*Doktor Fjæsing og Mr. Reje* v/Peter Jensen

Klik på billedet for større format

 

Dette navn dækker over årets picnicarrangement lørdag den 20. august kl. 13-16.

OBS: datoen er skubbet en uge i forhold til det oprindelige program, hvorfor denne lille appetitvækker sendes ud inden, den rigtige indbydelse kommer.

 

Kan noget slå sidste års suveræne oplevelse med de to kokke Peter og Jesper?

Tjah oplægget fra Peter tyder i hvert fald ikke på, at vi skal forvente os mindre!

 

Skynd jer at få datoen lagt i kalenderen - for hør bare her: 

 

Årets picnic står i fiskens tegn!

Og det er så absolut en fornøjelse for mig, igen i år, at få lov at være vært for de kulinariske indslag!

 

Sidste år legede vi med "kulinariske forbrydelser", hvor vi var rundt om molekylær gastronomi, illusorisk gastronomi og aktuelle samfundsdilemmaer i madform.

Og som de fleste af jer sikkert husker, var jeg dengang flankeret af det gastronomiske pragteksemplar Jesper Nielsen.

- Og det var sådan set meningen at Jesper, igen i år, skulle være fornuftens stemme i mit til tider kaotiske madunivers, men Jesper er midlertidigt bænket med en skade, hvorfor han desværre kun kan byde ind med en teoretisk tilgang.

Han har dog lovet at være blandt gæsterne ved arrangementet i år.

 

Årets tema bærer klar reference til både fisk og "Dr. Jekyll & Mr. Hyde", og som i den litterære klassiker vil også årets picnic være det samme, som bliver først det ene og så det andet, uden nogensinde at have været anderledes.

- Lyder det maritimt skizofrent??!!: Muligvis, men der er så sandelig mening med galskaben.

 

Traditionelt set er jeg hemmelighedsfuld omkring indholdet af årets picnic, men i år kan det være en lille smule grænseoverskridende for nogle, hvorfor jeg løfter sløret en smule og på den måde giver den researchinteresserede ølentusiast mulighed for at forberede sig lidt.

Alle andre kan passende lade sig forunderligt overraske, for i år skal vi lege med "Synsepalum dulficum"! 

 

Planten med det mundrette navn "Synsepalum dulficum", populært kaldet "tryllebær", har den køkkentekniske egenskab, at den i en kortere periode (1/2 - 1 time) neutralisere tungens evne til at smage syre, takket være et glycoprotein i frugten, som binder til tungen.

Ud fra et fagligt synspunkt er det rigtig smart at arbejde med, da det giver en bredere smags palette i en række råvarer (så som citron), hvor man normalvis ikke har mulighed for at anerkende smagsnuancerne, da de er overdøvet af syren.

Ud fra et Picnic synspunkt er bærret garant for en speciel, forunderlig og overraskende smagsoplevelse.

 

I praksis betyder det: at vi kommer til at gennemføre den samme smagning af både mad og drikke 2 gange, først i sin rene form og derefter i syreneutral form.

Yderligere detaljer følger, men sæt et STORT FEDT KRYDS i kalenderen og tilmeld jer lige så snart, at I får chancen, for jeg lover jer en picnic, som for altid vil stå i erindringen.

 

Kokken Peter