Nyhedsbrev - 2019.11 - november

I dette nyhedsbrev kan du læse om

Kommende arrangementer
- Fyraftensøl - 6. december
- Afdelingens julearrangement - 11. december
- Den belgiske ølmand - 15. januar

Afholdte arrangementer
- Bryggeriet Åben - 20.  november

Nyt ungdomsmedlemsskab

Rabataftaler

Tilmelding

Datoer for kommende ølarrangementer

De næste arrangementer

Fyraftensøl - 6. december

Kære ølentusiaster Svendborg

Jeg foreslår, at vi mødes til fyraftensøl om fredagen to uger efter det månedlige medlemsmøde.
Første gang bliver derfor fredag 6. december kl. 17 på Strandlyst.
Jeg er der selv fra kl. 17 og i hvert fald indtil kl. 18, så i det tidsrum vil man kunne møde mindst et lokalt medlem.

Tilmelding er ikke nødvendig.
Gentages en gang om måneden.
Første gang har initiativtageren bestemt hvor det foregår.

Venlig hilsen
Lotte Bolvig Hansen

Julearrangement 2019

Julemødet er i år onsdag d. 11. december.
 
Vi skal smage på julebryg af forskellig art. Igen i år er det nogle af bestyrelsens jule favoritter, der kommer på bordet.

Undervejs spiser vi passende julemad og afholder et øllotteri om de medbragte ølgaver.

Prisen for julemad og øl er 120 kr pr person, samt at du medbringer en lille ølgave til lotteriet.

Du tilmelder dig på NemTilmeld

Seneste tilmelding: Fredag den 6. december kl 18.30

Den belgiske ølmand - 15. januar

Onsdag den 17. august skal vi smage på øl fra gode belgiske bryggerier.

Robert De Rayemaekers - Den belgiske Ølmand har samlet en række belgiske øl, som vi ikke alle kender.
Det bliver fantastisk!

 

Prisen er denne gang 175 kr, inkl øl og mad

Tilmelding senest onsdag den 8. januar kl 18.30 via NemTilmeld(Klik her).

Vi ses.

 

 

Afholdte arrangementer

Bryggeriet Åben - 20. november

Endelig fik vi besøg af Bryggeriet Åben fra Kolding.

Bryggeriet Åben er et af landets yngste bryghuse. Malten dyrkes på markerne rundt om bryggeriet, og alt øllet bliver lavet på eget bryggeri lige udenfor Kolding. Åben er et lokalt, dansk bryggeri med fokus på smagfulde og humle-kraftige øl. Navnet Åben er blandt andet en hyldest til den åbenhed, der er i ølbranchen, hvor døren typisk står åben for andre bryggere.  
Bryggeriet blev grundlagt i 2017 af Philip Hulgaard og Johannes Karstoft, som har været venner i mange år. I starten var det kun som en hobby, men i dag har Johannes Karstoft trukket sig fra selskabet, og udover Philip Hulgaard er der 2 fuldtidsansatte og 4 deltidsansatte i det hurtigt voksende bryggeri. Bryggeriet har efterhånden deltaget i en række ølfestivaler, og de seneste planer går på egen bar.

Daniel fra bryggeriet Åben modtog 29 deltagere!

Vi startede med en Sourdough & Fruit, og gik så igang med et dejligt tá selv bord med mad!

Under maden fik vi så øl nr 2, At Wits end!

Da madbordet var ryddet fik vi en Passionate Berliner!

Daniel lovede os et Mix til at friste vores smagsløg, og starten indfrier, hvad han siger!

Bryg #61 blev serveret og måtte IKKE blandes med den forrige, så vi blev heldigvis bedt om at drikke ud!

Øl nummer 5, en Tepache Sour, som efter David selv mente var den mest udfordrende! Og med en duft af eddikesyre, må jeg give ham ret! Det er helt sikkert en aften, hvor smagsløgene bliver udfordret!

