Tidligere arrangementer

Nedenstående er materiale fra allerede afholdte medlemsmøder og andre arrangementer.

Ved ølsmagninger forsøger vi altid at give og notere point i vores 0-10 skala (0 = der blev spyttet ud, 10 = den helt sjælden gode). Hvis det er muligt, havner resultaterne her.

Årsmøde - lokalafdeling Silkeborg - lørdag d. 10 oktober 2009 - Grauballe bryghus

Netop afholdte årsmøde - well , kunne have skrevet drejebogen hjemmefra - med 12 fremmødte.
Efter en bøn til Gambrinus og en hyldest til vor store leder - Lille Kim Mette ,  videre til årsmødet.
Efter velkomst  ved William Frank og undertegnede valgtes det ærede medlem Henning Hansen som dirigent .

Årsberetningen fra formanden var denne gang rimelig kort ( kan godt ) - med gennemgang af afholdte arrangementer - et lidt stille år trods et nystartet aktivitetsudvalg forklarede hvorfor der to gange var ændret i udvalgets arrangementer fra min side- grundet deres manglende evne til at orientere sig inden offentliggørelse af arrangementer ligeledes manglende opfølgelse af samme.
Forklarede baggrunden for efterlysningen af regionsformanden Østjylland og at det nok ikke var muligt at løse sognebånd . Om uddelingen af den regionale ølpris Østjylland , men ikke hvem kan skrive nu at jeg nægtede at modtage prisen . Reklamerede for Jyske øldage i Esbjerg 22-24 oktober samt det kommende madlavningskursus med Korshøjs køkken d.10 november .
Fortalte lidt om baggrunden med Duelund bryglades begrundelse for BBB mærket og om virakken der fulgte ( læs selv på www.beerticker.dk ) ligeledes at der nu var 5 bryghuse i lokalområdet - faktisk 6 med Ans bryghus og med Ørbæks ejer Niels Rømer ligeledes boende i området - alle medlemmer i lokal-afdelingen.
Takkede de der deltog i arrangementerne - Voldby købmandsgaard - Korshøjs køkken - stedet hvor medlemsmøderne afholdes Cafe Bifrost i Silkeborg - bryghusene og i dag specielt Else og William ( Grauballe bryghus ).
Da beretningen var til debat for hvert afsnit ( ja, nærmest hvert ord ) blev den taget til efterretning dog med en del til bemærkninger om det såkaldte aktivitetsudvalg og den konstant fraværende næstformand .

Bad igen om ordet med for at takke - denne gang af - har aktivt været med siden starten af lokalafdelingen d. 1 april 2003 - som lokalformand de sidste 5 år ( 5 år - 5 bryghuse ) nye yngre kræfter til . Var / er parat til rådgivning svare på spørgsmål om posten . Kom med en tak for de 5 år  det har været entusiastiske år -  især i starten , men at nu var entusiasmen ikke det den var engang . Lettet , men lidt vemodigt sagt dog.

Indkomne forslag - fra det ærede medlem  Overkanoner  Hr. Flemming Olsen ( han har som det eneste medlem af denne forening - lov til at fyre kanonen af offentligt ) tyg lidt på den .
Følgende - Til medlemsmøder serveres 2 halve stykker rugbrød med fedt og pålæg i løbet af aftenen, det vil helt sikkert skærpe smagsløgnene på de fremmødte ærede medlemmer, dog skal det være for egen regning.
Konklusion  - det medlem der står for ølsmagningen skal ligeledes forsøge at arrangere lidt spiseligt  ( som på Bifrost bestille rullepølsemadder ) .

Næste punkt på dagsordenen var valg af ny lokalformand - det lykkes ikke - ingen ville give sig i kast med denne opgave , trods tænkepause måtte opgive og finde ny dato for ekstra ordinær årsmøde . Forslag er tirsdag d. 8 december som er dato for medlemsmøde , men om det er for sent ifølge vedtægterne undersøges for nuværende .
Årsmødet blev så suspenderet alle valg stillet i bero - alle bliver på deres poster indtil videre .

Referent -
Fungerende lokalformand Silkeborg 
Karl-Johan Knudsen

Medlemsmøde den 7. september 2009

Tirsdag den 7. september var der medemsmøde på Bifrost klokken 19. Aftenens smagning havde temaet favoritter.

Der var 13 medlemmer der mødte op for at smage flere klassikere. Der blev smagt 10 forskellige øl. Formanden informerede om kommende arrangementer, samt stort og smår fra den store ølverden. Det var en hyggelig aften med godt øl om det var denne aften til og få ørenlyd på Bifrost.

Højt skum og på gensyn til årsmøde på Grauballe Bryghus den 10. oktober klokken 15.00.

Hilsen Torben Bjørn

Bedømmelse

Medlemsmøde 7 august 2009 - sted Virklund Bryghus.

Medlemsmødet august var denne gang flyttet til en fredag - dels jo at tirsdage er brygdage på Virklund bryghus, så en fredag var mere på sin plads, så jeg aftalte med Claus at så kam vi fredag d. 7. august kl. 17.00.

Så ville grillen være tændt og er der noget der tænder en entusiast fra lokalafdeling Silkeborg er det mad ( pølser ) og godt øl.

Så de ca 15 fremmødte entusiaster fik en forrygende aften med rundvisning på bryghuset samt en Tour de force gennem bryghusets produkter, samt en nutids/fremtidsorientering fra brygmester Tarstrup - Claus er jo tillige formand for foreningen De danske bryghuse. Der er stor tiltro til fremtiden.

Tillige var der mange af os der for første gang skulle smage Vita malt - et par medlemmer af Vita malt societetet havde fremskaffet dette specielle produkt - kan anbefales.

Tak til Claus for en rigtig god aften.

