Endnu et forrygende arrangement.

Bordet inden vi startede
Præmier til lotterier og quiz
Præmiekurven for tidlig tilmelding og indbetaling
Ølquiz
Amerikansk Lotteri
Masser af juleøl til salg
Langtidstilberedt laks med røget mayonnaise, lime, sat røræg, mørk ølgelé og friskbagt brød
Langtidsstegt, ølmarineret kalvetyksteg og braiserede, ølglaserede svinekæber i nøddepanade med syltede rødkål, glaseret blomkål, små nøddestegte kartofler og sky
Ris Bavarois med knuste brændte mandler, kirsebærgelé og sødt ølskum
Mad- og serveringsholdet
Julefrokostslips
Laurids varme ølbryg med flødeskum
Ikke kun for mænd
Høj stemning
Hygge ved bordet

 

Så løb julefrokosten af stablen i lørdags for 38 festglade deltagere.
Og de blev bestemt ikke snydt.
Lidt tvivl i starten med hensyn til om antallet skulle være 37 eller 38 endte i latter, da det viste sig, at Torben havde glemt at tælle sin far med.

Ved ankomsten blev der taget hul på den første de to fadøl fra Vejle Bryghus den lette Silent Night og den fyldige og stærke Holy Night, som skulle indtages til maden.

Derefter skulle der trækkes lod om den formidable gavekurv fra Havnens Vin og Tobakshus, som var belønningen for tilmelding og betaling til julefrokosten senest den 9. december.

Startskuddet for middagen indledtes herefter med langtidstilberedt laks med røget mayonnaise, lime, sat røræg, mørk ølgelé og friskbagt brød, som kun kunne beskrives som en smagsoplevelse.

Til pausen inden hovedretten havde Torben forberedt en ølquiz, som deltagerne gik op i med liv og sjæl, og som var årsag til en engageret debat om hvorvidt, at julemanden drikker.

Langtidsstegt, ølmarineret kalvetyksteg og braiserede, ølglaserede svinekæber i nøddepanade med syltede rødkål, glaseret blomkål, små nøddestegte kartofler og sky faldt absolut i alles smag.
Kokken havde heldigvis sørget for rigelig mad, så ingen gik sultne fra bordet, men selv han blev overrasket over ølentusiasternes imponerende appetit.

Godt mætte var det så tid til det populære amerikanske lotteri med flotte præmier fra bl.a. Osteriet Vejle.

Og efter denne pause var deltagerne så klar til Ris Bavarois med knuste brændte mandler, kirsebærgelé og sødt ølskum.

Efter middagen, hvor der kom kaffe, småkager og chokolade på bordet, havde Laurids lavet en spændende varm ølbryg med flødeskum, som vakte stor begejstring.

Torben og Kjeld havde desuden handlet en masse spændende juleøl hjem, som kunne købes for billige penge.

Adskillige hyggelige timer senere blev der så sluttet af i festlokalet kl. 1, men en del valgte at fortsætte på den irske pub, som velvilligt havde sponsoreret gratis entré og 2 for 1 ølkort til deltagerne i aftenens anledning.

Oprydningsholdet om søndagen kunne glæde sig over, at mad- og serveringsholdet, som havde gjort det så godt om lørdagen, også havde efterladt et nydeligt køkken efter sig, så de var færdige i løbet af et par timer.

Alt i alt et arrangement som absolut tåler gentagelse, og mon ikke deltagerne i år er blandt de første tilmeldte til næste år...?

Højt Skum Vejle