Øl nummer 6 hedder Sundancer.... den stærkeste øl indtil nu på 8,1!

7’eren var helt sort, hvilket var sjovt med navnet, Milk the cow....

Øl nummer 8, Stolen fruit red berries ER rød....

Sidste øl, Bryg 67.... mere sort end den sidste sorte øl, og på 10,4.... spændende hvad den kan.... 1 præmie for nordens bedste godnatøl! Og det var en dejlig øl!

Så godnat og tak til Daniel og ikke mindst deltagerne til denne smagning!

Referat af 

Morten Sol

Lidt for de nørdede:

1. Sourdough &Fruit - Berliner Weisse gæret med surdej, Rabarber, Kiwi og Lychee - 5,5%
2. At wit's End - Belgian Wit - 4,9%
3. Passionate Berliner - Berliner Weisse med passionsfrugt og mælkesyre - 3,4%
4. Bryg #61 - India Pale Ale - 5,5%
5. Tepache Sour - Sour beer fermenteret med ananasskræl - 5,1%
6. Sundancer - Oat Cream Double IPA med laktose - 8,1%
7. Milk the Cow - Oatmeal milk Stout - 6,3%
8. Stolen Fruit Red Berries - Berliner Weisse med hindbær, solbær, kirsebær,brombær, ribs og mælkesyre - 5,4%
9. Bryg 67 - Imperial Stout - 10,4%

Ungdomsmedlemsskab

Unge drikker også gode øl.
Ét af Danske Ølentusiasters mål er at engagere de unge i den gode øls sag.
Derfor er der netop åbnet for, at unge mellem 18 og 25 år kan være fuldgyldig medlems til en reduceret pris.
Det årlige ungdomskontingent koster kr. 250,00 om året. Ungdomsmedlemskabet er fuldgyldigt, og man modtager blandt andet ØLentusiasteN og får et medlemskort, der giver fordele.
Meld din søn eller datter ind, tag fat i din nevø eller niece, eller opfordr de unge på dit lokale gymnasium eller universitet til at blive en del af Danske Ølentusiaster. Fremtiden bygges af de unge - også i ølverdenen.  
Du finder det nye ungdomsmedlemskab under “indmeldelse” og “personlige medlemsskaber” på ale.dk

Vi ses.

Højt Skum.

 

Bestyrelsen for DØE Svendborg

 

 

Svendborg

Se alle nyhedsbreve - klik her

Til kalenderen

I Svendborg er de næste møder:

6. december:- Fyraftensøl

11. december:
- Julearrangement

15. januar:
- Den belgiske ølmand

19. februar:
- Torvecafeen

18. marts:
- Medlemsmøde

15. april:
- Medlemsmøde

13. maj:
- Medlemsmøde

17. juni:
- Medlemsmøde

Detaljer: www.ale.dk/?id=433

Fynske fristelser

De fynske DØE ølmøder i den nærmeste tid kan du finde her:

http://www.ale.dk/regioner/fyn/arrangementer/

Se også
Forsiden af regionens hjemmeside

Rabataftaler Svendborg

Vinspecialisten:
10% rabat på øl

Vinoble
10% rabat på øl

Alle steder: Husk medlemskortet

Møder i DØE Svendborg

Vi mødes oftest den 3. onsdag i måneden.

Tilmelding

Vi benytter NemTilmeld, hvor du tilmelder og betaler med dit dankort eller kreditkort.

Vi åbner for tilmelding til medlemsmøderne 1 - 2 måneder i forvejen. Klik her for at se de åbne.

Klik her, hvis du vil vide mere om NemTilmeld.

Vær opmærksom på, at der kan være gebyr for visse kreditkort!

Lokalbestyrelsen

Formand: Susannne Skjold Iversen

Næstform.: Jørgen Bjerrum

Webmaster: Jørgen Bjerrum

Arrangementsudvalg:

- Else Lindhard
- Morten Petersen
- Flemming Jensen
- Søren Caspersen

Kontakt os via mail!