NYHEDSBREV FEBRUAR

 

Så er det tid til lidt nyheder fra lokalafdeling Slagelse. Vi kan byde på:

De 10 finalister

Besøg på Holmegaard Bryghus

Besøg hos en håndbrygger

Slagelse Danske Ølfestival

Sejltur på Sorø Sø 

Juleølsmagningen i december 2007

Aflysning i januar

De 10 finalister

Den 19. februar kl. 18.30 hos Humletorvet kan vi byde på en enestående mulighed for at smage de 10 finalister, som det er lykkedes Ronny og Dennis at skaffe. Det har ikke været nemt at skaffe dem alle, og det er er lige før man fornemmer falske skæg, briller og skumle baggårde har været nødvendig for at skaffe samtlige kandidater til titlen årets øl 2007. *s*

Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvilke øl der nåede finalen, så får du listen her:

Øl

Bryggeri

Procent

Double IPA

Midtfyns

9,2%

Imperial Stout

Midtfyns

9,5%

Julemumme

Kongens Bryghus

6,6%

Monks Elixir

Mikkeller

10,0%

Nekron Stout

Djævlebryg

8,5%

Sort Jul

Ølfabrikken

8,5%

Thy Eksklusive

Thisted

7,1%

Triple IPA

Raasted

9,0%

Willemoes Jul 2007

Vestfyen

10,5%

Willemoes Porter

Vestfyen

9,8%

Da ikke allene øllene kunne skaffes i ubegrænsede mængder, så gælder først til mølle princippet m.h.t. at tilmelde sig. Så vil du være med til at afgøre, hvilken der fortjener titlen, så skynd dig at melde dig til. Tilmeding til kirsten.nielsen@ale.dk eller humletorvet@humletorvet.dk. Pris 100 kr. for medlemmer og 120 kr. for ikke medlemmer. Husk at oplyse medlemsnummer ved tilmeldingen.

Besøg på Holmegaards Bryghus

Vi har besluttet, at vi vil forsøge os med et udenbys eller rettere uden regions bryghus besøg den 8. marts 2008, hvis der er interesse for det. Vi forestiller os en bustur til Holmegaards Bryghus. Så hvis du kunne tænke dig at komme med på sådan en tur, så giv besked til kirsten.nielsen@ale.dk eller ronny.larsen@ale.dk. Nærmere tidspunkt og mødested bliver meldt ud senere.

Besøg hos en håndbrygger

I løbet af april eller maj vil vi forsøge at arrangere et besøg hos en håndbrygger. Den nærmere dato og tidspunkt er ikke fastlagt endnu, - men det bliver i Vemmelev. Vi vender tilbage så snart vi har de nærmere detaljer.

Slagelse Danske Ølfestival 

Det er jo ikke ligefrem en nyhed længere, men lad os ikke desto mindre endnu en gang minde om, at den finder sted lørdag den 7. juni 2008 kl. 11.

Sejltur på Sorø Sø

Ja, den springer vi ikke over. Men præcis hvornår vi lader arrangementet løbe af stablen er ikke endeligt afgjort endnu.

Juleølsmagning i december 2007

Tirsdag den 18. december 2007 havde vi arrangeret en mulighed for at tage en pause i alle julegaveindkøbene, gløgarrangementerne, klippe / klistre arrangementer og lignende. Der var nemlig juleølsmagning på Upper Hill. Der var mødt både kendte og nye ansigter op til arrangmentet, hvilket var dejligt at se. Og hvad fik smagsløgene så at hygge sig med. De fik:

Young Christmas Pudding på 5,5%. Der var vitterlig tale om flydende christmas pudding, hvis man har haft chance for at smage en sådan, så navnet var velvalgt. Der var enighed om, at det var en øl, der udemærket kunne erstatte kirsebærvinen til ris a la manden. Mindede lidt om madeira mente nogle. En nærende øl.

Slaapmutske Christmas på 7,4%. En vinøs øl, som blev vurderet til at egne sig glimrende foran pejsen sammen med en lille skål juleguf.

Enghien Nöel på 9% Triple Blonde. Nok kaldte den sig en juleøl, men den kunne fint bruges til at skåle i klokken 24 nytårsaften i stedet for champagne, da der ikke var tale om en karakteristisk juleøl. En rigtig god øl, som smagte godt.

Vi skulle så have haft Ørbæk - Santa Ale, men den var udsolgt!

I stedet fik vi et helt glas St. Feuillien Christmas, som vist ikke behøver nærmere introduktion.

Aflysning i januar

Lørdag den 12. januar 2008 havde vi arrangeret et informationsmøde om Slagelse Danske Ølfestival. Desværre var der ikke nok tilmeldte til at vi fandt det hensigtsmæssigt at gennemføre arrangementet. Men vi fik heldigvis nogle tilkendegivelser fra medlemmer, der gerne vil give en hånd med. Vi hører stadig gerne fra medlemmer, der vil give en hånd med at arrangere festivalen eller give en hånd med på selve dagen.