Nyhedsmail oktober 2013

Kære medlemmer
i Lokalafdeling Slagelse

Efter al for lang tids stilstand er det på tide, at Slagelse Lokalafdeling igen kommer på banen.

Vi håber, at vi med det tidligere annoncerede årsmøde atter kan få afdelingen på skinner. Der er allerede hele tre medlemsmøder klar - se i den lokale ølkalender.

Udover de før omtalte medlemsmøder skal vi atter have involveret et af de store - men også noget svigtede områder - nemlig Kalundborg og omegn.

I den nuværende bestyrelse er kendskabet til dette lokalområde ikke det stærkeste på netop indkøbs- og beværtningssiden, så derfor: Har du kendskab/kontakt til et meget billigt/gratis mødelokale kontakt lokalformanden snarest.

En påskeølsmagning i Kalundborg-området kan synes som den perfekte start til at få gensamlet lokalafdelingen. Men det skal ikke afholde os fra andre muligheder i hele afdelingens lokalområde. Så blev ingen glemt, og det er en klar opfordring om nogle inputs til lokalbestyrelsen ;-)

Der er indtil nu "hele" to tilmeldte til afdelingens årsmøde. Bestyrelsen håber på et noget større fremmøde.

Højt Skum!

I denne nyhedsmail kan du læse om
  1. Lokalt årsmøde
  2. Juleølsmagning
  3. Hjælp os
  4. SM i Håndbryg 2013

1. Lokalt årsmøde
mandag, den 21. oktober 2013 kl. 19.00 på Slagelse Bibliotek

Som tidligere annonceret afholder vi lokalt årsmøde jf ovenstående (i mødelokale 2).

Når den formelle del af årsmødet er afsluttet, er der dømt en spændende – og gratis – og helt unik ølsmagning ved landsbestyrelsesmedlem Poul Erik Jensen helt ud fra dennes egne præferencer. Det kan kun blive spændende. Poul Erik vil også fortælle om landsbestyrelsen og dens arbejde.

Det er ikke nødvendigt med tilmelding til selve årsmødet, men af praktiske årsager vil vi gerne vide antallet af deltagere til selve ølsmagningen, hvorfor tilmelding hertil skal ske senest den 14.10.2013 til lars.frederiksen(at)ale.dk. Husk medlemskortet.

Slagelse Bibliotek ligger 10 minutters gang fra Slagelse Station, og der er gode offentlige forbindelser til Høng/Gørlev/Kalundborg, Vemmelev/Korsør, Boeslunde/Skælskør, Dianalund/Stenlille og Sorø m.fl.


2. Juleølsmagning
onsdag, den 27. november 2013 kl. 19.00 på Slagelse Bibliotek

Vores helt egen og fantasiske Ronny Larsen vil komme og lade os smage 8 forskellige juleøl. Hvad Ronny lader sig inspirere af og bruger sin store ølviden til, vides ikke (ud over øl selvfølgelig), men vi tør godt love, at du kommer til at gå hjem med nogle suveræne smagsoplevelser.

Prisen for ølsmagningen vil være kr. 100,00, men vi vil forsøge at få et billigt pølsebord - måske garneret med lidt ost til ca. kr. 50,00-75,00 oven i ølsmagningen - hvis det da ellers har interesse (tilbagemeldinger modtages meget gerne)? Betaling for det hele ved ankomst til Slagelse Bibliotek, mødelokale 2. Af hensyn til afdelingens økonomi er tilmelding bindende.

Ikke-medlemmer er meget velkomme - dog til en højere pris på +kr. 50,00. Indmeldelse i vores velsmagende forening kan selvfølgelig ske direkte på selve aftenen, og så er de kr. 50,00 jo sparet. Er der tilslutning til spisningen, starter denne kl. 18.30 og selve smagningen kl. 19.00.

Ronny vil også komme den 14. januar 2014, hvor vi skal igennem alle hans øl fra Sorø Bryghus. Vi mener, at det må være på tide, at vi kan få smagt hele udvalget. Mens smagsløgene er lokale, er øllet brygget rundt om i Europa. Det bliver det ikke dog ikke ringere af. Mere info følger.


