsbrev.


Så bragte han ølfestivallen i Valby på banen, det er som bekendt 12.-14. september i Carlsbergs gamle bryghus. Billetter er til at købe til fordelagtig medlemspris via hjemmesiden. Derudover blev gjort opmærksom på at det stadig var muligt at melde sig som hjælper – også selvom men ikke er medlem af DØE.

Lokalnyt: det næste møde er som bekendt årsmøde. Foreningen har givet lokalafdelingerne en ”ølgave”, den regner vi med at lokalafdelingens medlemmer vil være behjælpelig med at konsumere til årsmødet. Derefter mindede han om at der skulle vælges ny lokalformand.

William havde bedt om at få lov til lige at sige et par ord, om opstart af et håndbrygger lav i Roskilde og opland. Dette kommer der også mere om i næste nyhedsbrev, da et par stykker ydrede ønske om at være med.

Så var tiden kommet til en velkomst til Jørgen fra Hornbeer, der som formanden sagde var kendt i lokalafdelingen, da han var hyppig gæst og ikke mindst havde vundet en lokal håndbrygger konkurrence for et stykke tid siden.

 

Jørgen startede med at byde på en øl, fordi de 42 deltager måtte være ved at være lidt tørstige. Første øl var ”Mørk Hvede” på 5,2%, som er planlagt til at være en fast del af sortimentet. Det er en frisk øl med let røg smag brygget på 50% hvedemalt.


Hornbeer´s (nu brændte) bryggeri er/var lavet i en køle container med brugte mejeri tanke og en koge keddel med 3 styks 12kW gasbrændere.


Næste øl der kom frem var en ”Hornbock” på 7,0%,  som er en undergæret dobbelt bock. Mens den kunne smages fortsatte Jørgen med at fortælle, nu om den ærgerlige brænd de havde haft i bryggeriet, som har gjort at de har været nød til at kigge efter ledig bryg kapasitet ude i byen indtil bryggeriet i Hornsherred er oppe og køre igen. Det er heldigvis lykkedes at få lov til at låne udstyret hos ”DaCapo” og hos ”Amager Bryghus” til årets julebryg.


Så nåede vi til ”Røg øl” på 5,7%, det er også en undergæret øl. Her kom så et par kommentare om røg og brænd fra salen – men det var vel også ventet!!

Den fjerde øl var ”Farvorit” på 7,0%, som er en belgisk type der selfølgelig er overgæret og fint krydret.
Han fortalte lidt om hvordan den skiftende popularitet på forskellige øltyper gjorde sig gældende gennem de seneste år, først hvedeøl så IPA og nu er det stout der er in.
Så var det jo oplagt at få noget ”IPA” i glassene, Jørgens IPA er på 6,5% og selvfølgelig tørhumlet. Han sagde at tørhumlingen var til at smage men ikke til at måle i EBU. Øllet er fortrindelig til blåskimmel ost.
Så faldt snakken lidt på etiketterne, de er alle malet af ”fru. Gunhild”, Jørgen og Gunhild fik flere tilbud på malerierne til ølfestivallen i Århus, hvor de var med som dekoration. Jørgen er dog af den opfattelse at de tilhører bryggeriet!!

Gunhild og "etiketten" til rum stout

”Rusian Imperial Stout” blev fundet frem og delt rundt, jørgen vendte lige tilbage til IPA etiketten som prydes af en ræv der jagter høns – for lige at sige at så var der plads til en med en ulv der jagter svin, hvilket betyder en kraftigere øl.
Så var vi nået til den stærke del, nu kom der ”Barley Wine” på hele 10,0% frem.
Her fortalte han om de små ændringer der vil være i det genopbyggede bryggeri, men vi gik hurtigt videre til aftnens sidste øl, som var ” Caribbean Rum Stout” på 11,0%, den er smagt til med ægte rom.
Applaus til Jørgen (og Gunhild). Som afslutning takkede lokalformanden for den fine præsentation ved at give en ”Ultrapres likør” til Jørgen.

Et par billeder mere