Nyhedsbrev maj 2007

Pubcrawl, Sølvmærke, Ølfestival (x2) og Humletorvet

Her er en samling af spændende informationer til ølfolket.

Må jeg anbefale at du inden du læser videre dæmper lyset, sætter dig godt tilbage og knapper en kølig øl efter eget valg op. Hæld den op i et passende glas og nyd duften der breder sig og synet af skummet der stiger op i glasset. Læg mærke til dugperlerne der løber ned af siden og danner en lille sø på bordet. Luk øjnene. Tag en tår og koncentrer dig om alle smagsindtrykkende mens øllen strømmer rundt i mundhulen og til sidst løber ned gennem halsen.

Er det klaret?

Så er du klar til at læse videre…

Pubcrawl:

Vores sidste arrangement var en pubcrawl som vores formand, Kirsten, har beskrevet i det følgende:

Vi var ikke mange denne flotte forårsaften. 4 stykker kunne det blive til. Vi besøgte ligeså mange vandhuller i det centrale Slagelse med med start på Stig Inn. Tydeligvis et stamværtshus for en del og et keglebillard var der også. Øludvalget var behersket, dog var der Bredlunds Classic på fad, som et par af deltagerne kastede sig over. Dog blot for at konstatere, at den smagte nu ikke helt, som når den blev serveret på Bredlunds Bryghus itself. Vurderingen var, at der nok ikke var nok omløb i hanen .... Undertegnede lagde selv ud med en klassiker blandt stamkunderne - afluret ved en hurtig scanning af, hvad de tilstedeværende var i gang med at drikke - nemlig en FF.

Næste stop på turen var Pussycat - en tidslomme af rang. Der var også et keglebillard, - og et overraskende udvalg af øl, når man tager stedet i betragtning. Der skulle bare spørges efter dem, for de gemte sig i et køleskab uden glaslåge ... Så hvor de mest utålmodige endte op med en Maribo pilsner, fik vi andre to os en Carls Porter. Stedet var slidt og malingen ikke frisket op i adskillige årtier. Et stamkundested, men med en venlig modtagelse af sådan 4 stykker, der ad uransaglige årsager fik forvildet sig indenfor.

Dernæst gik turen til Rosen Bodega, som for undertegnede og fornemmede jeg lidt mere generelt var en helt anden oplevelse end forventet. Stedet er tydeligvis malet i nyere tid, og selv om båsene er bevaret, så er der ikke nogen støvet tidslomme over stedet, når først man kommer ind. I modsætning til, hvad man kan få indtryk af, når man ser facaden. Et par stykker faldt i en Carls Dark lager fra fad, men der sås også drukket en enkelt Leffe, så igen var der om ikke et voldsomt udvalg, men hæderligt øl at få. At der så lukkes klokken 21 på sådan en hverdagsaften, - det havde vi ikke lige overvejet. Men vi kom i tilstrækkelig god tid til at nyde en enkelt genstand, som det var tilfældet de foregående steder. Vi sluttede af på The Upper Hill hvor nogle kastede sig over Limfjordsporteren. Selv snuppede jeg en Chimay Rouge til at runde aftenen af med.

Antallet af deltagere til trods havde vi en hyggelig tur, og snakken gik ganske livligt hele turen igennem. :o) Men der kunne sagtens have været et par stykker mere med.

Sølvmærket:

Vores faste tilholdssted, The Upper Hill, er blevet præmieret med DØE´s Sølvmærke. Det er en ære det ikke er ret mange steder forundt. Selve overrækkelsen af diplomet finder sted den 3. maj kl. 19 på The Upper Hill, Schweizerpladsen i Slagelse. Stedet gør en stor indsats for at tilbyde spændende øl i rare omgivelser med musik i weekenden og store arrangementer med jævne mellemrum.

Fra vores side skal der lyde et stort TILLYKKE med Sølvmærket.

Ølfestival (x2):

I et samarbejde mellem The Upper Hill og DØE Slagelse afholdes der i forbindelse med Øllets Dag den 1. september en ølfestival på Schweizerpladsen med fokus på regionalt fremstillet øl. Der vil naturligvis komme en masse yderligere oplysninger i den forbindelse, men i første omgang bedes I sætte kryds i kalenderen og overveje om I er interesserede i at give en hånd i forbindelse med festivalen.

Og så vil jeg bare minde om Ølfestivalen i Valby, der i år finder sted 11. til 13. maj.

Humletorvet:

Vores næste arrangement er et besøg hos Humletorvet, der slog dørene op den 9. marts.

Fra Ronny, der udover at være medejer også sidder i vores bestyrelse, er der tilflydt følgende oplæg:

Velkomst og introduktion til butikken

Lidt om tankerne bag og de fremtidige ideer

Ølsmagning – her er der udvalgt noget øl som hører til de mere sjældne – både dansk og udenlandsk….bl.a. vil vi servere varmt øl med flødeskum

Fortælling om øllet

Servering af Hjemmelavet chokoladekage med Porter

Der vil ligeledes være lidt snacks undervejs

Introduktion af rabataftale med DØE

….og selvfølgelig mulighed for køb

Prisen er kr. 75,- pr person

Af hensyn til planlægningen bedes man tilmelde sig til Ronny på tlf. 22888666 eller ronny.larsen@ale.dk, men betalingen finder sted på dagen.

Til sidst vil jeg minde om at sæsonens sidste arrangement, Sejlturen på Sorø Sø, finder sted den 24. juni.

Til allersidst vil jeg bede jer om at komme med input på martin.christensen@ale.dk til nye arrangementer, samt en vurdering af de afholdte arrangementer – både dem I har deltaget i og dem I har valgt fra.

Højt skum

Martin Christensen