Jule ølsmagning med Carsten Bertelsen

Jule ølsmagning i Sønderborg Ølentusiaster.

Denne aften var en aften med jule øl smagning med Carsten Bertelsen som fortæller. Til aftens møde mødte 60 personer op, og det er det største antal vi nogensinde har været på Penny Lane så det var lidt tæt, men meget hyggeligt.

Formanden Hans Peter startede med at byde velkommen til medlemmerne og præsentere dagens program hvor vi startede med et stort stjerne skud. Herefter blev der budt velkommer til en meget hæs Carsten Bertelsen som skulle afholde dagens ølsmagning, omkring forskellige juleøl fra en stor del af Europa.

De øl der skulle smages var fra venstre ”Winter Koninck - 6,5%, Paulaner Salvator – 7,5%, Samuel Smith`s Imperial Stout 7%, Over / undergæret Limfjordsporter 7% En speciel Limfjordsporter Hans Peter havde fået hjem fra Thisted Bryghus, Aventinus – 8%, Brøckhouse Julebryg - ca. 8%, Fuller`s Golden Pride – 8,5%, Gouden carolus Christmas – 10%, De Dolle Brouwers Stille Nacht 12%.” Dette var en stort udvalg af juleøl lige fra den den kunne tages som en lille forsmag til julemaden. Der var øl som der kunne drikkes til den tynge jule mad, mens man kunne smage på den øl man skulle havde sidst på aftenen, når men sidder og ser på de sidste lys på juletræet brænder ud. Disse øl oplevelser blev smagt på, mens Carstens Bertelsen kom men en gang poesi Blandet med en god gang humor. Denne aften blev en underholdene aften med mange grin. Carsten gav en øl oplevelse som men sent vil glemme. Vi håber at Carsten vil vende tilbage til næste ål.

Skrevet af: Esben Bech

 

De øl vi smagte