Smagning med de 10 finaleøl fra Årets danske Ølnyhed(er) 2014

Klik på billedet for større format

Lørdag den 18. april kl. 13-16 byder Lokalafdeling Vejle på smagning med de 10 finalister fra Året danske Ølnyheder 2014 i Bridgeklubben, Skovgade 15B, 7100 Vejle.

Tilmeldingsfristen er senest søndag den 12/4, og prisen bliver den beskedne sum af kr. 195,-

 

Til at præsentere dem har vi ingen mindre en Ole Madsen himself, fast Ølanmelder for Ekstra Bladet hver fredag, redaktør af ØlentusiasteN og medstifter af foreningen Danske Ølentusiaster.

Han er garant for en eftermiddag med masser af meninger, underholdning, røverhistorier og anekdoter fra øllets forunderlige verden.

Så snyd ikke dig selv for denne oplevelse.

 

Foruden smagningen med de 10 finaleøl kan du også se frem til amerikansk lotteri - husk småpenge.

Og mon ikke der bliver lidt godbidder til maven også ?

 

Pris: kr. 195,-

 

Sted: Bridgeklubben, Skovgade 15, 7100 Vejle.

 

Bemærk at tilmelding denne gang sker via et link til Doodle, da hjemmesiden endnu engang er lukket ned i en periode i forbindelse med en opgradering.

 

Tilmelding: sidste frist er søndag den 12. april og sker via: doodle.com/6rh529ii484gus99

Husk 1 linje pr. person - altså flere linjer hvis I tilmelder flere.

 

Betaling: skal ske samtidig på konto 1551-11020127

Husk altid navn/medlemsnr. samt dato for arrangement ved indbetaling.

 

Arrangementet er naturligvis åbent for alle medlemmer, men er du ikke medlem så kontakt lokalformand Astrid Olufsen enten på mail eller tlf.

 

For yderligere information:

 

lokalformand Astrid Olufsen

 

De øl som vi skal smage:

 

I kategorien op til 5,9 % ABV var der rift om pladserne i anden runde til det sidste - disse 5 ølnyheder endte i finalen:

 

Foxy Brown ***vinder***

Ugly Duck Brewing Co.

5,9 %

Det er imponerende at Ugly Duck Brewing Co. igen vinder den lave kategori, dette år med en brown ale, Foxy Brown, og ikke som de to tidligere år med en IPA.

Men deres brown ale er tydeligt amerikansk inspireret, og dermed langt kraftigere humlet end nogle måske er vant til fra engelske brown ales.

 

Finalen i den lave kategori var meget spændende, med 4 øl med næsten samme stemmetal indtil afstemningens sidste dag, hvor Foxy Brown lagde sig klart i spidsen med 26 % af stemmerne og en komfortabel afstand til konkurrenterne.

 

Orange Crush

Amager Bryghus

5,0 %

 

Pale Ale Single Hop Amarillo

Midtfyns Bryghus

4,7 %

 

TopHop

Hornbeer

4,7 %

 

Økologisk Mark Hø Øl

Herslev Bryghus

4,9 %

 

Blandt kandidaterne på 6 % ABV og over var der knapt så megen tvivl, og disse 5 ølnyheder var klare kandidater i god tid før afstemningen sluttede:

 

Alstærk Bourbon ***vinder***

Munkebo Mikrobryg

9,2 %

Med kun et par år på bagen bragede Munkebo Mikrobryg i den grad igennem i 2014.

Ikke alene blev bryggeriets Alstærk Bourbon kåret som Årets danske Ølnyhed i den stærke kategori, bryggeriet havde også gjort et så stort indtryk på danske ølentusiaster at de valgte det til Årets danske Bryggeri.

 

Ildsjælen bag Munkebo Mikrobryg er Claus Christensen, som med en familiemæssig baggrund i det gode fynske hjemmebryg, en kandidatgrad i biologi og en Ph.D i Sundhedsvidenskab, er en meget velkvalificeret brygger.

Claus har været noget så usædvanligt som dansk brygmester på et bryghus i de bayerske alper, hvor hans store interesse for gæring hjalp sydtyskerne med at udvikle og forfine deres bryg.

Også i arbejdet med sit eget bryggeri lægger Claus stor vægt på udvælgelsen af gærsorter og gæringens betydning for øllets smag, hvad man bl.a. kunne høre om på en forelæsning på Syddansk Universitet i efteråret 2014.

 

Munkebo Mikrobrygs øl er i høj grad præget af den meget omhyggelige udvælgelse af gær specifikt til den enkelte øl, uden at dette dog forhindrer bryggeriet i også at lægge vægt på kvaliteten af såvel malt- som humlesorterne de bruger.

Claus har, først som håndbrygger og nu som mikrobrygger, haft stor succes med sine bryg, som i tidens løb har vundet ham 21 medaljer ved brygkonkurrencer i ind- og udland - også et fynsk mesterskab er det blevet til!

 

Munkebo Mikrobryg har til huse i nogle gamle møllebygninger syd for Munkebo, og områdets åbenbare vikingetids-fortid, bl.a. Ladby-skibet, har inspireret bryggeriet til at navngive sine øl efter den nordiske mytologi, og vælge træet Yggdrasil som logo.

 

Chili Klaus Ghost

Midtfyns Bryghus

9,2 %

 

Vladimir P

Hornbeer

12,0 %

 

Willemoes Jubilæums Bryg

Bryggeriet Vestfyen

7,0 %

 

Willemoes Jul 2014

Bryggeriet Vestfyen

8,0 %