Nyhedsbrev, januar 2008 - DØE Svendborg

I dette nyhedsbrev, vil vi orientere om følgende:

  1. Årsmødet 25. september

  2. Den nye bestyrelse

  3. Sydfyns bedste håndbryg, d. 4. december 2007

  4. Aktiviteter 1. halvår 2008

  5. Udsalgs- og udskænkningssteder

  6. Informationsmateriale om Danske ØlEntusiaster

1. Årsmødet 25. september

Årsmødet blev afholdt på Børsen i den hyggelige Marthastue. Der var mødt 18 Ølentusiaster, heriblandt Formand Michael Gorm og næstformand Thomas Forsmark fra regionsbestyrelsen. Mødet forløb i god ro og orden. Der var en god debat om aktiviteterne i det forgangne år og forventningerne til 2008.
I forlængelse af årsmødet gav Michael Gorm en orientering om Regionsbestyrelsens arbejde.
Årsmødet blev rundet af med en god gang Stegt flæsk og persillesovs.

 

2. Den nye Bestyrelse

På årsmødet var der genvalg af den gamle bestyrelse, samt nyvalg af Else Lindhard, som dermed er det første kvindelige bestyrelsesmedlem i de fynske lokalafdelinger.
Bestyrelsens sammensætning ser du i højre spalte.

 

3. Sydfyns bedste håndbryg, d. 4. december 2007

Vinderen - Ditlev Jørgensen (til højre)

Tirsdag d. 4. december afholdt vi smagning og kåring af sydfyns bedste håndbryggede julebryg. Vi smagte 9 forskellige bud på en julebryg
Efter en omhyggelig smagning af de forskellige julebryg, kom vi frem til følgende placering:

Sydfyns bedste håndbryggede juleøl:

Juleale, brygget af Ditlev Jørgensen (Ditlev bryggede tidligere på året Sydfyns bedste påskebryg)
En mørk stærk belgisk ale brygget på 5 malte med Maris Otter pale malt og Münich malt som basismalte. Bitterheden er kun lidt fremtrædende og kommer fra humlerne Fuggle og Cascade, aromahumlerne er Hersbrucker og Saaz. Den karakteristiske gærsmag kommer fra” Belgian Abbey” gær. Endelig er der afrundet med koreander og stjerneanis. Julealen er lagret på flaske i 7 måneder.

2. pladsen blev indtaget af:
Julle, brygget af Uffe Lindhard
Julle har sit udgangspunkt i en stærk ale, hvor flere af råvarerne er amerikanske. Smagen er varm og fyldig fra flere forskellige malte: Pale Ale malt, Münchenermalt, krystalmalte og chokolademalt samt Muscovadosukker. Maltene balanceres af de to amerikanske humler Chinook og Centennial og julens krydderier i form af kanel, appelsinskal, koriander og stjerneanis.

3. pladsen blev indtaget af:
Hallingjul, brygget af Henrik Buchwald
En frisk stout på 7,4% med godt skum og smag af kaffe og lakrids. Der er benyttet 6 slags malt, flaked oats, mørk rørsukker og 2 slags humle, hvor den ene er hjemmedyrket.

De øvrige kandidater kan ses på dette link

 

4. Aktiviteter i 1. halvår 2008

Her følger en præsentation af de planlagte aktiviteter i 1. halvår 2008. Alle datoer og lokaler er endnu ikke på plads. Vi arbejder med, eller deltager i følgende aktiviteter, som vi selv har store forventninger til.

Fynsk Stout, d. 15. januar, Færgegården
En af vores lokale ølkapaciteter, Jakob Mikkelmann, præsenterede forskellige stout-typer.

Påskebryg , d. 4. marts, Færgegården
I anledning af den tilstundende højtid, tester vi udbudet af påskebryg. Smagningen vil blive krydret af en spændende ølpersonlighed som endnu ikke er helt på plads.

Generalforsamling, d.15. marts, Odense CongresCenter
Danske Ølentusiasters generalforsamling, afholdes d. 15. marts på Odense Congrescenter. Regionsledelsen, som står for den tilhørende smagning af fynsk øl, efterlyser i år også frivillig arbejdskraft, som vil blive rigeligt belønnet med godt øl. Vi arbejder desuden på fælles bustransport.

Kvindeøl, d. 24. april, Svendborg Amatør sejlklubs lokaler
For at tilgodese vores kvindelige medlemmer og de fleste ølentusiasters bedre halvdel, afholder vi en smagning af øl–typer, som de fleste kvinder vil synes om. Vi har inviteret Brygmester Birthe Skands, Bryggeriet Skands, til at forestå smagningen. Mandlige ølentusiaster har naturligvis adgang til smagningen – ifølge med en kvinde!

Kulinarisk sydfyn 28-29/6
I 2008 vil DØE Svendborg også være til stede på fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn. Vi arbejder på nogle forskellige tiltag, der kan profilere Danske Ølentusiasters aktiviteter. Bla vil vi i år også finde noget spændende håndbryg, vi kan udskænke smagsprøver af. Der vil formentlig også være et arrangement med smagning af Fynsk Godtøl. Ud fra sidste år succes, kan vi varmt anbefale at deltage i dette arrangement.

 

5. Udsalgs- og udskænkningssteder

Vi har længe arbejdet på en opdatering af oversigten over udsalgs- og udskænkningssteder i lokalafdelingens område. Hvis du har nogle input til denne oversigt, hører vi gerne fra dig.

 

6. Informationsmateriale

Har du venner, familie eller kolleger som også er interesseret i godt øl, men som ikke er medlem af DØE, er du velkommen til at afhente ekstra numre af ØlEntusiasten og andet informationsmateriale hos Lokalformand Kristian Kølln.

 

Bestyrelsen for DØE Svendborg ønsker medlemmerne et godt nytår med spændende øl-aktiviteter.

Lokalbestyrelsen

Kristian Kølln
Lokalformand
kristian.kolln@remove-this.ale.dk

Jørgen Bjerrum
Næstformand og webmaster
joergen.bjerrum@remove-this.ale.dk

Søren Mose
Medlem af regionsledelsen
soren.mose@remove-this.ale.dk