Medlemsbrev efterår 2008

I dette medlemsbrev vil vi orientere om følgende:
Ny regionsformand
Afholdte arrangementer
Kommende arrangementer


Ny regionsformand

Da Michael Gorm ønskede at træde tilbage som regionsformand, er Else Lindhard fra DØE Svendborg blevet valgt som ny Regionsformand. Resten af bestyrelsen for DØE Svendborg, vil gerne ønske Else til lykke med valget som ny regionsformand. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde med den nye regionsledelse.

 

Afholdte arrangementer:

Farmers Market

Den første lørdag i måneden i sommerhalvåret, afholdes der Farmers Market på havnen i Svendborg. Markedet er et minikulinarisk Sydfyn, hvor lokale producenter sælger deres friske råvarer. DØE Svendborg deltog den 6. september og 4. oktober med info-standen.
Da 6. september tillige faldt sammen med Øllets dag, udskænkede vi DØE’s fødselsdagsbryg. Den 4. oktober havde vi arrangeret en lille temasmagning med Fynsk Stout.

 

Årsmødet

Desysja

Tirsdag d. 21. oktober blev årsmødet afviklet på Færgegården med et pænt fremmøde. Vi gennemgik aktiviteterne i det forgangne år og aktivitetsplanen for det komne år. Der var genvalg til Jørgen Berrum, Else Lindhard og Kristian Kølln. Da Søren Mose ønskede at udtræde af bestyrelsen, genindtræder Torben Guldager som tidligere har været formand for lokalfdelingen. Søren modtog en øl-gave på årsmødet, som tak for sit aktive og engagerede bestyrelsesarbejde. Samtidig blev Torben blev budt velkommen tilbage i bestyrelsen. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde. 
Den fremtidige bestyrelse får følgende sammensætning:
Lokalformand Kristian Kølln
Lokalnæstformand Jørgen Bjerrum (kassemester)
Bestyrelsesmedlem Else Lindhard (regionsformand og webansvarlig)
Bestyrelsesmedlem Torben Guldager (regionsmedlem)

Da den formelle del af årsmødet overstået, fortsatte vi med spisning, hvor Anette Madsen fra Skårup havde tilberedt en lækker ølmiddag bestående af unghanebryst med bagte rodfrugter og porrer bagt i hvedeøl samt brød bagt med stout, honning og sesamfrø.
I forlængelse af spisningen havde vi fornøjelsen af ”Eddies roadshow” hvor Eddie Szweda fortalte om driften af Midtfyns Bryghus og naturligvis bød på smagning af bryggeriets produkter, herunder også et par ølnyheder som vi fik mulighed for at smage og kommentere inden lanceringen.


Brændevinssmagning med Aqua Vitae Sydfyn

 
Den 5. november havde vi et fint arrangement med Karsten Michaelsen som fortalte om sit lille brænderi Aqua Vitae Sydfyn. Karsten indledte med en historisk gennemgang af brændevinsbrænding inden han fortalte om sin baggrund for at starte brænderiet og sine visisoner for Aqua Vitae. Der bliver såvidt muligt kun brugt sydfynsk frugt til fremstillingen af brændevinen og der bliver lagt stor vægt på storbarhed. Således er hver flaske nummereret, så det er muligt via Aqua Vitaes hjemmeside at se hvor frugten, som er brugt ved fremstillingen, stammer fra.
Aqua Vitaes frugtbrændevin kan bedst sammenlignes med den franske Calvados eller Slivovitsj fra Balkan og nydes alene, til desserten, som avec til kaffen eller efter et godt måltid. Aqua Vitae fremstiller også krydderbrændevin til det danske frokostbord. Aqua Vitae har indtil nu fremstillet brændevine af æbler, pærer, blommer, kirsebær, vindruer, solbær mm samt kryderbrændevin der er baseret på frugtbrændevin tilsat forskellige krydderurter. Aqua vitae har selvfølgelig også fremstillet en fadlagret ølbrændevin som dog ikke er kommet i handlen. Efter Karstens gennemgang af brændevinsbrændingen, fik vi mulighed for at smage/nyde et udvalg af hans brændevine.Juleøl

Henning skænker juleøl

Det var en mørk og blæsende aften.
Den 1. aften i december havde 20 ølentusiaster sat hinanden stævne på Færgegården i Svendborg.
Med kun eet mål: Den årlige Juleølstest. dette år var der 3 håndbryg, 2 mikrobryg og 3 "andre julebryg" til test og kommentering.
 