Referant Karl-Johan

Øl og Pølser Vol. 2

Det legandariske 'Øl og Pølser' arrangements opfølger 'Øl og Pølser vol. 2' løb af stablen den 16. juni.

Mens Michael fik tændt op i grillen startede ølsmagningen i det små, med velkomst øllet. Og det var startskudet til en aften der bød på 12 øl og 8 pølser fra nær og fjern, der indgik i smagningen og forskellige datoøl uden for smagningen.

Der skulle smages på øl fra ind- og udland - 7 danske øl her under noget hjemmebryg, 3 tyske samt 2 klassiske tjekker.

Seancen startede i det fri, men efter et stykke tid blev det lige køligt nok til at fortsætte udendørs, så de sidste øl og pølser blev indtaget og vurderet indendørs...hvilket ikke gjorde arrangementet dårligere. Et rigtig vellyket arrangement.

Og der er måske lidt overraskelse i aftenens resultat. Der var en klar vinder i begge smagskategorier...Se selv Bedømmelse (PDF)

 

Medlemsmødet 12. maj 2009

Kom Maj - Kom Bock

Medlemsmødet i maj stod i bockøllets tegn, og vores ærede lokalformand var i sit rette element og derfor guide denne aften.

Der var fundet 10 bockøl der skulle smages fra både ind og udland. Og for nogen en overraskende vinder....

Bedømmelse (PDF)

Marts 2009 - Nordisk øl

April måneds medlemsmøde samlede 11 deltagere til denne smagning af nordiske øl. En yderst interessant smagning af Torben L.J. Mest spændende var nok røkporteren fra Nils Oscar købt på Systembolaget - efter denne må jeg nok revidere min holdning - den holdning jeg deler med sangeren Ib Grønbech - Hvad er det der får en hel almindelig velbegavet dansker til at flytte til Sverige? - Svaret må/kunne være Nils Oscar.

Fra aftenen ellers kan bemærkes at et nyt medlem er på trapperne, et medlem der kan bruge øllet i arbejdsmedfør. Et af de nye store håb i den danske kroverden - velkommen Diana.

Referant: Karl - Johan

Bedømmelse (PDF) 

Medlemsmødet den 10. marts 2009 var en underholdende aften i det amerikanske øls tegn, kydret med en verdensnyhed fra Duelund Bryglade under kyndig præsentation og forklaring med mere af selveste Brygmester Højlund.

De nominerede øl til aftenens smagningen var:

 1. Boston Lager (4,8%), Samuel Adams

 2. Vårsol (6,6%), Duelund Bryglade (Verdenspremiere)
 3. Raftman (5,5%), Unibroue (ale brygget med whiskey malt)
 4. Monster Ale (11%), Brooklyn
 5. Big Red (9%),  Southern Tier Brewing Company
 6. Old Viscosity Ale (10%), Port Brewing Company
 7. Oro de Calabaza (8%), Jolly Pumpkin Artison Ale
 8. Hoppe Imperial Extra Pale Ale (8%), Southern Tier Brewing Company
 9. North Bridge Extreme (9,5%), Nørrebro Bryghus

Bedømmelse (pdf)

Ølvalg 2008 den 21. februar 2009

Resultatet af smagningen af de 10 finalister i ølvalget 2008, arrangementer blev afholdt i Voldby hos Voldby Købmandsgaard.

1

Saaz Brew fra Hancock

178 p

2

Double imperial stout  fra Raasted

147 p

3

Son of Nekron fra Djævlebryggeriet

147 p

4

Willemoes 2008 fra Vestfyen.

139.5 p

5

Gudeløs fra Djævlebryggeriet

137 p

6

Rhumstout fra Hornbeer. 

132 p

7

Pale ale fra Ølfabrikken.

122 p

8

Santa’s little helper fra Mikkkeller

117 p

9

Black hole fra Mikkeller

96 p

10

Jule ipa fra Beer here.

71 p

Stemningsbilleder fra dagen:

Medlemsmøde den 13. januar 2009

Januarmødet foregik på Bifrost og stod i pilsnerens tegn.

Der blev dog budt på lidt mere end bare pilsnere, da der havde sneget sig et par bock ind også. Ole og Henning havde sammensat en interessant 'menu' på i alt 7 øl.

 1. Odense Pilsner
 2. Perlenbach
 3. Pilsner Urquell
 4. Ferdinand
 5. Klosterbryggeriet Svendeøl
 6. Maredseus 6
 7. Håndgjow VM-pilner

En tak til Ole og Henning for en god smagning.

Jeg må her 'irettesætte' TB der kom til at forregne sig, hvilket ændre top tre...bare lidt. Og det korrekte resultat vil nok skuffe Poul-Arne en lille smule, da svendeøllen skifter plads med Ferdinand. Det vil sige at to tjekkiske pilsner på 1. og 2. plads.

Bedømmelse (PDF)

Decembermøde, Yulemøde, den 9. december 2008

Årets sidste medlemsmøde stod i Yulens tegn, med spisning i højt humør for de fremmødte medlemmer på Café Bifrost kl. 18.00.

Menuen var den klassiske julefrokost menu:
Fiskefilet m. remulade og citron.
Lun leverpostej m. champignon og bacon.
Ribbenssteg m/rødkål.
Risalamande m. kirsebærsovs.
Til maden blev der serveret 'Carlsberg Hof i forklædning', nemlig Carlsberg 47.

Da kl. blev 19.00 og tiden for smagningen var inde, var der kommet endnu et medlem, der ligeledes havde husket det gode julede humør.

Aftenens smagning bestod af 8 julede øl fra ind- og udland, venligst præsenteret af Michael og TB.

