DØE Roskilde medlemsmøde 11/2-08

Formanden bød velkommen til de 37 fremmødte, han startede med en hurtig orientering omkring "Gourmet bryggeriet" og "Ølfabrikken", han havde snakket med Michael Knoth og Mike Murphy. (Der kan læses yderligere på GB´s hjemmeside).

Derefter gik han over til at fortælle om foreningens generalforsamling, hvor der kan læses mere på hjemmesiden. Transporten til generalforsamlingen fortalte regionsformanden lidt om. Han sagde at vi var koblet på region Nordsjællands bus og tilmelding skulle ske direkte til deres formand.

Formanden afsluttede med at opfordre til at kigge på andre lokalafdelingers hjemmeside, for se om de holder et arrangement der kunne falde i ens smag.

Så fik Morten fra "Amager Bryghus" ordet. Han startede med at fortælle om deres fortid som håndbryggere, og at de var blevet opfordret til at starte et bryggeri på Amager, for så kunne man jo uden fare kappe broerne til resten af Danmark.
Vi startede med en øl fra deres faste sortiment, "Sundby Stout", det kunne jo godt lyde som en voldsom start men alkoholmessigt hænger rækkefølgen af øl meget pænt sammen.

Så kom der "Imperial Brown Ale" i glassene, den kunne dele folk op i to grupper, tomlen op - tomlen ned, men det viste Morten godt, det er jo øl der skal udfordre lidt og ikke bare være mainstream. Så her fortalte han at "Newcastle Brown", som nok er den mest kendte Brown i hvert fald ikke var forbilledet, hvilket de 7,2% også klart viste.
Turen var nu kommet til "et genoptryk" nemlig "Batch one", øllen er for øvrigt en amerikansk inspireret ale på kun 9,2%. Deres første øl som mange har efterlyst- så nu er den her igen.
Morten fortalte at han flere gange havde brugt sin far som "prøveklud" til sit håndbryg i tidernes morgen, og selv om farmand sagde at det var jo godt øl han havde brygget, så hentede han en kold Tuborg i køleskabet, hvis han skulle have mere øl!!
Den sidste øl i dagen program var "Imperial Stout", det er en SORT øl, med meget mere af det hele - hele 8 forskellige malte som er med til at tvinge den op på 10,01%.
Deres brygudstyr er på 800 liter, men det betyder ikke der kommer 800 liter øl ud i den fine ende, de kraftige og tillader kun 6-700 liter færdigt øl.
Efter smagningen takkede vi Morten og gav han en gave som tak for den fine gennemgang.

Der er desværre ikke nogle billeder med Morten, da formandens kamera ikke kunne stille ordentligt skarpt denne aften.

Aftnens program