Altså et hårdt program!
 
1. Thurø Jul 2008 (Henning)
En overraskende mild, sød og velafbalanceret mørk belgisk ale - lidt rødlig tone(juleagtig), som smagte af meget mere end de 5%. Henning havde tilført den en del krydderier, men i små mængder(appelsinskal, citronskal, stjerneanis, nelliker, kanel, kardemomme og angelikarod). Henning bryggede øllen den 4. april og han sørgede naturligvis for at brygningen foregik til julemusik og nisseøl.
Vellykket. Humlet med amerikansk og engelsk humle
 

Har vi nu husket det hele?

2. Oure Jule Ale 2008(Jørgen)
En stærkere, men også sød og mørk stærk belgisk ale på 7%, som også er en anelse rødlig. Den var brygget den 8. juli, så evt. saltsmag kan skyldes, at det var en ret varm dag. Julehumøret var under brygningen dog tilstede, så det blev vellykket. Egentlig skulle øllen have været på 9%, men det blev den ikke. Alligevel OK og velkrydret(stjerneanis, kanel, nelliker, enebær og koriander). Humlearoma og duft med en lokal humle fra Elsehoved)

3. YuleTide 2008 (Uffe)
Igen en mørk belgisk ale, som Uffe havde lavet på ca 8%. Velsmagende og meget mørk med det strejf af bitterhed, som Uffe (og vi andre) så godt kan lide. Også her med lidt krydderier(stjerneanis, koriander, sød appelsinskal, bitter appelsinskal og kanel). Dejligt. Humlet med amerikansk humle.
 


Der smages og kommenteres ....

4. Mejeristens Jul (Gundestrup)
Ditlev medbragte Gundestrups juleøl for 2008. en letdrikkelig julebryg, som faldt i de flestes smag. Det er vist en bock i år.

5. Christmas Ale (Semper Ardens)
Som sædvanlig en fyldig og god juleale, uden alt for mange krydderier.

6. Julebryg 2007 (Hancock)
Et forsøg! Denne julebryg på 10% er brygget ca. et år før julen 2007. Så har den stået henover sommeren og samlet sig. Ikke nødvendigvis blevet bedre af det. Smager nu mest som en hyperstærk pilsner.

7. Sort Jul (Ølfabrikken)
I år er Sort Jul noget mildere end tidligere. Stadig en fremtrædende smag og en øl, som man SKAL smage, også næste år.

8. Willemoes 2008 (Vestfyen)
Vinderen fra 2006. Stadig en lækker juleale, som er blevet meget rund og letdrikkelig af de ni måneders lagring.


Kommende aktiviteter:

Ølværksted

Mandag den 5. januar kl. 19.00
Vi mødes til en reparationsøl efter julens strabadser. Medbring evt. 'ølrester' til byttemarked (kun uåbnede flasker!).
Pris for smagningen: Medbring noget reparationsøl!! Vi sørger for chips!
NB. Ingen spisning! 

Belgisk øl og mad

Mandag den 2. februar kl. 19.00
"Den belgiske ølmand" Robert De Raeymaekers serverer belgisk øl og mad.
www.den-belgiske-olmand.dk
Der kommer flere oplysninger om aftenen - men sæt allerede X i kalenderen!
Pris for smagningen og spisning: Check vores hjemmeside, når tiden nærmer sig!!


Amerikansk øl

Mandag den 2. marts 2009 kl. 19:00
Else og Uffe Lindhard fortæller om deres oplevelser ved Great American Beer Festival i oktober 2008. De præsenterer noget af det spændende øl, de smagte på turen i Colorado. Der kommer flere oplysninger om aftenen - men sæt allerede X i kalenderen!
Pris for smagningen og spisning: Check vores hjemmeside, når tiden nærmer sig!!

Bestyrelsen vil gerne sige tak for jeres opbakning til arrangementerne i 2008. Vi håber at vi fortsat kan bidrage med nogle spændende ølarrangementer i 2009.
Til slut vil bestyrelsen for DØE Svendborg gerne ønske lokalafdelingens medlemmer et godt nytår med masser af øloplevelser!