DØE Roskilde medlemsmøde 10/3-08

Der er ikke så meget nyt at fortælle vedrørende foreningen.
Tilmeldingen til årets generalforsamling er overstået.
Transport – Kontakt regionsformanden Jens Jørgen
Årets ølnyhed 2007 offentliggøres først på lørdag – jeg kan ikke sige jeg venter med spænding, da jeg har boycuttet finalen, fordi en del af finalisterne ikke er i handlen.
Næste møde med Carsten Berthelsen kommer til at koste 200.-, og er udsolgt.
Maj mødet, her håber jeg vi får besøg fra Wintercoat, det er næsten på plads.
Juni mødet er lagt i hænderne på næstformanden, da jeg skal på ferie til Scotland.
Jeg prøver at starte et håndbrygger laug op her i Roskilde – se prospekt.

Så til smagningen!
For at starte med det praktiske, der er købt øl til 45 personer – hvis nogen ikke får noget, er det ikke min skyld!
Påske smagningens øl er valgt af formanden, da ingen andre har ydret ønske om at komme med deres indslag. Det har været næsten lige så hårdt at komme gennem dem, som Jens´s julekalender, så bær over med mig hvis der er noget der ikke helt stemmer.

Ærø påske, havde jeg egentligt valgt da det er en overraskende god øl – men så, så jeg vi havde den sidste år. I stedet skal vi starte med en ”Vårbryg” fra Stevns, prøv at dufte til den!, den er krydret med lavendelblomst og orangeskal – den er på 6,0% og i hvert fald anderledes. - Det skulle vi så heller ikke, da den ikke var til at skaffe. Så istedet for fik vi en Fanø forår på 6,0% som også er en frisk øl der går fint til en frokost.

Næste øl er en ”discount” øl, fra de fem gårde, ”Hanibal påskebryg” også den er på 6,0%, en øl der ikke træder meget udenfor, selvom den har toner af humle, så den kan nok klare flæskestegen og den lune leverpostej!!

Baggårds bryggeriet ”Påskefabel” denne øl har en god maltet smag med let humle karakter. Den er også på 6,0. Farven går lidt i retning af en wienerøl uden dog at ramme den mørke ende.

Skagen bryghus har fremstillet ”påsketrold” som vi nu skal smage, den er som de forgående på 6,0%, så det må jo være styrken på årets påskeøl!. Smagen minder faktisk lidt om den forrige dog uden at humlen er lige så påtrængende.

Så må vi hellere bevæge os tilbage mod Sjælland, men vi tager lige et stop hos ”Midtfyn bryghus” for at smage deres påskebryg. På etiketten er et sort får, mon det er valgt for at vise de er lidt udenfor? Denne øl er amerikansk inspireret, hvilket humlen tydeligt viser – lidt i retning af GB´s FinAle. Alkoholen er oppe på 6,8%.

Sidste øl er en lokal ”forårsbryg” fra ”Roskilde øl”, den er krydret med stjerneanis og tilsat sød appelsin. Det er ikke en øl jeg vil anbefale til frokosten, da den er for kraftigt krydret, men dejlig fyldig. Jeg kan ikke huske om den er brygget i Belgien eller Ringsted. 7,6%

De 30 fremmødte hyggede sig, selv om smagningen var ret hurtigt overstået. Dog havde formanden indlagt en lille konkurence, hvor man ud fra nogle kapsler skulle gætte øltype, bryggeri og land sant gætte på en "hemmelig øl", der viste sig at være DaCapo Pastorale - hvilket nogle også gættede på. Vinderen fik en at lokal afdelingens t-shirts.