Varme øl lokker

Øllets dag blev igen i år markeret i Sønderborg. Med stor succes.

I forbindelse med byens Høstmarked, lørdag den 5. september, havde øl-entusiasternes lokalafdeling opstillet et stort telt midt på Rådhustorvet. Og i åbningstiden, fra kl. 11 til 17, var teltet rigtig godt besøgt.

På trods af skyer, blæst og dårlig vejrudsigt lokkede teltet 288 betalende besøgende indenfor. Her blev de – i læ for vind og regn – præsenteret for et rigt udvalg af smagsoplevelser.

Syv forskellige stande og udstillere bød på mere end 50 anderledes oplevelser for sanserne. Både øl – kolde og varme – samt cider. Og en kop kaffe eller te, hvis det var ønsket … så der var noget for enhver smag!

Dansk øl var der selvfølgelig masser af – særligt lokale bryggere som Broballe Bryghus og Brøggeriet, som hver havde en stand. Men også Bov-øl skummede i smagsglassene, og Bryggeriet Fuglsang havde en hjørnestand, hvor specielt deres ølnyhed Høstblomst tiltrak sig stor interesse.

Den store øl-verden flød selvfølgelig også fra haner og flasker. Humle-sprudlende smagsoplevelser fra Tjekkiet, Tyskland, Belgien, USA og England blev skænket lystigt i teltet i Sønderborg.

Her fik særligt den 50 grader varme øl-likør fra Wohlenberg stor opmærksomhed. Faktisk bestod hele 75% af omsætningen ved denne stand af den varme mørke drik med hvid flødeskum på toppen.

Fakta:

Der var 288 betalende besøgende i teltet. Det er 100 færre end sidste år. Til gengæld købte hver betalende flere poletter, og smagte altså flere drikke, end i 2008.

De 7 stande var:

Brøggeriet, Sønderborg

Broballe Bryghus

Dagli´ Brugsen, Langesø

Bryggeriet Fuglsang

Kvickly, Sønderborg

Wohlenberg, Sønderborg

Ølhuset, importør, Mintebjerg