DØE Roskilde medlemsmøde 10/11-08

Mødet startede med en velkomst fra lokalnæstformanden, der fortalte at der ikke var nyheder fra lokalafdelingen, dog nævnte han at grunden til at han introducerede var at William var på ferie og at vi denne aften havde fået to nye medlemmer, som bare skulle opleve Eastcoast.
Jens sagde han havde været i Bamberg – hvilket førte videre til at sige at lokalafdelingen i Esbjerg havde et par ture, nemlig til ølfestival i England og næste år til Belgien. (Se mere på Esbjergs lokalside. Red.)

Ordet blev givet videre til Tom fra Eastcoast Brewing, han fortalte at de boede i Tureby – ved Herfølge – ved Køge. Så skulle vi lige have lidt i glasset, første øl var ”Brewer´s Wheat” på 5,1 %, det er en øl ikke efter den tyske hvedestil men mere i den belgiske retning.
Tom fortalte at deres bryg kapacitet var på 150-200 liter pr. bryg og der er ikke lige planer om udvidelse. Øllet sælges ikke ret mange steder uden for Køge området, så vi har været heldige at få besøg fra Eastcoast.
Næste øl var ”Brewer´s ESB” på 7,7 %, her fortalte han om en lille fejl de havde haft med datomærkning af deres etiketter – ikke noget myndighederne var glade for. Holdbarheds dato var før produktionsdatoen. Samtidigt fortalte han at der under arbejdet med brygning og tapning blev drukket en del øl af medhjælpere, Tom sagde det var hans brygpartner der var god til at fylde på hjælperne.
3. øl ”Brewer´s Blond” på 7,9 % var brygget som en forårs blond, men man kan jo ikke sælge forårs øl hele året, så navnet endte på Brewer´s Blond.

Tom og Michael var startet som håndbryggere i køkkenet i en lejlighed for en 7-8 år siden. De havde også prøvet at lave andet under urt kogning, med et dejligt sukker klistret gulv til følge, så nu holder de lidt bedre øje med tingene.
Så nåede vi til ”Tripple IPA” på 8,0 %, øllen er brygget som en belgisk tripple men humlet som en IPA, inspirationen kommer fra en øl de smagte på en Belgiens tur.

De bruger grundlæggende to forskellige gærstammer, som genbruger op til 5 gange.
For at blive lidt i stilen fik vi nu ”Brewer´s IPA” 7,1 % delt rundt. Her fortæller navnet på etiketten hvad det er for en øl – ikke noget med fancy etiketter fra Eastcoast.
For ikke aftnen skulle blive alt for lang med den lange – fine række af øl røg vi videre til ”Brewer´s Porter” på 7,6 %. Her fortalte Tom at han gerne ville have haft mere røgsmag, men Michael sagde nej.

I stedet enedes de om senere at brygge en doublestout som vil få lidt mere af det hele.
I øvrigt er de ikke så meget for at bruge krydderier, det stammer fra engang de ville lave en juleøl, hvor det hele endte med alt for meget krydderi. Det fører os videre til aftnens sidste øl, som er deres svar på en julebryg (selv om den fås hele året) ”Brewer´s Quadruple” 8,9 %, de laver ikke en egentlig julebryg, da de ikke har kapacitet til det.
Det var de sidste ord fra Tom, applaus fra de 35 fremmødte. Jens overrakte han en flaske som tak for en fin aften hos os i Roskilde.

Referent og fotograf Jim Nielsen

De syv øl i aftnens smagning

Nu Jens havde fat i flaskerne, skulle den nyligt afgåede lokalformand også have en som tak for de år han havde stået i fronten.