Ølmesse i Sønderborg

I forbindelse med øllets dag, lørdag d. 6. september, havde vi i lokalafdelingen i Sønderborg arrangeret en ølmesse, som foregik i et telt på slotskajen fra kl. 12.00 - 17.00.

Til at præsentere øllet, havde vi fået Brøggeriet, Wohlenberg, Kvickly, Dagli'Brugsen i Langesø og ølimportøren Ølhuset til at stille op. I alt var der mulighed for at smage mere end 50 forskellige øl. Dertil var der også en stand med håndbrygget øl.

 

Allerede fra morgenstunden, hvor vi gjorde teltet klar, var der stor interesse for arrangementet, og i løbet af de 5 timer messen varede havde vi næsten 400 betalende gæster - dvs. gæster, der købte et smageglas og to poletter for 25 kr. I alt blev der uddelt næsten 1.500 smagsprøver.

Teltet var fyldt fra start til slut, og der var en rigtig god stemning.

Med til at skabe en hyggelig stemning var også musik, som bestod af Nordsøpigerne, 40 syngende fruentimmere fra Esbjerg, som sang fra kl. 13.00 - 14.00. Fra kl. 14.00 - 17.00 havde vi besøg af den irske musiker Sam Aherne.

Regional ølpris

I forbindelse med ølmessen, fik Bov Bryg overrakt Danske Ølentusiasters regionale ølpris.

Ølprisen uddeles til et bryggeri, værtshus eller forretning, der er gået forrest i lokalområdet for at vise nye sider af øllets verden, har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl, har udvidet eller flyttet den gængse opfattelse af, hvad øl er og kan anvendes til.

Begrundelsen for, at det i år netop er Bov Bryg, der skal have denne ølpris er, at det var Bov Bryg, som fik Sønderjylland med i "ølrevolutionen", altså det, at der er åbnet og åbner mange nye bryggeriet landet over.

Det var en meget glad Mogens Damm, der modtog prisen.

 

 

Alt i alt har det været en rigtig god dag i Sønderborg.