DØE Roskilde medlemsmøde 14/4-09

På vores møde i april havde vi besøg af Christian Skovdal Andersen fra Beer Here. Christian vil være kendt af de fleste ølentusiaster som den meget inovative brygger på det oprindelige Ølfabrikken og nu er han tilbage i sadlen med et nyt projekt Beer Here. Christian præsenterede os for 6 forskellige øl, hvoraf et par stykker var forsøgsbryg, hvoraf der kun var få liter tilbage.
1. øl var Fat Cat, en red ale på 4,7 %, hvor der var anvendt "hop bursting" med New Zeelandsk humle. Som følge af "humlekrisen" i 2008, måtte man lære at elske den humle man kunne få.
2. øl var en vi har samgt før, Påske, en rigtigt dejligt frisk øl, der virkelig giver en forårsfornemmelser. Den er brygget med vindruer og honning. Inspirationen kommer fra en gammel iransk opskrift, oversat fra kileskrift. I første omgang havde øllen en etiket med Jesus, men det ville Coop ikke have så der blev hurtigt lavet en anden etiket.
3. øl var et forsøgsbryg, en såkaldt Brackert, d.v.s en blanding af øl og mjød på 9 %. Den var 1 år gammel og der var kun brygget 30 liter. Til det kvantum var der brugt 6 kg malt og 10 kg honning, hvilket gav øllen en stor sødme.
4. øl var en absolut nyhed. En IPA Porter, der er lavet i samarbejde med Thisted Bryghus og som vil blive markedsført derfra. Inspirationen har været Limfjordsporter og Ølfabrikkens 100 g IPA. Formanden er nu forholdsvis sikker på at de må have fundet opskriften på hans "Humle Stout" :-) En virkelig dejlig øl, som der er brygget 6000 l af, så den kommer vi forhåbentlig snart til at se.
5. Øl var Erebus, en mørk ale på 8,5 % lavet på brændt sukker, lys malt og koldtvands udtræk af chokolade malt.
6. og sidste øl var endnu et forsøgsbryg, som der kun eksisterede 8 l af (før vi smagte den). Den var 1½ år gammel og havde tabt det meste af kulsyren. Men en Imperial Stout på 11 % med rigelige mængder af meget røget malt (whisky malt) kan sagtens klare sig alligevel.
Stor tak til Christian for at dele ud af sin viden og sine specialiteter.

Ref. William

Et par billeder fra mødet

Først var der kø for at komme ind, så var der kø for at købe smagning.

Aftnens øl

Et par øl var fra fad.