DØE Roskilde medlemsmøde 9/3-09

Foreningens marts arrangement var påskebrygsmagning.
Før smagningen opfordrede formanden til at vi huskede Ølfestivallen i Valbyhallen d. 15 til 17. maj, enten som frivillig eller som gæst.

Hans havde tilrettelagt smagningen og kigget tilbage i de foregående 4 påskesmagninger for at sammensætte programmet efter at der både skulle være gamle og kære kendinge samt nye overraskelser.

 

.

Vi startede næsten lokalt med (1)PÅSKEBRYG fra Stevns Bryghus. en 6.2 % let og lyst bryg inspireret af Belgiske Blonder.
Dernæst en tur ud i verden, til noget meget lidt lokalt. En Islænder: (2)Påskabjör fra Ölvisholt 6,2 %
Lidt ubestemmelig classic-agtig, men med god  bitterhed.
Tilbage til en af de gode gamle kendinge (3) Ørbæks påskebryg. (7,2 %) der har været på vores program mange gange.
Og så helt hjem til  (4) Herslev's Forårsbryg. som vi elsker den, igen en af de gode gamle der stadig holder høj standard.

Her midt i programmet introducerede Hans så noget helt nyt: "Fællessang"  Lokalet var jo fuld af ølbasser og god stemning, så det kunne slet ikke gå galt. Melodien: Poul sine høns.  ( Ikke et ord om hanernes skæbne i Roskilde.)
Græsset skal guldne og kornet må falde,  - alting fortæres af rust og af møl. 
Men ved det skummende krus er vi alle,  - glade som lærker og frie som føl..

Det var vi så, og fortsatte smagningen stadig lokalt: (5) G B's   Saison - fra fad. (7,5%)  en virkelig velhumlet blond sag.
Således opmundrede drager vi ud på de vilde våger og skumtoppe. (6) Bos Keun Speciaal Paasbier .
en 10 %'ers ualmindelig skumvillig belgier, Igen en blonde med masser af smagsnuancer.
Og nu noget absolut nyt (7) Beer Here Påske 7,0 % Brygget med blå og hvide druer, honning og gavmilde mængder af humle. Spændende fortolkning af påsketraditionen. Det skal tilføjes, at bryggeren stiller op til vores april arrangement.
Vi sluttede af med : (8) Sct Feullien påske øl. 7,5% En gammel kending i Roskildes påskesmagninger, og iøvrigt den påskebryg der havde flest tilhængere i bestyrelsen.

Således opfattet:
 Henrik Prip

Øllet i aftnens smagning