Skær et svinenakkestykke eller ribbensteg i pæne tern. Svits dem i halvt olivenolie og halvt vindruekærneolie, for at få en højere temperatur, således at kødstykkerne får lukket saften inde. Tilsæt hel tørret chili, så den er synlig og kan fiskes ud igen (kan dog med skam udelades), timian, frisk rosmarin, et par laurbærblade, et par tykke skiver lufttørret italiensk salami skåret i tern, lidt fennikelfrø, hakket hvidløg, salt, en del peber, en smule sukker og en håndfuld sorte oliven. Hæld derpå et glas hvidvin og et glas marsala i. Spæd op med hønsebouillon eller svinebouillon undervejs indtil svinet er mørt og sovsen er kogt ind.
Hertil passer råstegte kartofler og råstegte rødbeder med hvidløg fortrinligt.
Eller selleriknolde skåret i tændstiktynde strimler og stegt i olie med masser af timian.
Eller kartoffelmos.
Ingredienser:
Tilbehør:
Kilde: Mik Schack
© Copyright Danske Ølentusiaster