Følgende øl blev taget i kærlig behandling:

 1. Klosterbryggeriet Juleale – Abbed Gunners Jule Ale

 2. Brøckhouse Julebryg 2006

 3. Hornbeer Jul

 4. Great Divide Hibernation Ale

 5. Midtfyns Bryghus Jule Stout

 6. Mikkeller Til Fra

 7. Mikkeller Santa's Little Helper

 8. Gouden Carolus Christmas

Under smagningen var stemningen høj og de enkelte øl blev diskuteret, kritiseret og ikke mindst vurderet.

Alt i alt et rigtig godt arrangement, med godt øl og rigtig god stemning.

Jeg må med beklagelse sige at jeg på aftenen fik talt forkert sammen, men det ændre ikke det helt store ud over at 5. og 6. pladsen falder anderledes ud end først antaget.

Bedømmelse (PDF)

Øl til mad og mad til øl, 11. november 2008

Den 11. november mødte 16 veloplagte medlemmer og kokken Lars Korshøj traditionen tro op på Dybkær skole til madlavning med øl.


Selvom dette dejlige og yderst vellykkede arrangement blev afholdt i hjemkundskabslokalet på Dybkær skolen, var der intet spor af hjemkundskab over menuen. Det er med tårer i øjnene og et saligt smil i mundvigen jeg vil mindes denne aften, der på bedste vis har vist at der godt kan krieres dejligt mad i et hjemkundskabslokale.


Aftenens menu bød på følgende delikatesser:
Geuze, honning og lime marineret ørred.
Cremet fiskesuppe med hvedeøl.
Mørbrad med svampe, føde og hvedeøl.
Kartoffel/selleri timbale med lagret primadonna og bock øl.
Rødbede/løg kompot med balsamico.
Kålsalat med appelsin og geuze.
Ølkage med stoutcreme.


Til de medlemmer der af en eller anden årsag ikke kunne være med, så håber vi at kunne gentage succesen til november 2009.

Årsmøde 14. oktober 2008.

Referat årsmøde DØE Silkeborg - 14 oktober 2008.
Årsmødet afholdt på 1 sal - Cafe Bifrost Silkeborg .

Med følgende dagsorden -

1. Velkomst ved lokalformanden .
2. Valg af dirigent .
3. Årsberetning ved lokalformanden .
4. Indkomne forslag .
5. Valg af lokalformand ( modtager genvalg )
6. Valg af lokal næstformand ( nyvalg )
7. Valg til lokalbestyrelse eller til aktivitetsudvalg
8. Valg af suppleanter ?
9. Eventuelt

Punkt 1 - 2 . Velkomst v. Karl - Johan  - Dirigent - Søren Rasmussen .

Punkt 3 - Årsberetning -   Lokalafdelingen har rundet det første hjørne med
nu 5 år bag os er der ca. nu 210 medlemmer - ca. 30 nye det sidste år .
Siden sidste årsmøde okt. 2007 har der været 11 arrangementer , afholdt dels
på Bifrost og i Indelukket . Kan læses om på hjemmesiden .

Specielle dage -

Tirsdag d. 1 april er vores års dag , i år var det 5 år siden vi stiftede
lokalafdelingen med et fuldt hus møde på Lises i Frederiksgade . 5 års dagen
blev markeret med et fælles arrangement med Herning i Herning , hvor
Grauballe bryghus og Karl - Johan redegjorde for det fælles arrangement d.
21 juni på Grauballe bryghus .
Lørdag d. 21 juni var en festdag med telt - livemusik - sol  - øl og glade
mennesker . Rejse / øl skribent Carsten Berthelsen med et foredrag specielt
til dagen - Fra midsommerblot til Sct. Hans øl . Hjemmelavede pølser med
Grauballe øl - specielt ølglas med dato og logoer . Der var afh. -afl. Med
bus fra Silkeborg alle disse tiltag - en hel særlig dag , så var den 5 års
dag markeret .

Fredag d. 5 september er Danske ølentusiasters årsdag  , derfor afholdes
øllets dag på den lørdag der er tættest på d. 5 sept. Dette år sammen med
TAW øl på Ans bryghus sammen med 6 lokale bryghuse , endnu en rigtig god dag
. Gøres nok om til næste år , måske et andet sted . Brugte dag til fremstød
for E.B.F i Valby d. 10 - 12 september som markerede landsforeningens 10 års
dag .

Med gennemgang af diverse arrangementer og tiltag  blev lokalafdelingens
uofficielle økonomi lagt frem og da flere af arrangementer ikke var det
store tilløbsstykke var der lavvande i kassen , men vi fik da markeret os
dette år det må være det væsentlige .
Beretning enstemmig vedtaget .

Punkt 5 - indkomne forslag . der var kommet to forslag . Begge fra Karl -
Johan Knudsen

Forslag 1
Grundet pauvert fremmøde fremsat forslag om en anden ugedag til afholdelse
af medlemsmøder. Et forslag om flytning til onsdag blev nedstemt . resultat
blev at den 2 tirsdag i måneden blev fastholdt , men nu med mulighed for at
afholde medlemsmøder enkelte lørdage om året efter skøn

Forslag 2.
Med baggrund i vedtagelsen på årsmødet i 2005 om oprettelse af en
lokalbestyrelse , med det formål at få aktivitet i afdelingen , at få flere
aktive involveret . Det da det ikke rigtig kom til at fungere , blev
følgende forslag fremlagt -
En lokalbestyrelse skal bestå af en lokalformand . Han skal varetage
opgaverne udadtil .
En lokal næstformand , der skal varetage opgaverne indadtil . Han skal
sammen med et aktivitetsudvalg sørge for at der er arrangeret medlemsmøder
fremover. Det praktiske i forbindelse med disse , arrangeret i god tid, med
afleveret oplæg til lokalformanden - webredaktøren samt til Ølentusiasten .
At opgaverne er uddelegeret til medlemmerne af aktivitetsudvalget.

Dette forslag blev vedtaget med det resultat at lokalbestyrelsen er nedlagt
og erstattet med et aktivitetsudvalg med mulighed for selvsupplering .

