Juleøl-smagning 19. november 2011 Vejle - et brag af en succes.

Arrangementet kan kun beskrives som et brag af en succes.
43 tilmeldte mødte op med godt humør - og 9 gik derfra som nye medlemmer !

Eftermiddagen bød på et varieret udvalg af juleøl fra forskellige lande, præsenteret af Heine fra OnePint.
Og der var absolut tale om vidt forskellige bud på ”juleøllen” lige fra det meget krydrede til det mere bitre.

Fandt man alligevel ikke lige favoritten blandt de præsenterede øl til smagningen, bød Heine Kristensen på smagsprøver af yderligere forskellige øl til bespisningen i midten af arrangementet.
En bespisning, som bestod af nogle flotte pålægsmænd, og som det fremgår af billederne, trak deltagerne til bordene med stor interesse.

De præsenterede øl til smagningen kunne efter arrangementet købes hos Heine, og de øl, som han bød på til maden, kunne fås til direkte spotpriser, hvilket flere da også benyttede sig af.

Alt i alt en rigtig hyggelig eftermiddag med et flot traktement af spændende øl og god mad, og en stemning som ikke behøvede juleklip for at være i top.
Billederne taler vist for sig selv.

 

Nedenunder kan I finde mere info om juleøllene:

Sternquell juleøl 5,8 %: Tysk Juleøl
Denne fantastiske øl gør, at man ser frem til jul. Den er brygget med en høj indbrygningsprocent på 13,2 % men den færdige bryg er på 5,8 %. Det er en fyldig og krydret øl med en subtil antydning af humle. Alle disse egenskaber karakteriserer en rigtig god juleøl til den kolde vintertid.

Twelve Days 5,5 %: Engelsk juleøl
’Twelve Days’ ale er Hook Norton’s vinterøl med 5.5 % alkohol. Det er en mørkebrun stærk øl med en fin balance af malt, humle og nødder, der giver en behagelig sød eftersmag.
Navnet ’Twelve Days’ stammer fra ’The Twelve Days of Christmas’, som er den tid, der i følge den engelske kirke starter d. 25. december og ender dagen før Helligtrekonger d 5. januar. Den 5. januar er julen slut, og julepynten lægges væk.

Søgaard Julebuk 6,4 %
Denne dunkle fyldige, undergærede øl er brygget på pilsner- og karamelmalt. Der er blevet tilsat specielle humlesorter og mange af julens krydderier. Især duften af nelliker er meget udpræget og markant.

Abbatiale de Nöel Ambree 6,5 %: Fransk juleøl
En mørk krydret øl på 6,5 %. En god blanding af sødme og krydderier skiller den sig ud fra mængden. En god øl til de tunge jule retter.

8,5 Jule IPA 7,0 %
Sæsonbryg: Nov-DecJule IPA er en øl, der væsentligt skiller sig ud fra andre danske juleøl. Den tager udgangspunkt i den amerikanske tradition for kraftigt humlet India Pale Ale og er dermed et forfriskende alternativ til de søde og krydrede juleøl. De fleste juleøl på det danske marked er forholdsvis søde, mørke og ofte kraftigt krydrede.
Jule IPA er brygget på lyse maltsorter, der udelukkende tjener som balancerende element for den intense humleprofil. Humlen er amerikanske Columbus humle og tysk Hallertau Hersbrucker, der er brugt både i kedlen, hvor den koger med og som tørhumle, hvor den står og trækker i øllet på lagertanken. Jule stemningen kommer fra en diskret tilsætning af Curacao appelsinskaller.
Resultatet er en frisk, gylden øl, med en ukompleks, let sødmefuld maltprofil, der hurtigt overtages af et overflødighedshorn af krydrede, citrale og frugtige aromaer. Afslutningen er tør og forholdsvis bitter, hvilket underbygger øllets friskhed. I køkkenet vil øllet være et balancerende element i forhold til mange af de traditionelle danske juleretter, der nærmest skriger på noget bittert og let som kontrast til den fede, søde og ofte krydrede julemad. Beer Here Jule IPA fik 6 ud af 6 stjerner i Informations juleøls test 2009 og blev var i finalen som årets danske ølnyhed samme år.

Brewer’s er Reserve No.3 9,0 %
Vi er glade for at introducere den 3. flaske i Brewer’s Reserve-serien. Denne fantastiske øl er blevet modnet i whiskyfade i mere end 800 dage. Efter denne omfattende modning har øllet fået en vanilje, varm honning og krydret ingefær smag. Disse smagsindtryk kombineret med den rige malt krop og en behagelig skarp frugtighed resulterer i en vidunderlig kompleks og meget tilfredsstillende øl.