Referat forår/hvede den 21/4 2012

Lørdag den 21/4 fulgte så endnu et vellykket arrangement i Lokalafdeling Vejle i den seneste række af velbesøgte ølsmagninger og pubmøder.
34 veloplagte deltagere havde meldt sig til denne hyggelige eftermiddag.
Denne gang var det Indslev Bryggeri som ved Martin Jensen, som præsenterede 8 hvede/forårsøl på The New Cat Pub, som velvilligt igen havde åbnet dørene for De Danske Ølentusiaster.

Indslev Bryggeri er det første bryggeri i Danmark, som er fuldt specialiseret i hvedeøl. De har kun udsøgte specialøl af høj brygmæssig og smagsmæssig kvalitet.
Drikkes afkølet i høje, store glas som ren nydelse, til et godt måltid - eller som tørstslukker af bedste slags.

Hvedeøl er klassisk belgisk og tysk øl-tradition helt tilbage fra oldtiden. Og den rette til at indføre den tyske weissbier-tradition på Indslev Bryggeri er Brygmester Stefan Peter Stadler. Han har 30 års erfaring med hvedeøl og kan kunsten at brygge øl for sanserne. Stefan Peter Stadler er født og opvokset i München, hvor han er uddannet Brygmester blandt andet på Hofbrauhaus, München. Han har erfaring fra både tyske og danske bryggerier.

Og Martin leverede en fin oplevelse af forskellige både lyse og mørke hvedeøl, som halvvejs igennem blev fulgt af godt smørrebrød fra Føtex.
Blandt serviettterne havde Torben gemt en lille overraskelse til 2 heldige med en gratis specialøl til hver serveret fra pubbens bar.

De udvalgte øl fra Martin var disse:

Hvid
Snerpende frisk og alligevel blød og harmonisk. Perfekt som tørstslukker til sommerens varme øjeblikke. Slippes løs ved bordet til friskfanget fisk, skaldyr og sommerfriske salater.
Hvid er brygget på hvedemalt, bygmalt og umaltet hvede fra området omkring Indslev. Som karakteristisk hvedeøl er den uklar takket være det høje proteinindhold fra hvedemalten. Skummet er højt og flot. Det er den eneste af vores øl, der er tilsat krydderier. Vi har valg en udsøgt smagsblanding, der tilfører øllet en frisk karakter og en mild smag. Passende servering: køleskabskold i husets største ølglas.
Styrke: 4,4 %

Svane Hvede
Forfriskende, frugtig og fuld af indbydende noter af citrus, kryddernelliker og en anelse banan. Svanehvede er vores egen fortolkning af den klassiske, bayerske weissbier-tradition. Anbefales som tørstslukker til hverdag og fest.
Med den milde og gode smag er det en øl, der kan nydes året rundt. Især når du vil kæle for det gode frokostbord eller omfavne det danske køkken. Den skænkes køleskabskold i hvedeølsglas. Ryst den sidste sjat inden opskænkning. Giv tid, nyd det fine skumlag, mens øllet samler sig.
Styrke: 4,9 %

Hvede I.P.A.
Hvede I.P.A. er, som resten af vores sortiment, en fuldblods hvedeøl. Det er en utraditionel øl, brygget med afsæt i den engelske pale ale, hvilket gørøllet mere humlet end den normale lyse hvedeøl. øllet er lyst gyldent og humlet med Hallertauer Perle og Amarillo som bitterhumler. Mens Cascade og Hallertauer Saphir er brugt som aromahumler. Hvedeøllets bløde sødlige præg, i kombination med det bitre og aromatiske fra humlerne, giver en rund og fyldig øl med en aromatisk kant og en lang bitter eftersmag.
Styrke: 5,5 %

Sorachi Aced
Den japanske humle Sorachi Ace blev udviklet specielt til Sapporo Bryggerierne i slutningen af firserne. Den har en distinkt citrusagtig smag og aroma og er helt sin egen. Sorachi Aced er brygget på pale ale malt, en smule karamelmalt og havreflager. Massivt humlet selvfølgelig, og kun 4,6 % alk. Humlet forår til jer alle!
4,6 %

Spelt Bock
Spelt Bock er mørk med cremet skum og perlende små bobler. Her er det de dybe og mørke nuancer, der bringes i spil i både farve og aroma. Den er rig på smagsoplevelser og er ganske usædvanligt brygget på hele fire typer korn: hvede, byg, rug og spelt.
Det første smagsindtryk af korn, humle og de mørke maltaromaer toner over i en fin eftersmag med antydning af mørk chokolade og kaffe, som skyldes den ristede spelt. Spelt Bock er ideel til kraftige retter og ostebordet. Server den som alternativ til rødvin. Den er bedst kælderkold og i et stort glas, så den får lov at fylde og skumme.
Styrke: 7,0 %

Rye Porter
En rund og blød porter, der nænsomt kærtegner dine smagsløg inden den afgiver sin store ristede smag og en lille humlesnert følger trop. Brygget på pilsner-, karamel- og rugmalt, havreflager, chocolate- og black malt. Humlet med Cascade og Simcoe.
Bryggeren siger den går godt til den grillede ribeye, den klæge chokoladedessert eller en vellagret Roquefort-ost, men prøv det selv.
7,8 %

Imperial Vanilla Coffee Porter
Resultateter en stor og kraftig Porter med en umiskendelig og lækker kaffearoma. En blød og lækker øl, selvom den med sine knap 10 % er en kraftig herre. Både Cascade og Simcoe skinner fint igennem de ristede elementer og blander sig dejligt med den ristede aroma og kaffen.
10 %

Sort Hvede
Måske er vi de første, der brygger denne sjældne øltype? Normalt brygger man stout på bygmalt, men Sort Hvede er brygget på godt 50 % hvedemalt. Sort Hvede er derfor mere rund og blød – og ikke så skarp som normal stout. Sort Hvede er helt sin egen.
Sort Hvede er brygget på mørke malttyper, heriblandt en røgmalt, der giver øllet en fin røget og lakridsagtig smag. Øllet dufter svagt af kaffe og har lette noter af mørk chokolade. Sort Hvede giver en god mundfylde og har et mørkt, cremet skum. Nyd den foran kaminen på en stormfuld efterårsdag efter en lang gåtur i skoven – eller til kraftige gryderetter, vildtkød eller skimmeloste. Server øllet kælderkoldt i et højt glas, så aroma og skum får lov at træde frem. Ryst de sidste 10-15 ml inden opskænkning.
Styrke: 6,5 %

Med denne oplevelse er der kun at sige, at I endelig ikke må gå glip af det næste spændende arrangement den 19/5 på Lido Caféen.
For kun kr. 150,- kan du opleve Eddie Szweda fra Midtfynsk Bryghus, og bagefter kan du evt. vælge at spise på Lido Caféen med 10 % på regningen.

Vel mødt.

Højt Skum Vejle