Punkt 5 . Valg af lokalformand - den nuværende formand Karl - Johan Knudsen
genopstillede og blev genvalgt .

Punkt 6 . Valg af lokalnæstformand . Da den nuværende Niels Sangill grundet
fraflytning fra området fratrådte , valgtes Kenneth Gormsen Johansen et
ubeskrevet blad i lokalafdelingen . Han kommer fra Sorring om ham vil i
komme til at høre og se meget mere til .

Punkt 7 . Valg til aktivitetsudvalg - Michael  Johansen - Torben Bjørn -
Torben L. Jensen
Punkt 8 - Udgået .
Punkt 9 - Eventuelt

Lokalafdelingen takkede Niels Sangill for hans to år på posten og han fik
overrakt to flasker af de hel nye Virklunder Bryg  de er netop kommet på
markedet . Ligeledes fik web redaktør af hjemmesiden Peder Olsen tak for
hans indsats det sidste år .

Vi måtte suspendere årsmødet i ca. 10 minutter grundet den varslede
præsentation af en verdenspremiere . Direkte fra Jensens bryghus , tappet og
etiketteret få timer før . Det vi smagte var en Duelund Vinter Sol 2008 - en
krausenbier fra Duelund bryglade . Da Poul Højlund var så venlig at
sponsorere  en kasse af dette spændende bryg , vil jeg / vi da igen sige
mange tak for denne oplevelse , hvordan den smagte ? ( da man som
tillidsvalgt ikke må have kommercielle interesser ) kan da skrives at det
endnu en gang er en grund til at være aktiv i denne forening .

Efter en temmelig lang årsmøde med indlæg ligeledes fra medlem af
landsbestyrelsen Kaj - Erik Nielsen var der lagt op til øl smagning og debat
med redaktøren af Ølentusiasten Ole Madsen . Ole en af 5 netop modtagere af
Den Danske ølpris 2008 . Endnu en god aften i lokalafdelingens regi . Et
højdepunkt var åbning af flaske med prop - det blev udført med sabel , til
stor morskab røg både hals og bund ud af flasken , et effektfuldt punktum .

Hilsen og højt skum
Stadig lokalformand Silkeborg
Karl - Johan Knudsen

Medlemsmøde 9. september.

Vi mødtes 10 medlemmer på Bifrost, hvor Peder Olsen havde arrangeret en ølsmagning over belgisk øl, hentet i Belgien.

Vi havde en diskussion om alc. % på Cuvee Van De Keizser, årgangene 2005 & 2006 er på 11%. Hvor 2002 kun var på 8,5%. 

Smagsbedømmelser (PDF).

 

Medlemsmøde 13. maj 2008.

Vi mødtes på Bifrost på Hostrupsgade hvor Torben Jensen havde lavet en god ølsmagning over tyske øl købt i Danmark. Henning Hansen sponcerede en Warsteiner på dåse som vi startede med, inden vi gik i gang med de 10 øl fra Torben.

Bedømmelser. (pdf).

Torbens ølliste. (pdf)

Medlemsmøde 8. april.

Vi mødtes i Motorbådsklubben hvor Niels Sangill havde arrangeret en fin smagning med IPA øl.

Søren Rasmussen kom og fortalte lidt om de kommende ølfestivaller samt den 17. kultsmagning i Vrads.

Else Frank fra Grauballe Bryghus orienterede om arrangementet på Grauballe Bryghus d. 21. juni.

Bedømmelser (pdf).

Medlemsmøde 19. marts.

Torben Bjørn og Michael Johansen havde igen lavet en god og spændende ølsmagning til os, hvor vi fik smagt på 10 spændende øl.

 Bedømmelser (pdf).

Omtale af de øl vi smagte. (pdf).

 

Februarmøde. 19. februar.

Vi mødtes 13 medlemmer for at smage på de 10 øl der er i finalen om årets øl.

Der var stor spredning over hvilke øl vi mente der var bedst, også i mellem de 2 borde vi sad ved.

Double IPA fra Midtfyns Bryghus vandt vores smagning.

 Bedømmelser.

 

De 10 øl vi fik smagt.

Øl med mad - mad med øl, 15. januar 2008.

20 personer på mødtes på Dybkær Skole til madlavning med øl.

Lars Korshøj have sat en menu sammen til os.

Aftenens menu:

Torsk med urter og hvedeøl.

Svampesuppe med hvedeøl og fløde.

Lynsprængt nakkefilet med spidskommen og ingefær. Kartofler og ølsauce.

Rodfrugttimbale med ølkaramel.

Kålsalat med lambic.

Pærer i Kriek med Kriek karamel.

Du kan se billeder fra aftenen her: http://mmmunk.dk/ale/08-mad/

Næste madlavning med øl forventes afholdt i november 2008.

 

Januarmøde 8. januar 2008.

Vi havde besøg af Poul Højlund fra Duelund Bryglade, der skulle præsentere sine øl. Desværre var "Den Grusomme" ikke blevet færdig endnu, den forventes at komme til februar.

Vi fik smagt øl fra Duelund Bryglade, Jensens Bryghus, Musikbryggeriet Dacapo, Nøgne Ø, Nils Oscar samt smagt den første øl fra Bryghuset Kragelund.

 Bedømmelser (pdf).

Julemøde 11. december 2007.

Vi lagde ud med spisning der bestod af andesteg og ris á lamande, med mandelgaver.

Efter spisningen kom Henning fra J.B. Import og fortalte på glimrende vis om nogle af deres øl.  

Det var et godt og meget humoristisk foredrag, krydret med mange anekdoter.

Vi fik smagt 8 øl fra Belgien, Holland og Tyskland.

Deltagerantallet var meget højere end normalt, hele 37 personer var vi denne dag.

Vi smagte disse øl.

