DØE Roskilde medlemsmøde 14/1-08

Jim startede med at sige godt nytår og velkommen til de fremmødte.
Så var der lokal nyt, formanden opfordrede til at rydde bordene efter smagningen, så han ikke skulle bruge en halv time igen.
Lørdag den 26/1 er der ølfestival i Fr.Sund, der er fælles kørsel fra Roskilde station kl. 10.
Alle tillidsfolk i foreningen er indkaldt til det årlige fællesmøde samme dag, næstformanden klare dette. Derefter mindede han om afstemning om årets ølnyhed på foreningens hjemmeside.
Så var der er præsentation af de T-shirts der er blevet fremstillet med lokalafdelingens navn på brystet og ale.dk på ryggen, di er til salg for kr. 100.-
Foreningens generalforsamling er 15. Marts, igen i Odense - fælleskørsel vil blive annonceret af regionsformanden til februar mødet.
Om de næste møder sagde han at, til februar kommer "Amager bryghus" med et par smagsprøver, og at vi er nød til at flytte maj mødet til tirsdag, da mandag er helligdag!.
Derudover blev nævnt at Rødovre lokalafdeling har en tur til "Faxe" 24. Januar, og at Torben Matthews besøger Køge 13. Marts.
Smagsglassene blev ved betalingen fyldt med en øl, som var sponsoreret af "Ølfabrikken", der var to nye at vælge imellem.
Herefter gik ordet videre til Carsten som ejer/er "Viby bryghus".

Han fortalte om sit arbejde med etablering at bryghuset i sit lille lokale i Viby, og de øltyper han var interesseret i at brygge, hvilket som vi også kom til at smage var engelsk inspireret.
Vi startede med at smage "English ale" på 5,2% som burde være en "cask" men det kan ikke rigtige lade sig gøre på flaske - så vi måtte nøjes, hvilket skummet i glassene også viste.
Carsten fortalte også om mini ølfestivallen i Slagelse, hvor han havde "den skallede kok" med til at lave noget ølmarineret fra grillen. Han roste arrangementet, og var sikker på at stille op igen i år.
Næste øl på programmet var hans "IPA" på 5,8%, den var som han selv sagde ikke så humlet som de mest ekstreme på det danske marked. Den har en flot rødlig farve og "rigtigt engelsk skum".
Så gik vi videre til "Stout" på 6%, i forbindelse med denne fortalte han om den nye stil på etiketterne, det er ikke en vibe men en "snitte fugl" der er af billedet på flaskerne, altså mere lig med Emil fra Lönneberg.
Sidste øl var Carstens Porter, som var den eneste han havde sidst vi havde ham på besøg, den var nu lagret i noget der lignede 1½ år, hvilket smagen tydelig viste. Den er jo brygget på GB og til en batch på 4000 liter er der brugt 20 poser med lakridsrod - disse er indkøbt hos "Søstrene Grene", for lige at fortælle hvordan en "håndbrygger" arbejder.
Vi takkede Carsten for den fine gennemgang, som gave fik han en spændende øl fra "Ølfabrikken" som havde været lagret på egetræs fade, dette under applaus fra de 25 fremmødte.