3. Hjælp os
med at holde hjemmesiden opdateret

Afdelingens sider vedrørende indkøbs- og udskænkningssteder på ale.dk lider under, at de ikke er blevet opdateret i en menneskealder. Og det er her, at du som medlem kommer ind i billedet:

Har du kendskab til en butik eller beværtning, der bør komme med på listen eller finder du fejl i den nuværende (de mest åbenlyse fejl er under udbedring), så tøv ikke med at sende dine oplysninger til lars.frederiksen(at)ale.dk.


4. SM i Håndbryg 2013
lørdag, den 26. oktober i Hillerød

Sidste nyt i forbindelse med Sjællands Mesterskaberne i Håndbryg 2013 der finder sted lørdag, den 26. oktober kl. 11.00 – 17.00 i Støberihallen i Hillerød.

Stronzo finder en vinder blandt de tilmeldte øl på festivalen, og denne øl brygges hos Stronzo!

Grundet ovenstående nyhed udsættes sidste tilmelding af øl til søndag den 6. oktober kl. 18.00, så er du brygger, og endnu ikke har tilmeldt dig, men har en større eller mindre portion bryg, så er der lige et par dage at løbe på.

Hvert bryg skal tilmeldes via sit eget skema. Skriv til  smhaandbryg@godmail.dk så sender vi skemaet.

De 4 andre konkurrencer kører stadig:

1 + 2 - Bedømt af dommerpanelet - bedste øl under 6% samt bedste øl på og over 6%
3 + 4 - Bedømt af publikum - bedste øl under 6% samt bedste øl på og over 6%

Præmier:

Gavekort fra Maltbazaren og Øl fra Stronzo
Vinder udvalgt blandt alle øl af Stronzo: Brygges på Stronzo

Det er gratis at være med som brygger. Du sælger smagsprøver á kr. 5,00 til publikum (5-10 cl). Alle typer øl er velkomne!

Publikum:

Sjællandsmesterskaberne er en lille ølfestival, hvor du kan gå rundt og købe smagsprøver på det gode håndbryg hos bryggerne. Du kan samtidigt få en snak med bryggeren og gode fif hvis du selv går og tænker på at brygge. I indgangen får du et katalog over øllene. Efterhånden som du får smagt øllene krydser du af på en kupon og giver point, og til slut afleverer du din tipskupon. Du er dermed med til at bestemme publikumsvinderne. Smagsprøver koster kl. 5,00. og bryggerne bestemmer størrelsen af øllen (5-10 cl) alt efter hvor dyre øllet er at lave.

Entre er kr. 25,00.

Vin og Øl (vinolhobby.dk) kommer og viser produkter, du ikke kan undvære, hvis du vil være håndbrygger!

Festivalen åbner kl. 11.00 for publikum og kl. 16.00 skal alle have stemt og optællingen begynder. Kl. ca. 16.30 udråbes vinderne i de fire kategorier og kl. 16.45, udråber Stronzo deres vinder.

 
slagelse.ale.dk

Følg din lokalafdeling på slagelse.ale.dk. Vi er endnu ikke nået så langt, men vi vil stille og roligt udbygge siden med referater, nyheder og andet ølgodt fra lokalafdelingen og det område vi befinder os i.

Lokal Ølkalender

21. oktober 2013
Kl. 19.00 - Lokalt årsmøde

27. november 2013
Kl. 19.00 - Juleølsmagning

14. januar 2014
Kl. 19.00 - Sorø Bryghus

Du modtager denne mail

fordi du er medlem af Danske Ølentusiaster - Lokalafdeling Slagelse. Hvis du ikke ønsker at modtage mails fra os, eller hvis du har ændret mailadresse, skal du logge ind på ale.dks medlemssider (du skal bruge medlemsnummer og pin-kode), og herefter klikke på "Medlemsoplysninger"/"Ret medlemsoplysninger" og derefter fjerne eller rette din mailadresse.

Det er også her, at du kan melde dig til at modtage nyhedsmails fra en anden lokalafdeling.