Henning i gang med sit foredrag.

Medlemsmøde Tirsdag d. 20. november på Bifrost.

Vi mødtes for første gang på Cafe Bifrost på Hostrupsgade.

Cafe Bifrost er en ret ny cafe, med et lille, men godt øludvalg, bl.a. Leffe, Hoegarden & Het Anker.

Vi fik denne dag smagt på Carlsberg 47 fra 2003 og 2007, Semper Ardens Christmas Ale fra 2004 og 2007, Virklund Jule Ale, Amager Julebryg og Skovlyst Julebryg.

Bedømmelse.

Tirsdag 9. oktober, Skolegade 63.

1. Referat fra årsmødet d. 9 oktober .
2. Nyt fra de lokale bryghuse .
3. Medlemsmøde d. 13 november .
4. En " klog " teori .

Årsmødet d. 9 oktober blev denne gang afholdt i Silkeborg midtby . Inden årsmødet var der indbudt til  spisning, denne gang gullasch m. følgeskab af rød Tuborg samt den øl vi manglede til september mødet m. landsformanden- Wiibroe porter - i sandhed en porter værd at smage , men da så sandelig besværlig at få frem , stor tak til Voldby .
    Selve årsmødet med  ca. 20 fremmødte forløb på følgende vis -

1. Velkomst ved lokalformanden .
2. Valgt til dirigent - Søren Rasmussen .
3. Formandens beretning - fik fortalt at medlemstallet ligger stabilt på ca. 210 medlemmer , siden sidste årsmøde - 30 nye medlemmer , men ikke flere medlemmer samlet . Hvorfor kan man så gisne om . Om det er mangel på et fast sted at holde møderne   ??   Fortalte om årets medlemsmøder og lidt om øllet der er blevet smagt , læs selv på den lokale hjemmeside   http://silkeborg.ale.dk    Af andre arrangementer / begivenheder der blev omtalt . Åbning af Duelund Bryglade d. 24 marts med landsformand Anne- Mette Meyer der klippede den røde snor . Deltagelse i Hede rytmer .    Øllets dag d. 1 september - sted Voldby købmandsgård  med deltagelse af ca. 100 glade mennesker m. brygmestre - importører - levende musik - mad og godt øl .  Fortalte om , hvad der er planlagt resten af året angående medlemsmøder samt at lokalafdelingen har 5 års føs'da d. 1 april 2008 og udbad sig forslag / ideer i den anledning .  Sluttede med at takke bestyrelsen og især de der havde deltaget i årets arrangementer .  Beretningen enstemmig vedtaget .
4. Indkomne forslag - ingen .
5. Valg af lokal formand - genvalg af  Karl - Johan Knudsen .
6. Valg af lokal næst - formand - genvalg af Niels Sangill.
7. Valg af lokalbestyrelsesmedlemmer  Nyvalg af Peder Olsen og Torben Bjørn og Michael Johansen . Den " gamle " bestyrelse bestående af Erik B. Nielsen og Flemming Hansen og Thomas Munk ville ikke genopstille . Peder Olsen en " gammel" kending i ølkredse har overtaget posten som redaktør af hjemmesiden .
8. Valg af bestyrelsessuppleanter - Thomas Munk og Flemming Hansen .
9. Under punktet eventuelt fortalte Karl - Johan nyt fra de lokale bryghuse .

             Således forløb årsmødet 2007 i lokalafdeling Silkeborg.

   Efter årsmødet var der øl smagning - Byens ølhus Ry / importøren My beer stod for denne del . Ikke overraskende var det belgiere , hvad vi smagte kan snart aflæses.


Punktet , nyt fra de lokale bryghuse .
 
   Fra Duelund Bryglade meldes om snarlige forsyninger af et nyt bryg af KNARK'en, endnu en forsinkelse på Den Grusomme, bedre helbred hos bryggeren og planer om mange nye småbryg.
  KNARK'en tappes medio oktober på ½-liter flasker, og vil være i handelen fra sidst i oktober. Bryggeren tør godt garantere, at den ikke er magen til den kendte udgave, men meget tæt på .
   Den Grusomme skulle have været klar ca. nu, men brygget smagte ikke som planlagt og blev kasseret - alle 2000 liter!  En ny og mere lovende portion er under gæring, og det planlægges at have den i butikkerne før jul. Et prøvebryg har været serveret for en del entusiaster efterhånden, og de rosende ord har været mange. Den Grusomme bliver en amerikansk Barley Wine på godt 10%, og med tydelige humlereferencer til resten af COWBOY-serien.
    Bryggeren selv blev sygemeldt umiddelbart efter åbningen af Brygladen i marts, og har siden været i uafbrudt kemo- og strålebehandling, der blev afsluttet med succes i september. Nu venter ca. tre måneders genoptræning, før bryggeren igen er helt fit for fight.  Som en del af genoptræningen planlægger bryggeren at brygge en masse småbryg, der ikke tappes på flaske, men kun kan nydes fra fad i Brygladen.
  Og så minder han om, at Brygladen som altid har åbent hver lørdag fra 12 til 15. 

Grauballe bryghus deltager på Høstmarked d. 19/10 på Torvet i Silkeborg
Vi har - som det eneste danske bryggeri (i hvert fald hvis Carlsberg og Jacobsen fastholder at være 2 forskellige bryggerier) - 2 øl med i Rolf Nielsens og Carsten Berthelsens "50 øl du skal smage før du dør". Orange Blossom og Nørrebryg. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. Bogen er i øvrigt en dejlig læsebog med forskellige indtryk og historier.
Vi installerer det nye brygværk i uge 43..
 
Virklund bryghus .
  Vi har en ny juleøl klar, den frigives ugen efter efterårsferien, dvs om en uge. Det er en ny øl i forhold til sidste jul.

