Belgisk Øl og Kultur

Robert og hans gæster!

Torsdag den 12. oktober 2006 var der igen et arrangement i Danske Ølentusiaster i Sønderborg. Medlemsmødet fandt vanen tro sted på Penny Lane, og denne aften deltog ca. 35. Aftenen startede med et måltid god mad, menuen var biksemad med oksekød og spejlæg.

Aftenens program handlede om belgisk øl og kultur – og til at fortælle om dette havde vi inviteret Robert De Raeymaekers, den belgiske ølmand. Robert kommer oprindelig fra Antwerpen, Belgien, men har boet i Danmark i 12 år. De første 10 år har han handlet med fisk, på en eller anden måde, blev det skiftet ud med handlen med øl :-) Robert importerer øl direkte fra de belgiske bryggerier og videresælger til forhandlere, restauranter og private. 

Robert fortalte lidt om den belgiske ølkultur, blandet andet at man vænner børnene til at drikke alkohol, ved at blande grenadine i Westmalle double – hvorfor er det lige man ikke bor i Belgien?

Han byggede aftenen op som var det en fest i Belgien, f.eks. et bryllup, hvor hver øl der blev serveret var et eksempel på hvad der ville blive serveret ved en Belgisk fest.

Dette er smagelisten for aftenen:

Liefmans Kriek, 6%

En kirsebær-øl med naturlig kirsebærsmag, rigtig god til velkomstdrink evt. blandet med champagne

Malheur nr. 8, 8%

En blond ale, som er velegnet til lette måltider.

Brugs Weisbier, 4,8%

For en mere frisk øl, kan man evt. tilsætte en skive citron

Brune Floreffe, 8%

Øl fra den franske del af Belgien, brygget på klosteret i Floreffe. (Benyttes i dag til undervisning og kursus aktiviteter)

Maredsous, 8%

Double-øl, som serveres til tungere vildtretter

Kasteel Bier trippel, 11%

En dessert-øl, som er brygget på et rigtigt slot

Kasteel Bier Bruin, 11%

Ligeledes en dessert-øl