Lille Øllets Dag og Øllets Dag 2013 i Vejle

 

I Vejle har der hidtil været tradition for at fejre Øllets Dag lidt stilfærdigt i forhold til nogle af de andre afdelingers imponerende arrangementer, men det blev der så lige lavet om på i år !

Vejle fik startet, hvad der gerne skulle blive en tradition for at fejre dagen på helt vores egen vis.

Havnens Vin & Tobakshus havde i år flyttet Lille Øllets Dag til lørdagen før, hvor de holdt gårdmarked med bl.a. vin, specialøl, luksuschokolade og vildt.

Og selvfølgelig var Danske Ølentusiaster i Vejle også på banen denne dag, hvor der blev delt smagsprøver ud i lange baner og snakket både specialøl og forening.

Selve Øllets Dag startede vi traditionen tro med at uddele smagsprøver på specialøl og pølser ved Kvickly i Bryggen, og der viste sig at være god brug for det større hold lokale ølentusiaster, som var stillet op denne dag, for standen var velbesøgt, og masser af blade og andet foreningsmateriale samt godt 200 smagsprøver blev uddelt i løbet af disse meget aktive timer, som da også gav nogle nye medlemmer.

Men det store nye tiltag var naturligvis vores Øllets Dag Fest om aftenen, som blev lavet i samarbejde med Torvehallerne, der gik meget engageret op i at skabe et fantastisk arrangement.

Det hele indledtes med uddeling af gratis smagsprøver i timen op til middagen, og her var både Bryggeriet Kvajj Og Jelling Bryggeri stillet op med forskellige øl, vores lokale IPA-entusiast Michael Barret Andersen præsenterede IPA´er hjemtaget af Torvehallerne til dagen med stor gnist, og Torben Matthews sponsorede jordbærøl var meget populær fortrinsvis hos kvinderne. Som ekstra luksus på dagen lod Terje Thesberg også smagsprøver på whiskey i topklasse smutte over disken. Baren var overordentlig godt besøgt af både ølentusiaster og gæster udefra.

Så var stemningen lige som lagt til resten af aftenen, og her var virkelig noget af se frem til !

Torvehallerne havde fremstillet  et specielt ølkort med DØE´s logo og Øllets Dag 7-9-13 på, og så var der taget et stort udvalg af specialøl på både fad og flaske hjem, som solgtes med op til 25% rabat denne aften.

Men her stoppede det jo ikke.

Torvehallerne havde også denne aften lavet en super lækker ølinspireret buffét til en særlig pris på kun kr. 185,- 

Øl- og sennepsgravad oksefilet 

Røget laks med dildcreme 

Korianderbagt torskeryg Jacobsen Hvededressing 

Cous cous salat med tigerrejer og kammuslinger 

Bønne-kartoffelsalat 

Øldampede blåmuslinger 

Stout braiserede svinekæber 

Unghane glaseret med honning og fynsk forår 

Svineskank i øl og BBQ 

Saute af forskellige korn og rodurter med rosmarin 

Små spicy ristede spanske chorizos 

Dijoncrème kartofler 

Langtidsstegt oksehøjrreb med maltet skysauce 

Friskbagt brød, tapanader og smør 

Emmentaler -  roquefort - kiks. 

Chokolade Guinness kage 

Mango pannacotta

Mums mums mums...det eneste negative, som man kunne sige, i den sammenhæng var, at maven desværre sagde stop længe før øjnene...

Og fra kl. 21 var der så levende musik.

Vi har ladet os fortælle, at der normalt ikke danses til arrangementer med ølentusiasterne, men det gælder altså ikke i Vejle, hvor vi åbnede dansegulvet !

Nyd billederne - de fortæller vist det hele.

Var vi trætte om søndagen ?: åhh ja...

Vil vi gentage arrangementet til næste år?: helt bestemt - måske med smagsprøvetimen skiftet ud med en rigtig ølsmagning.

Har vi noget mål for næste år ?: ja at mange flere gæster og ølentusiaster vil fejre aftenen med os - der er masser af plads i Torvehallerne !

Højt Skum Vejle