Bryghuset Kragelund .
   Melder at anlægget er færdig monteret , hardware delen på plads , mangler lidt programmering
Skal meget snart til at indkøre anlægget  er godkendt foreløbig af fødevareregion Midt . Hvis alt går planmæssigt bliver første bryg  julealen "Sint Niklaas" " - er en mørk ale inspireret af den belgiske dubbel, men tilføjet ekstra humle for at hamle op med den danske julemad. Den holder 8% alkohol og er gæret på en belgisk trappistgær, som sammen med mørke karaktermalte og en kraftig smaghumling giver en fyldig krop med noter af rosiner og bær.

   Medlemsmøde i nov. er d. 13 nov.  Arrangementet er som sidste år et madlavningskursus med kok Lars Korshøj fra Vrads . Sted Dybkærssskolen  Silkeborg . Der er kun 20 pladser . Tilmelding til Jørgen Pedersen på 86 82 5559 mellem 1700 - 1900 - pris 200,00 kr. som skal indbetales inden mødet , alt dette ordner i med Jørgen Pedersen  - man er IKKE tilmeldt før man har indbetalt de 200,00 kr. - og har modtaget en billet til forestillingen af Jørgen  -  der er lige nu 3 ledige pladser .


Her er virkelig en meget KLOG teori!!!
 
------
En flok bøfler kan kun flytte sig så hurtigt som den svageste og mest langsomme bøffel. Når flokken bliver angrebet, er det den svageste som bliver dræbt først.
Dette er en naturlig ting, og er godt for flokken som en "stamme", fordi bøflernes generelle fart og sundhed i flokken bedres ved regelmæssig frafald af de svageste i gruppen.
 
På næsten samme måde kan menneskehjernen kun fungere så hurtigt som den langsomste hjernecelle. Ved regelmæssig brug af alkohol ved vi alle at det dræber hjerneceller, men naturligvis angribes de langsomme og svageste først. Så ved jævnlig forbrug af øl, fjernes automatisk de dårlige hjerneceller og gør at hjernen bliver en hurtigere og mere effektiv maskine.
 
Det er derfor man altid føler sig klogere efter nogle øl...

Vi smagte disse øl.

 Tirsdag, 4. september, Piaf Vinhandel

Vi havde besøg af landsformandinden, som præsenterede et udvalg af øl, hun havde som favoritter. Derudover gik snakken om foreningen generelt.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 14. august, Motorbådsklubben, Indelukket

Der blev spist skipperlabskovs i spandevis, hvorefter Virklund Bryghus og Grauballe Bryghus præsenterede nye øl fra deres kollektioner. Der var også nyt at smage fra Duelund Bryglade. Det var alt i alt en aften med gode lokale nyheder.

Bedømmelser (GIF)

Tirsdag, 12. juni, Fælleshuset, Christiansfeldtvej

Temaet var "Øl og pølser". En rigtig hyggelig sommergrillaften hvor der blev smagt på både meget forskelligt øl og også diverse grillpølser. Michael grillede pølserne, mens den yderst kyndige pølseekspert Torben Bjørn guidede os gennem øllet og ikke mindst pølserne med stor veltalenhed. Det blev afsløret at T.B. faktisk er af ægte pølse-familie, da indtil flere forfædre har været i slagter- og pølsemagerbranchen. At der udover ølsmagningen denne aften også var Rød Tuborg ad libitum, satte et sikkert prik over i'et.

Bedømelser (GIF)

Øverst: Michael og T.B. med pølser og lekture derom
Nederst: Formanden og Olsen161 nyder en Rød Tuborg og en cigar

Tirsdag, 15. maj, Piaf Vinhandel

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 17. april, Café Evald

Gensyn med Café Evald. Meget passende, for caféen er for anden gang blevet tildelt Dansk Ølmærke Bronze. Danske Ølentusiaster Silkeborg overrakte prisen til Jesper fra Café Evald. Ølsmagningen bestod af noget så sjældent (i vores ølsmagninger) som pilsnere - både hvide og blå - samt diverse ale og bock-øl.

Bedømmelser (PDF)

Jesper fra Café Evald modtager Dansk Ølmærke Bronze

Tirsdag, 13. marts, Virklund Bryghus

Månedsmødet blev denne gang afholdt af Virklunds brygmester Claus Tarstrup. Der blev smagt på sjællandske mikrobryg - og selvfølgelig en enkelt lokal fra Virklund (som oven i købet rendte med sejren). Udover den officielle smagning havde bryggeriet selvfølgelig også egne øl i køleskabet til lidt udvidet smagning.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 6. februar, Fox & Hounds, Herning

Ølforedrag, gourmetmad og øl med Anders Evald. Arrangementet var et samarbejde mellem region midtvest og lokalafdeling Herning, hvor Silkeborg ankom med 12 medlemmer til en aften fornemt kædet sammen af ale-redaktør Anders Evald og en fremragende kok. Der var 5 retter udsøgt mad med smagsprøver af to øl til hver ret. To øl som hver især skulle matche retten perfekt. Deltagernes opgave var at tjekke dette ved at spise mad og smage øl.

Tirsdag, 9. januar, Medborgerhuset

En eller anden form for kommunikationsbrist gjorde at mødestedet Café Evald ikke havde reserveret bord til os denne tirsdag. Heldigvis sprang Jørgen til med en hjælpende hånd i en desperat stund, og fik os bugseret ind i et lokale i Medborgerhuset, men HVILKET lokale! Tak til Jørgen.

Der blev smagt vinter-øl og bl.a. en lækker sag fra det berømte (nogle vil efter denne aften sige berygtede) Mikeller Bryggeri!

Det blev besluttet at næstformanden (eller en anden) fremover medbringer digital-kamera, så vi kan få lidt mere ”liv” på hjemmesiden.

