3. land i rækken af nationale smagninger bliver England

Velkommen til nyhedsbrev #3, 2019 for lokalafdeling Varde

Læs i dette nyhedsbrev om:

 • Det sker lokalt

  • Næste medlemsmøde 9. maj
  • Byvandring med Ole Nørskov 18. maj
  • Kanotur på Varde Å 22.-23. juni

 • Det sker regionalt

  • Øl og Ost i Ribe 8. maj
  • Jacobi Craft Brew i Esbjerg 21. maj

 • Det sker nationalt

  • Tur til Ølfestivalen i København 25. maj

- Det Lokale

1) 3. nationale smagning, England

Brexit smagning 9. maj

Når man følger lidt med i polemikken omkring englændernes forsøg på at komme ud af det store fællesskab, får man en gang imellem indtryk af at det vil efterlade landet lige så tillukket som Nordkorea, og at køerne ved paskontrollen vil bringe minder tilbage om turen til det gamle Østeuropa.

Vores favoritenglænder, Torben Mathews, kendt fra Den Engelsk Pub i Kolding, fjernsynet og FOFs ølsmagninger, har vi desværre ikke råd til at hyre, men han har sendt os noget øl fra hans hjemland.

 

Hvornår: Torsdag den 9. maj kl 19:05 (af hensyn til dem der kommer med tog)

Hvor: Droningeværelset, det gamle Rådhus på torvet

Hvor meget: 100kr

Hvordan: Send din tilmelding til Leif.Madsen@ale.dk 

Senest: mandag den 6. maj

 

Kanotur på Varde Å

Øl-Kanoturen 2019, bliver igen i naturskønne omgivelser i det vestjyske. Vi søsætter et antal kanoer et godt stykke oppe af Ansager/Varde å og driver stille ned til et frokostophold. Undervejs indtager vi et efter temperaturerne passende antal øl som vi selv medbringer som ”transport kost”. Det er fuldt tilladt under sejladsen at gennemføre mindre ølsmagninger.

Efter eftermiddagens sejlads lægger vi op ved Karlsgårde Sø hvor vi får os indrettet til at overnatte i det fri (dette er ikke obligatorisk). Vi får os en solid aftensmad inden aftenens Open Air ølsmagning

Søndag morgen nyder vi solopgangen, noget morgenmad og selvfølgelig MorgenPorter og Underberg inden vi sejler videre mod Varde hvor vi forventer at være senest kl. 14.00.

 

 

Byvandring med Ole Nørskov

Warwik Bryghus og Lokalhistorisk Arkiv byder på byrundtur/pubcrawl med masser af historier fra Ole Nørskov, og masser af øl og mad lørdag d. 18. maj kl. 13 med start fra Bryggerstien i Varde Syd og med afslutning på bryggeriet kl. ca. 17.30. Som altid er det en heldagstur, og de kloge planlægger ikke for mange ting om aftenen. Pris pr. deltager er 350 kr. Tilmelding på warwik.dk, og tilmelding er først bindende, når beløb er indbetalt på Mobile Pay 40291 eller konto 6856 1005965. Husk at mærke betaling "Pubcrawl".

 


Sæt allerede nu X i kalenderen ved den 22.-23. juni

- Det Regionale

ØL & Enghavegårdost

Den 8. maj kl. 19-21.30 på Hotel Ribe får vi besøg af Enghavegård Osteri, der vil præsentere nogle af deres produkter indenfor Charcuteri og oste.

Prisen for dette arrangement er 250 kr. inkl. 8 smagsprøver på øl og smagsprøver på Enghavegård produkter. Tilmeld dig på mobilepay 51905777 med teksten ost og beløbet 250 kr.

Ønsker du at spise inden, så bestil maden på dette link. Betal maden på hotel Ribe

Med Højt Skum
Lokalafdeling Ribe

 

Jacobi Craft Brew i Esbjerg

Den 21. maj får vi besøg af Anders og Søren der driver den nye Brewpub i Storegade i Varde. Nemlig "Jacobi Craft Brew". De vil fortælle om deres bryggeri, hvordan man brygger samt lade os smage på deres gode bryg. Mon ikke de også er gode for en sjov historie eller fire?

Det foregår på Dronning Louise på torvet i Esbjerg og starter kl 19

Pris 120kr der betales ved ankomst

Med Højt Skum
Lokalafdeling Esbjerg

- Det Nationale

 
 

Danske Ølentusiaster