4 Års Fødselsdagsfest med Mik Schack

Nu for næsten 4 år siden blev Sønderborg afdelingen stiftet på det lokale (øl) værtshus – Kaffariet.

Den gang var der ca. 20 medlemmer i området, nu er vi oppe på 199 medlemmer, hvilket er en vækst på 12.43% inden for det sidste år.

I alle de år der ind til nu har vi derfor holdt vores lokale fødselsdagsfest på Kaffariet. Gerne en Fredag tæt på dagen. Det plejer at være et arrangement som vi fint kan trække folk til, de andre år har vi været 50-60 gæster.

Da afdelingen blev:

1 år havde vi besøg af: Carsten Berthelsen

2 år havde vi besøg af: Torben Mathews

3 år havde vi besøg af: Freddy Blak

og så i År: Mik Schack, som jo er kendt fra DR / DR2 hvor han jo har sit mad og debat program: Hjemme service.

Vi så hurtigt i øjnene at vi sikker godt kunne få brug for mere plads end de ca. 60 gæster der er plads til på Kaffariet. Derfor tog vi chancen og flyttede arrangementet ud på Sønderborg vandrehjem, hvor der nok skulle være plads til en del flere. Og da vores mad skulle komme samme sted fra alligevel, så var det jo oplagt.

Der blev annonceret via emails, plakat på Kaffariet (der var med arrangør) og vi fik en gratis presse meddelelse i Sønderjyske Vestkysten (vores lokale avis) og billetterne blev sat til salg til medlemmer via email og på Kaffariet til alle der havde interesse.

Vores fødselsdagsfest har altid været et åbent arrangement.

Da festen skulle starte var der solgt ca. 100 billetter, hvoraf de fleste havde valgt at spidse med.

Men det var jo heller ikke så mærkeligt, for menuen var sammensat af selveste Mik Schack, og vi havde den samme gode kok, som også havde fremtryllet maden til vores ”Øl gennem 750år” arrangement på Sønderborg Slot.

 

Til maden var det så muligt af købe øl, Kaffariet havde stillet række fadøls haner op så nu tror du nok at der både var grøn Tuborg og Carlsberg at vælge i mellem, men nej jeg må beklage vi måtte nøjes med lidt bryg fra Gourmetbryggeriet, for på hanerne var der: Bock2, Piney, Bluemountain Stout og Cloudy Wheat + en lang række flaske øl til rimelige priser.

 

Folk var i godt humør, og forstod at forsyne sig fra baren med drikkevare.

Lidt over 18:00 kunne vores lokal formand Hans Peter Jepsen byde velkomme til alle, og især til Mik Schack, der lige var ankommet fra Sønderborg lufthavn. Personligt blev jeg meget glad da jeg så Mik Schack komme ind af døren, for kl. 15:30 blev jeg ringet op af Hans Peter, der kunne fortælle at Mik Schack var syg, og måske ikke i stand til at komme, hvad skulle vi da gøre, hvis han ikke kom ? Men heldigvis, han slugte nogle piller og kom af sted til Sønderborg.


Som forret fik vi en dejlig frisk Grønærtesuppe med Champagne

og til hovedret fik vi Marsalasvin med Oliven a la Mik Schack. En meget smags fuld menu der godt kan anbefales til andre der kan lide god mad. Til hovedretten kan en mørk og fyldig øl, f.eks. en Bluemountain stout anbefales.

(se opskrifterne her: www.ale.dk/index.php?id=opskrift)


Temaet for Mik's foredrag var Øllet viser vejen, og han havde været så venlig at vælge 8 øl, som jeg tror de fleste ikke havde smagt før, der var i hvert fald mulighed for at prøve noget nyt.

Mik's Øl:

 1. Jever

  Pilsner

 2. Lauterbacher

  Brotzeitbier

 3. Svyturys

  Baltas

 4. Orval

 5. Thisted

  Forsøgs bryg nr. 24a

 6. Ølfabrikken

  Rug IPA

 7. Ølfabrikken

  Jule Ale

 8. Mc

  Chouffe

 9. Raasted

  Imperial Stout

 

Mens at vi nød hans ølvalg, underholdte Mik med et foredrag om øllets betydning som løftestang for højnelse af vores madvares kvalitet og udbud. Han kan f.eks. ikke forstå at vi sender Skinker til Italien, for så at hjemkøbe dem som lufttørrede skinker, når vi kunne gøre det selv.

Et andet punkt han tog op var de danske supermarkeders monopol status på det danske mad marked, vi køber jo 85% af vores med i de 2-3 kæder der dominere det danske marked. Dermed er det meget få mennesker der reelt bestemmer hvad vi har mulighed for at købe ! Tænk lige på den du!

De siger at de sælger det som danskeren gerne vil købe, men når han ikke kan købe en vare hvordan skal han så skabe en efterspørgsel ???

"På ganske få år har øllet vist, at vi danskere gerne tager imod forbrugsvarer af høj kvalitet, - hvis det blivebudt.

Hvorfor sker det? Og kan samme bevidsthed slå igennem på andre områder, når vi nu køber 85 % af al vores mad i supermarkeder og gerne spiser bæ, bare den er billig og der er nok af den?” Citat: Mik Schack

 

Det var både en meget underholdene men også lærelig aften for os alle, og jeg vil derfor gerne opfordre andre afdelinger til at forsøge sig med Mik Schack!

Efter Mik's indlæg var det tid til after party, hvor baren igen var åben og der var gratis Cask Ale fra england på tønden (Greene King Abbot Ale), venligst doneret af Kaffariet.


Højt Skum,


Lars Jensen,

Næstformand i Sønderborg afdelingen.