Nyhedsbrev, marts 2008 - DØE Svendborg

I dette nyhedsbrev, vil vi orientere om følgende:

 1. Arrangementer

  • Påskebryg m. Torben Steenberg d. 4. marts

  • Kvindeøl med Brygmester Birthe Skands d. 24. april

 2. Generalforsamling i Odense d. 15. marts

 3. Årets ølnyhed

 4. Region Fyn’s bustur til ølfestival i Århus d. 17. maj

1. Arrangementer

Påskebryg m. Torben Steenberg d. 4. marts

Torben på slap line ved et arrangement i Kolding

Når man får Torben Steenberg på besøg, er det lige før man ikke kan komme derfra eller har lyst til at tage hjem!!
Der var godt nok en del øl, vi skulle smage på, men det var også kædet sammen med et par muntre timer med en af koryfæerne inden for DØE og EBCU (European Beer Consumers Union).
Torben Steenberg kommenterede de påskeøl, vi skulle smage og fortalte anekdoter om bryggerierne og om sit arbejde for det gode øl i Danmark og EU.
Påskeøl er en sæsonøl, og vi smagte den ene yderlighed til den anden – fra en øl af bocktypen/stærke pilsnerøl til en kraftig stout fra Ølfabrikken. Hertil var der også dækket op med et pølse- og ostebord.

 • Albani – Påskebryg (5,6%)
 • Refsvindinge - Påskebryg (5,6%)
 • Indslev – Påske Hvede (6,0)
 • Braunstein/Næsgården – Påskebock (6,5%)
 • Ølfabrikken/Gourmetbryggeriet: Paas Bier Flamsk inspireret ale(6,0%)
 • Ølfabrikken/Gourmetbryggeriet - Highland Easter (stout) (6,5%)
 • Vestfyns - Willemoes Påske Ale (8,0%)
 • Thisted Bryghus – Påske stenøl (6,5%)
 • St. Bernadus: Paas Bier (7,7%)

Kvindeøl med Brygmester Birthe Skands d. 24. april

Birthe Skands, mens hun brygger (fra Freebeer.org)

Med dette arrangement ønsker vi at demonstrere for vore kvindelige medlemmer, at ølsmagning sagtens kan være for kvinder og uden mandehørm. Til at afvikle ølsmagningen har vi inviteret Brygmester Birthe Skands, der tidligere har arbejdet på Carlsberg og nu har Bryggeriet Skands.
Ølsmagningen bliver afholdt som et åbent arrangement, så mødre, søstre, døtre, kolleger og veninder er meget velkomne. Mandlige ølentusiaster er naturligvis også velkomne, dog kun ifølge med mindst èn kvinde. Pris 150 kr incl en lækker anretning.

Torsdag d. 24. april 2008 kl. 18.30
Svendborg Amatør Sejlklub, Færgevej 19, Svendborg (gult hus, nabo til Færgegården)
Tilmelding senest mandag d. 21. april til
Kristian Kølln kk@remove-this.agronatur.dk tlf.62 23 12 53 / 40 71 13 44

 

2. Generalforsmaling i Odense d. 15. marts

Lørdag var vi seks Ølentusiaster fra DØE Svendborg, som var taget til generalforsamling i Odense. Generalforsamlingen blev indledt med en mini-ølfestival, hvor de fynske bryggerier præsenterede deres sortiment og nyheder. Der blev under smagningen ”summet” meget om, hvem der blev kåret som Årets bryggeri og Årets ølnyhed.
Spændingen blev udløst ved starten af generalforsamlingen, da første punkt på dagsordenen var kåringen af de to vindere. Årets Bryggeri blev Ølfabrikken, som i mellemtiden er blevet overtaget af Gourmet Bryggeriet. Årets Ølnyhed blev Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus.
Resten af generalforsamlingen kom i høj grad til at handle om European Beer Festival, som finder sted på det gamle Carlsberg i Valby d. 12. – 14. september 2008.
Der var desuden en del debat om bestyrelsens forslag om en kontingentsforhøjelse på 100 kr. Kontingentsforhøjelsen blev efter debat og afstemning ændret til 50 kr pr medlem, således at et personligt medlemskab kommer til at koste 350 kr om året og et husstandsmedlemsskab kommer til at koste 500 kr pr år. Eftersom kontingentet har været uændret de sidste fire år med stærk stigning i medlemstallet og deraf øget administration og udvidelse af lønnede medarbejdere, må det siges at være rimeligt med en opjustering.
Se det officielle referat her.

 

3. Årets ølnyhed 2007

Vinderen

Som tidligere nævnt, blev Midtfyns Bryghus’ Imperial Stout kåret som årets ølnyhed 2007. I den indledende afstemning havde der været 556 ølnyheder fra 97 bryggerier. De 10 øl, der fik flest stemmer, gik videre til finalerunden. Her deltog to fynske bryggerier med hver to ølnyheder. Udover Midtfyns bryghus med Imperial Stout og Double IPA var det Bryggeriet Vestfyn med Willemoes Porter og Willemoes Jul 2007.
Vi arbejder på et arrangement med Midtfyns Bryghus på et senere tidspunkt, enten som en smagning eller virksomhedsbesøg. Se desuden TV2's indslag om Årets Ølnyhed.

 

4. Region Fyn's bustur til ølfestival i Århus d. 17. maj

Fynsk Regionsbus til Ølfestival i Århus  (22 ledige pladser).
Foreningens provinsfestival afvikles i 2008 i Århus 16-18 maj i Scandinavian Congress Center.
I den anledning har regionsbestyrelsen besluttet at sende en festivalbus afsted med afgange fra Nyborg, Odense og Middelfart.
Se mere om turen på Region Fyns hjemmeside.

Se mere om festivalen på festivalens hjemmeside.

På gensyn d. 24. april til Kvindeøl v/ Brygmester Birthe Skands!

Højt Skum

 

Bestyrelsen for DØE Svendborg

Aktiviteter i 1. halvår 2008

Her er de planlagte aktiviteter i 1. halvår 2008. Alle datoer og lokaler er på plads.

Kvindeøl 24. april

For at tilgodese vores kvindelige medlemmer og de fleste ølentusiasters bedre halvdel, afholder vi en smagning af øl–typer, som de fleste kvinder vil synes om. Vi har inviteret Brygmester Birthe Skands, Bryggeriet Skands, til at forestå smagningen. Mandlige ølentusiaster har naturligvis adgang til smagningen – ifølge med en kvinde!

Kulinarisk Sydfyn 28.-29. juni

I 2008 vil DØE Svendborg også være til stede på fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn. Vi arbejder på nogle forskellige tiltag, der kan profilere Danske Ølentusiasters aktiviteter. Bla vil vi i år også finde noget spændende håndbryg, vi kan udskænke smagsprøver af. Der vil formentlig også være et arrangement med smagning af Fynsk Godtøl. Ud fra sidste års succes, kan vi varmt anbefale at du deltager i dette arrangement.