Nyhedsbrev DØE Roskilde, februar 2008

Dette nyhedsbrev indeholder lidt om Ølfabrikken/GB, næste medlemsmøder og generalforsamlingen og årets ølfestivaller.

Der sker noget i Roskilde, den sidste halvdel af "Ølfabrikken" er blevet købt af "GB". Dette vil formanden fortælle lidt om på februar medlemsmødet. Dem der ikke dukker op til mødet kan få information på Gourmetbryggeriets hjemmeside, hvor der ligger en pressemeddelelse om overtagelsen.

På februar mødet d. 11, får vi besøg fra "Amager bryghus" som har et par spændende øl med til aftenens smagning, mødet holdes vanen tro hos "Bjergtrolden" og starter 19:30.

Derudover vil der efter mødet være mulighed for at handle i forretningen - som jo yder 10% rabat på øl og de fleste andre varer i forbindelse med vores medlemsmøder.

Marts mødet kommer til at stå på lidt påskebryg, vi finder lidt fra ind og udland, så man kan forberede sig på påskefrokosten.

April mødet bliver et scoop, vi får nemlig Carsten Berthelsen ud og fortælle om nogle af de "50 øl du skal smage før du dør". Der er jo kun plads til omkring 40 deltagere, så denne aften er der tilmelding, hvilket også fremgår af arrangement kalenderen på foreningens hjemmeside.


Generalforsamling 2008
For 4. gang kan Region Fyn byde velkommen til Fynsk Ølsmagning, som optakt til foreningens generalforsamling, der som bekendt afholdes 15. marts 2008.
Hele 8 fynske bryggerier/bryghuse har meldt deres ankomst: Bryggeriet Refsvindinge, Bryggeriet Vestfyen, Indslev Bryggeri, Midtfyns Bryghus, Rise Bryggeri, Stensbogaard Bryghus, Ørbæk Bryggeri og Gundestrup Mejeri og Bryghus.
Sidstnævnte sætter første bryg over omkring nytår, så Fynsk Ølsmagning 2008 kan præsentere noget nær en verdenspremiere. Andre har stillet nyheder i udsigt på dagen og alle har de i løbet af det sidste år bragt nye og spændende øl på markedet.
Der er således al mulig grund til at være på plads og klar 15. marts 2008 kl. 11 i Odense Congress Center, når der et par timer er masser af godt fynsk øl til nysgerrige ølentusiaster fra hele landet.

Ølfestivaller 2008
Endelig er der skrevet kontrakt om en Ølfestival i Århus til foråret. (Find kategorien for Ølfestivaller på debatsiden for at læse om den hårde fødsel). Ellers bare glæd dig og sæt kryds i kalenderen i weekenden 16-18. maj. Det bliver i Scandinavian Congress Center som ligger 500m fra banegården, så der er ingen undskyldning for at blive væk.

Desuden arbejdes der naturligvis allerede på højtryk med at gøre European Beer Festival til noget helt ekstraordinært. Husk at det bliver i Carlsbergs gamle ølfabrik i Valby, 12-14 september. Det er igen værd at sætte kryds i kalenderen allerede nu. 
 

 

 
Årets ølnyhed

Så er første runde slut og der er 10 finalister tilbage, afstemnigen sker på foreningens hjemmeside.

Vi laver i år ikke en aften med de ti tilbageværende øl, da flere af øllene ikke er til at købe mere.

Sidste års vinder var heller ikke at købe i forretningerne, selv om der på generalforsamlingen blev kørt flere paller af vinder øllet frem.