Point:

Winther Warmer (Young’s): 6,0

Old Winther Ale (Fuller’s): 4,6

Rebel (Cerný): 5,0

Porteris (Utenos): 4,7

Beer Geek Breakfast (Mikeller): 5,8

Duncan Taylor (Baggårdsbryggeriet): 5,4

Choko Stout (Svaneke Bryghus): 5,3

Vinderen blev altså Yong’s Winther Warmer!

Niels Sangill

Lørdag, 9. december, Duelund Bryglade + Lemming Café

Rundvisning og smagsprøvning på Duelund Bryglade samt efterfølgende juleølsmagning med julefrokost til på Lemming Café.

Tirsdag, 14. november, Dybkærskolen

"Mad med øl, øl med mad"

Tirsdag d. 14. november 2006 var henlagt til Dybkærskolen, hvor skolekøkkenet blev indtaget af 20 medlemmer og den i Vrads så verdensberømte kok Lars Korshøj. Lars havde tidligere på året vist sine evner, da han sammen med sin bror Jesper vandt kokkedysten ved Kultsmagningen i Vrads. Det var med stor forventning vi så frem til hvilke retter, der skulle tilberedes og ikke mindst hvilke øltyper, der skulle tilsættes de spændende retter. Jeg vil kort gennemgå menuen, og sidde med et saligt smil og mindes en god aften i vor fantastiske ølklub.

1) Let appetizer med ristet brød og bruscetta med svampecreme (vistnok lavet uden øl)

2) Svampesuppe med hvedeøl

3) Fiskesuppe med sandart, rejer rodfrugter og hvedeøl

4) Landpaté med bock øl

5) Berberiandelår i ølsky, som er marineret 24 timer i Jacobsens Christmas Ale

6) Ølkage med schwarzbier og stoutcreme

7) Chokolademousse med stout

Der var god stemning og kyndig vejledning mens de 7 retter blev lavet af hver sit hold. Efter små to timers kokkerier, hvor der undervejs blev nydt forskellige spændene øl, bla. En tysk havreøl, og et blandet udvalg af Hancock, Leffe, Mönchhof og den lokale juleale fra Virklund. Middagen blev indtaget og nydt af deltagerne, og der var god tid til at give ros og enkelte ideer til forbedringer. Da vi kom til de 2 dessertmenuer, blev der fremtryllet nogle flasker Knark, fra vores lokale bryggerpar, Anna og Poul fra Duelund Bryglade. Det vakte jubel, og man bliver imponeret over hvor godt en Russian Imperial Stout passer til de søde sager. Kl. 22 sluttede aftenen med en gang opvask og rengøring, og alle gik derfra med en fyldt mave, og mange nye ideer til madlavningen fremover. Der var enighed om at succesen skal følges op i 2007, og Lars Korshøj vil gerne finde på nye retter, som vi kan trylle med indenfor temaet: ”Øl til mad og mad til øl”. Hvis man vil vide mere om Lars Korshøj og hans køkkenservice kan man se på www.korshøjskøkken.dk.

Jørgen Pedersen

Tirsdag, 10. oktober, Grauballe Bryghus

Årsmøde med formands- og bestyrelsesvalg. Der var spisning af pølsebord med et udvalg af Grauballeøl dertil. Årsmødet inkluderede bl.a. formandens beretning om året der gik, samt genvalg af næsten den samme lokalbestyrelse. Næstformanden Christian G. Jensen valgte at fratræde, og ind på denne plads kom Niels Sangill, som de fleste allerede kendte fra Cassettebar. Endvidere kom der, som altid, gang i en større interessant ølpolitisk diskussion med mange emner. Alt dette var perfekt understøttet af diverse øl fra fad fra Grauballe.

Tirsdag, 12. september, Cassettebar

Tipskuponaften! Blindsmagning af 10 emnebaserede kategorier med 3 øl på kuponen i hver kategori. Hvilken en af de 3 var den rigtige? Det skabte stor morskab at finde ud af...

Bedømmelser (PDF)

Lørdag, 2. september, Voldby Købmandsgaard

Fejring af Øllets Dag under temaet: Mød dine lokale brygmestre. Fremmødte var Else of William fra Grauballe bryghus, Claus Tarstrup fra Virklund Bryghus samt Poul Højlund fra Duelund Bryglade. En eftermiddag med rige muligheder for varierede smagsprøver.

Tirsdag, 8. august, Cassettebar

Smagning af lokale og regionale mikrobryg. Vi havde besøg fra det kommende Kragelund Bryghus samt fra Duelund Bryglade, som havde medbragt Knark. Der smagtes også på øl fra Virklund og Viborg.

Torsdag, 6. juli - lørdag, 8. juli, Hede Rytmer

Igen i år var de silkeborgensiske ølentusiaster repræsenteret til musikfestivalen Hede Rytmer - stående bag den mest velsmagende fadølbar af alle, severende Grauballe, Virklund, Wintercoat, Ørbæk, m.fl.

Tirsdag, 13. juni, Cassettebar

Håndbryggeraften. Der blev smagt på 10 forskellige hjemmelavede øl fra 7 forskellige brygsteder. William Frank fra Grauballe Bryghus var hyret som kommentator af øllene - set med en uddannet og erfaren brygmesters øjne. Det var meget forskellige og gode øl der blev præsenteret af de entusiastiske hjemme/håndbryggere. En aften der skal gentages.

Bedømmelser (PDF)

Læg godt mærke til disse håndbryggere. Måske ser du på en kommende ølberømthed (fraregnet de som allerede er ølberømtheder). Klik på billedet for at forstørre.

Tirsdag, 9. maj, Cassettebar

Torben Steenberg fortalte om hvordan/hvorfor der er udarbejdet en ølkanon. Der var efterfølgende en god debat. Der blev smagt på de fleste af de 12 øl fra kanonen.

Onsdag, 12. april, Cassettebar

Smagning og (gen)bedømmelse af de bedste øl smagt i 2005 - altså vinderne fra diverse ølsmagninger det forgangne år. Endnu en gang (gen)løb de stærke belgiere med vindertitlerne.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 28. marts, Virklund Bryghus

Lokalafdeling Silkeborg var inviteret til forpremiere på åbningen af Virklund Bryghus. Der var rundvisning, masser af snak og selvfølgelig smagning af fortrinlige produkter.

Tirsdag, 21. marts, Cassettebar

Ølimportør Henrik Kirkegaard, indehaver af One Pint, besøgte os med en meget levende fortælling om firmaet, branchen, øl og andre anekdoter. Med sig havde han et overdådigt udvalg af forskellige øl. Alle fik vidst smagt noget nyt denne aften.

Lørdag, 4. marts, Tur til Århus Bryghus

En minibus lavede opsamling mod og i Silkeborg for at føre os til Århus Bryghus. Brygmester Niels Buchwald tog imod og fortalte indlevende om bryghusets korte men spændende historie - og selvfølgelig om brygningen og produkterne. Efter fyldige smagsprøver taxiede vi mod centrum og noget solidt mad. Herefter gik turen til Cockney Pub hvor besøget varede resten af aftenen. De friskeste tog et par sluttere tilbage i Silkeborg.

Tirsdag, 14. februar, Café Evald

Smagning af alle 10 indstemte landskandidater til Årets Ølnyhed 2005. Der var meget høje point i sving denne aften. Tak til Karl Johan for at stryge land og Jyllands rige rundt efter de forskellige øl.

Bedømmelser (PDF)

De 10 kandidater til Årets Ølnyhed 2005

Tirsdag, 10. januar, Café Evald

Danske stouts og portere. En i sandhed mørk aften i januar. Inkluderet i smagningen var også Thisted Bryghus' forsøg med overgæret Limfjordsporter.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 13. december, Café Evald

"Kend din juleøl". Endnu en blindsmagning af øl pakket godt ind (det er jo jul) så der ikke blev skabt forhåndsmeninger.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 8. november, Café Evald

Blindsmagning af danske øl. Forholdsvis almindeligt tilgængelige øl pakket i sølvpapir så mærke, type discount/ikke-discount ikke skulle skabe meninger forud. En aften i selskab med bl.a. en del stouts.

Bedømmelser (PDF)

Fredag, 21. oktober, Silkeborg City

Værtshus/café-runde i Silkeborg midtby med det formål at smage på øl og anmelde stederne til ale.dk's værtshusliste. Det var et hårdt, men nødvendigt, stykke arbejde for de seks deltagere.

Tirsdag, 11. oktober, Grauballe Bryghus

Årsmøde med valg af lokalformand, lokalnæstformand og som noget nyt en lokalbestyrelse. Der blev serveret mad med øl fra Evald. Formanden aflagde detaljeret årsberetning, mens der blev nydt Mosebryg og Honeygold. Snakken og debatten gik fint denne aften. Ligeså gjorde ølindtaget, som sluttede med to julebryg ("forsøg nr. 27" fra Thisted samt Orange Blossom fra Grauballe).

Første smagsprøve på Grauballes nye julebryg, Orange Blossom, med honning fra appelsinblomster

Tirsdag, 13. september, Café Evald

Almindeligt Evald-møde med spisning. Vi havde besøg fra importøren TSV Innovation som serverede øl fra belgiske Bosteels og Honsebrouck. Her var bestemt nye oplevelser imellem.

Bedømmelser (PDF)

Lørdag, 3. september, Aqua

Familie-grill-dag på Aqua i samarbejde med Kvickly. Der var rundvisning og fodring af dyr. Ølleverandøren One Pint afholdt ølsmagning og Danske Ølentusiaster Lokalafd. Silkeborg havde en stand. Se den officielle annonce.

Tirsdag, 9. august

Sommermøde hos et lokalmedlem, formanden for Danske Ølsamlere, Peder Olsen. Der blev, udover rester fra mange tidligere møder, smagt på Thy Porse, både almindelig, Extra samt den nye overgærede test-udgave.

Bedømmelser (PDF)

Torsdag, 30. juni - lørdag 2. juli, Hede Rytmer

Danske Ølentusiaster, lokalafd. Silkeborg havde en stand med servering af kvalitetsøl på Silkeborgs hyggelige musikfestival som modspil til boderne med "klinke-klankerne". I hanerne var der Mørk Mosebryg og Honeygold fra Grauballe og Fynsk Forår og Brown Ale fra Ørbæk. På flaske var der Blondie fra Baggårdsbryggeriet. Projektet blev fra festivalens side betegnet som en success, så vi håber at være på plads igen til næste år.

Tirsdag, 21. juni, Grauballe Bryghus

Rundvisning, indvielse af nyt gæstelokale samt smagning af bryggeriets produkter. Café Evald leverede maden: Hvedeølsmarineret kalvefilet. Tale af landsformand Seiersen med efterfølgende ølpolitisk diskussion.

Mødet på Grauballe Bryghus

Tirsdag, 10. maj 2005, Café Evald

Smagning af 6 skotske ales.

Bedømmelser (PDF)

Tirsdag, 12. april 2005, Café Evald

Store smagedag! Først de ret omtalte dansk/skotske ales Braveheart og Moulin Ale. Derefter Torben Lunds eget engelsk-inspirerede ale. Og sidst, men ikke mindst, aftenens hovedemne: Smagning af 7 påskeøl.

Bedømmelser (PDF)

Onsdag, 23. marts 2005, Café Evald

Smagning af 9 belgiske øl.

Beskrivelser og bedømmelser (PDF)

Deltag

Har du materiale til denne side med tidligere arrangementer (tekst, billeder, downloads, mv.) må du meget gerne sende dette til redaktøren.